Turan Devletleri Birleşik Konfederasyonu TURKKON Genel Başkanı Müjdat ÇOBANOĞLU, 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.
TURKKON Genel Başkanı Müjdat ÇOBANOĞLU, mesajında şu ifadelere yer verdi;
“5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü, 5 Ekim 1966 tarihinden itibaren uluslararası öğretmen örgütlerinin katkılarıyla ILO ve UNESCO tarafından öğretmenlerin statüsüne ilişkin tavsiye kararı alınarak kutlanmaya başlanmıştır. Bu tavsiye kararı ülkemiz tarafından da imzalanmıştır.
5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü, klasik anlamda sadece öğretmenler için kutlanan bir gün olmaktan çok tüm eğitimcilerin uluslararası alanda birlik ve dayanışmasının simgesidir.
Toplumların gelişip modernleşmesinde en büyük paya sahip olan öğretmenler, eğitim dünyasının vazgeçilmez neferleridir. onların yetiştireceği nesiller, hiç şüphesiz ki ülkemizin geleceğini şekillendiren kişiler olarak karşımıza çıkacaktır. İşte bu yüzden kutsal bir göreve sahip olan öğretmenlerimiz bizler için son derece önemli ve değerli insanlardır.
Başöğretmen Atatürk’ün ‘insanlık toplumunun en fedakar, en saygıdeğer unsurları hiç şüphesiz öğretmenlerdir’ sözü öğretmenlerimizin değerini en güzel şekilde açıklamaktadır. Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığının sürdürmesi görevini gençlere verirken öğretmenlere de şu sözleriyle seslenmiştir; ‘Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır’
Onurlu bir mesleği yürütürken şehit olan öğretmenlerimizi saygıyla anıyor, tüm öğretmenlerimizin 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü’nü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
ABDULLAH YİĞİT-ANKARA
Denis Manturov, hükümetin Birleşik Rusya Halk Programı’nın bazı maddeleri üzerindeki çalışmalarına ilişkin bilgi verdi
Konut, ins decent ücretler, kariyer ilerlemesi: Birleşik Rusya’nın yeni halk programı, sanayiye personel çekmek için bir motivasyon sistemi içermeyi öneriyor
Gürcüstanda azərbaycanlı abituriyentlər üçün sınaq imtahanı təşkil olunub
Birleşik Rusya Partisi, Güvenli Yollar projesini 2030 yılına kadar Karayolu Güvenliği Stratejisi ile eş zamanlı hale getiriyor
«Единая Россия» синхронизирует партпроект «Безопасные дороги» со Стратегией безопасности дорожного движения до 2030 года
HALİL KARAKEÇİLİ`DEN RAMAZAN AYI MESAJI