Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana °C

TARIMKON GENEL BAŞKANI YÜKSEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE İSTANBUL’DA BİR ARAYA GELDİ

TARIMKON GENEL BAŞKANI YÜKSEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE İSTANBUL’DA BİR ARAYA GELDİ
REKLAM ALANI
15.10.2022
A+
A-

TARIMKON GENEL BAŞKANI YÜKSEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE İSTANBUL’DA BİR ARAYA GELDİ

Uluslararası Tarım ve Gıda Konfederasyonu (TARIMKON ) Genel Başkanımız Hakan YÜKSEL, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile İstanbul’da Cumhurbaşkanlığımız Himayelerinde yürüttüğümüz BENİ HAFİFE ALMA PROJESİ kapsamında görüşme sağladı.

Açıklama yok.

TARIMKON Genel Başkanı Hakan YÜKSEL Usta Gazeteci Abdullah Yiğit `e Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile İstanbul’da Cumhurbaşkanlığımız Himayelerinde yürüttüğümüz BENİ HAFİFE ALMA PROJESİ kapsamında görüşme sağladı diye açıklamalarda bulundu.

TARIMKON Genel Başkanı Hakan YÜKSEL, Açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

TARIMKON ve UZEYAD Cumhurbaşkanlığımız himayelerinde yürüttüğü Kadın kooperatiflerinin daha etkin ve verimli çalışabilmesi aile ve ülke ekonomilerine katkı sağlamalarına yönelik ihtiyaçları olan eğitim, pazar, pazarlama ve pazar araştırmalarını kapsayan BENİ HAFİFE ALMA PROJESİ kapsamında Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Samsun teknofest festivalinden sonra İstanbul’da da bir görüşme sağladık.

Cumhurbaşkanlığımız Himayelerinde yürütülen BENİ HAFİFE ALMA PROJESİ 2023 yılının ilk çeyreğinde ulusal bir organizasyon ile gerçekleştirilecek.

BENİ HAFİFE ALMA

Hayatın her alanında nitelikli bilgi üretilebilmesine, hedef kitleye doğru ve etkili bir şekilde aktarılabilmesine, nitelikli bilginin ülke çapında kabul gören toplumsal değerlere dönüşebilmesine ve nitelikli bilgi sahiplerinin “ben de varım” diyerek öğreten kimliği ile var olabilmesine olanak sağlayan bir toplumsal dönüşüm ve eğitim projesidir.

Proje ile her alanda üretilen bilginin toplum geneline hızlıca yayılabilmesi için, bilgi aktarımı mekanizmalarının sağlıklı şekilde kurulmasını amaçlanmaktadır.

Proje; yerli ve millî kaynaklarla sıfırdan geliştirilen ve içerisinde uzaktan eğitim (LMS) ve canlı yayın sistemleri, video, doküman ve haber portalları vb. bilgi üretim ve aktarım teknolojilerini içeren güçlü bir altyapıyı paydaşları ve tüm katılımcıların kullanımına sunmaktadır. Devlet-millet iş birliğini en güçlü bir şekilde ortaya koyarak kalıcı, sürdürülebilir ve üretken bir ortam sağlamak adına birçok devlet kurumuyla proje paydaşı olarak çalışan Beni Hafife Alma Projesi, devletin bilgi ve tecrübesiyle, “ben de varım” diyen tüm vatandaşlarımızı bir araya getirmeyi ve üretime teşvik etmeyi hedeflemektedir.

Açıklama yok.

Cumhurbaşkanlığı Himayelerinde ulusal çapta tüm kamu-kurumların desteklediği dev bir proje olan “Beni Hafife Alma” projesinin YÜRÜTÜCÜ UZEYAD, ÇÖZÜM ORTAĞI TARIMKON, Saha Uygulama çalışmalarında TABİT hizmet vermektedir.

Bu çerçevede; öncelikle Kadın Üretim Kooperatiflerine, sonrasında üretim yapan tüm Kooperatiflere/Kooperatif üyelerine, üreten ve üretmeye “bende varım” diyen gerçek ve tüzel tüm kişilere;

Sürdürülebilir ve üretken bir ortam sağlayarak, kaliteli, verimli, her yönden sağlıklı bir üretime tevşik etmek için ihtiyaç duydukları ve/veya duyacakları eğitimleri; (Girişimcilik, İşletmecilik, Gıda Sağlığı Güvenliği, Üretim Teknikleri, Ürün Çeşitlendirme, katma değerli Ürün Üretme Teknikleri, Ambalajlama, Etiketleme, Maliyet Ölçeklendirme, Markalaşma, Pazarlama vb.) teorik ve uygulamalı olarak verilmektedir.

Hammadde tedarik zincirlerinin planlanması ve ulusal/uluslararası pazar, pazarlama ve pazar araştırmaları yapılacak her bir kooperatifimizi en iyi olduğu ve/veya kuruluş amacına en uygunu olarak belirlenen bir alan (ürün/ürünler) da profesyonelleşmelerine katkı verilmektedir.

Bu sayede kısa ve orta vadede üretim ve istahdamın artırılması, çiftçilerimizin ve kırsal alanda yaşayan kişilerin refah sevilerinin artırılması, rol model kooperatiflerimizin oluşturulması,

İş ve güç birliği yaparak; (Kooperatif yapıları ile); Kadınlarımızı ve gençlerimizi tarımsal faaliyetlerden gelir elde edebileceklerini gösterebilmek,

İş ve güç birliği yaparak; üretimlerimizdeki girdi maliyetleri en aza, çıktılarımızı ise maxsimuna çıkarabileceğimiz bir model oluşturmak,

Ülkemiz gıda arzı güvenliğine destek vermek, Üreterek ülkemize katma değer ve uluslararası pazarlama ile döviz girdisi sağlamak başlıca hedefler arasındadır.

“SEN YETER Kİ, ÜRET“ sloganı ile TARIMKON; “Beni Hafife Alma” projesin de yer alan KOOPERATİFLERİMİZİ, üreten ve üretmeye “bende varım” diyen işletmeleri geliştirip, ürettikleri ürünlerine PAZAR ve/veya SATIN-ALMA GARANTİSİ vermeye devam etmektedir.

PROJEYE KATILIM MÜRACAT

“Ben de Varım” diyen tüm üreticilerimizin, Kadın Kooperatiflerimiz; ürettikleri ürünlerin listesini, özelliklerini, üretim belgeleri, iletişim bilgilerini [email protected] adresine mail olarak bildirmesi, yeterlidir.

Bize Video Gönderin Sizi ve Ürünlerinizi Tanıyalım, Tanıtmaya Başlayalım!..

“Beni Hafife Alma”, “Ben de Varım” sloganı ile ürettiğiniz ürünleri, üretim ve/veya pazarlama aşamasını gösteren bir video (5-10 sn) çekip, bize gönderirseniz, proje kapsamında yayınlayarak, farkındalık oluşturmaya, sizin tanıtmaya çalışacağız.

TARIMKON  UZEYAD
ÇÖZÜM ORTAĞI  PROJE YÜRÜTÜCÜSÜ

“Beni Hafife Alma”, “Ben de Varım” diyen her üreticiye açık olan projemize, kaydınızı yaptırdınız mı?

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

 

REKLAM ALANI