Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana °C

YERLİ BİRECİK SARIMSAĞI TESCİLLENMESİ İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

YERLİ BİRECİK SARIMSAĞI TESCİLLENMESİ İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI
REKLAM ALANI
14.11.2023
A+
A-

YERLİ BİRECİK SARIMSAĞI TESCİLLENMESİ İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Birecik Yerel Eylem Grubu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Kaya Birecik ilçemizin Sembolü Birecik Sarımsağının tescili için ilk adımı bugün GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne başvurularını yaptı.

Açıklama yok.

Birecik Yerel Eylem Grubunun, Birecik Sarımsağının; kendine özgü karakteristik özellikleri ile morfolojik karakterlerinin belirlenmesi ve Yerel Tohum olarak tescillenmesi amacı ile bu konuda yetkili GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne başvuruları doğrultusunda, Enstitü müdürü İbrahim Halil Çetiner başkanlığında konu uzmanı enstitü personeli; Bahçe Bitkileri bölümünden Dr. Şehnaz Korkmaz, Zir. Yük. Müh. İsmail Rastgeldi, Bitki Sağlığı Bölümünden Sebze ve Bitki Hastalıkları uzmanı Dr. Ayşin Bilgili, Tarım Ekonomisi Bölüm Başkanı Zir. Yük. Müh. Şeyda İpekçioğlu ve Toprak ve Su Kaynakları Bölüm Başkanı Dr. Meral Taş’tan oluşan teknik ekibin öncülüğünde Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü izni ile arazi çalışmalarına başlanacaktır.

Birecik Yerel Eylem Grubu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Burhan KAYA, Birecik Sarımsağının tescili için GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne başvurularını yaptığından dolayı şu ifadelere yer verdi;

Şanlıurfa İlimizin En güzel İlçesi Birecik İlçemizin yerli Birecik Sarımsağımızın için tescili için yetkili GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne başvuruları doğrultusunda, Enstitü müdürü İbrahim Halil Çetiner başkanlığında konu uzmanı enstitü personeli; Bahçe Bitkileri bölümünden Dr. Şehnaz Korkmaz, Zir. Yük. Müh. İsmail Rastgeldi, Bitki Sağlığı Bölümünden Sebze ve Bitki Hastalıkları uzmanı Dr. Ayşin Bilgili, Tarım Ekonomisi Bölüm Başkanı Zir. Yük. Müh. Şeyda İpekçioğlu ve Toprak ve Su Kaynakları Bölüm Başkanı Dr. Meral Taş’tan oluşan teknik ekibi ile Şanlıurfa il merkezinde bir araya geldik. Bize vermiş olduğu önemden dolayı GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Sayın İbrahim Halil Çetiner Başkanlığında Tüm ekibine paydaşlarımız adına çok teşekkür ediyoruz.

Birecik yerli sarımsağımızın uluslararası alanda tanıtımı yapmak için Birecik Kaymakamlığı, Birecik Belediyesi, Birecik Ticaret ve Sanayi odası ve Birecik Yerel Eylem Grubu ve Birecik Sarımsağı Çiftçilerimizden Üretici Şevket Dadak ile ne gerekiyorsa paydaşlarımız ile ilçemizin tanıtımını yapmak için çalışmalarımız devam ediyor. Emeği geçenlere Teşekkür ederim dedi.

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA -ÖZEL HABER

REKLAM ALANI