Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana °C

İstanbul, dünyaca ünlü “World’s Best Awards 2021”in bir numaralı şehri

İstanbul, dünyaca ünlü “World’s Best Awards 2021”in bir numaralı şehri
REKLAM ALANI
10.09.2021
A+
A-

İstanbul, dünyaca ünlü “World’s Best Awards 2021”in bir numaralı şehri

İstanbul, dünyaca ünlü Travell Leisure seyahat dergisinin her yıl düzenlediği “World’s Best Awards 2021” anketinde Avrupa’nın bir numaralı şehri seçildi! Türkiye’den bir diğer şehir Bodrum ise 6. sırada yer aldı.

Travell Leisure seyahat dergisi bu yılki “Dünyanın En İyi Ödülleri Anketini” dünyanın dört bir yanındaki destinasyonlar için COVID-19 kısıtlamalarının kaldırıldığı 11 Ocak – 10 Mayıs 2021 arasında oylamaya açmıştı. Anket kuralları okuyucuların her zaman üç yıllık bir süre boyunca seyahat deneyimlerini yansıtmalarına izin vermektedir. Bu yılın onur ödüllerinin yeni seyahatlerinize ilham vermesini umuyoruz.

Avrupa tatilinin çekiciliği Amerikalı gezginler için güçlü olmaya devam ediyor. 2019’da İtalya, Fransa, Almanya, İspanya ve Birleşik Krallık, Ulusal Seyahat ve Turizm Ofisi tarafından ölçüldüğü üzere ABD’den gelen ziyaretçiler için en popüler ilk 10 ülke arasında yer aldılar.

Dünyanın En İyi Ödülleri için her yıl Travell Leisure seyahat dergisi okuyucularından dünyanın dört bir yanındaki seyahat deneyimlerini değerlendirmelerini en iyi şehirler, adalar, yolcu gemileri, kaplıcalar, havayolları ve daha fazlası hakkında görüşlerini paylaşmalarını istiyor. Okuyucular şehirleri görülecek yerler ve önemli noktalara, kültüre, mutfağa, samimiyete, alışverişe ve genel değerine göre derecelendirmektedir.

Bu yıl listede bazı sürprizler var. Güney Avrupa da daha sıcak havası ve kolay yaşamıyla her zaman bir turizm merkezidir, en üst sıralarda yer alan birçok destinasyon daha küçük, daha ücra şehirlerdir. İtalya’nın liman kenti Trieste (No. 7), İspanya’nın Bask Bölgesi’ndeki San Sebastián (No. 5), 200.000’den az kişiye ev sahipliği yapar, ancak avangard mutfağa yaptığı büyük katkılarla dünya çapında ünlüdür. San Sebastian dünyanın en fazla ikinci Michelin yıldızına sahip şehirdir.

Ayrıca listede de bazı eski Doğu bloku ülkelerindeki şehirler de yer alıyor ve bu da katılımcılar arasında Orta ve Doğu Avrupa’yı keşfetmeye yönelik daha geniş bir ilgiye işaret ediyor. Slovenya’nın büyüleyici başkenti Ljubljana sekizinci sırada yer alıyor ve Polonya’nın Kraków kenti sıralamada geçen yıla göre dört sıra yükselerek 3. sırada yer alıyor.

İlk 10’daki iki şehir, Avrupa ve Asya’yı birbirine bağlayan yaklaşık 85 milyonluk bir ülke olan Türkiye’dedir. Türkiye çarpıcı mimarisinden kozmopolit mutfağına kadar her şeyi etkileyen benzersiz bir konum.
Bu yılki ödüllerden biri de okuyucuların 6. sırada yer aldığı Ege’nin antik kenti Bodrum. Diğeri İstanbul, tarihin kavşağında kalıcı bir cazibeye sahip bir şehirdir. Aşağıda, Travell Leisure seyahat dergisinin okuyucularının onu neden Avrupa’nın en iyi şehirlerinin en üstünde sıraladığını öğrenebilirsiniz.

İstanbul

15 milyonluk bu şehir, geçen yıl ikinci olduktan sonra, Travell Leisure seyahat dergisinin okuyucularına göre Avrupa’da 1 numaralı şehir unvanını elde etmek için Floransa’yı geride bıraktı. Bir anket katılımcısı “En sevdiğim şehir” yazdı. “Roma, Bizans ve Osmanlı imparatorluklarının başkentiydi, ama aynı zamanda inanılmaz çağdaş kültür, alışveriş, yemek ve mimarisi var.” Buradaki popüler tarihi yerler arasında Topkapı Sarayı ve Ayasofya yer alır, ancak Nişantaşı semtindeki butiklerden Boğaz kıyısında yükselen bir yolcu gemisi terminali ve karma kullanımlı bir tesis olan Galataport’a kadar birçok modern cazibe merkezi de vardır. Ve şehrin çarpıcı yeni havalimanı, şehre o kadar yumuşak bir karşılama sağlıyor ki, ankete katılanların çoğu, varışlarını en güzel gezi anıları arasına dahil ediyor. Bir okuyucu, “Bu kozmopolit küresel sermayeyi tam olarak takdir etmek için bir hafta bile yeterli değil” dedi.

O zaman “Zamansız şehir İstanbul’u keşfetmenin tam zamanı!” diyelim.

HASAN BAYRAM-İSTANBUL

REKLAM ALANI