
Turan Devletleri Birleşik Konfederasyonu TURKKON Genel Başkanı Müjdat ÇOBANOĞLU, Eylül ayının son haftasında kutlanan İtfaiye Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
TURKKON Genel Başkanı Müjdat ÇOBANOĞLU, mesajında şu ifadelere yer verdi;
Yangın felaketi, deprem ve sel gibi birçok doğal afete karşı insanımızı ve tüm canlıları koruyup onlara siper olan tüm itfaiye çalışanlarımızın İtfaiye Haftasını kutluyorum.
Türkiye’de itfaiye teşkilatı ilk olarak 1714 yılında Osmanlı İmparatorluğu döneminde Yeniçeri Ocağı’na bağlı olarak Dergâh-ı Âli Tulumbacı Ocağı adıyla kuruldu.
Cumhuriyet döneminde yangın söndürme faaliyetleri, 25 Eylül 1923 tarihinde belediyelere verilmiştir. Bu nedenledir ki Eylül ayının son haftası “İtfaiye Haftası” olarak kutlanmaktadır.
Doğal afetler ve su baskınlarında itfaiye personelimizin gösterdikleri üstün çabaları takdire değerdir.
İtfaiyecilik mesleğinde görevlerini özveri ile yerine getiren, bu uğurda yaşamını yitiren kahraman İtfaiyecilerimizi minnet ve şükranla anıyor, itfaiye çalışanlarının “İtfaiye Haftası”nı kutluyorum.
ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

Владимир Якушев: Советские солдаты спасли мир от нацизма, показав пример героизма и самопожертвования

Сергей Боярский: Платформенная экономика требует особого правового подхода

Ирина Яровая: «Свеча памяти» — это огонь благодарности и преклонения перед советским солдатом-освободителем и всеми, кто защищали страну

В волонтёрском лагере «Единой России» «Прибайкальский рубеж» завершилась третья смена

В День памяти и скорби «Молодая Гвардия Единой России» провела памятные акции по всей стране

Birleşik Rusya’nın girişimiyle Dağıstanlı genç sporcular vatansever filmler izledi