
Turan Teşkilatı Genel Başkanı Üreten Kadınlar Platformu Başkanı ve 26 Safires Group Yönetim Kurulu Başkanı Neslihan Yürüksoy, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Turan Teşkilatı Genel Başkanı Neslihan Yürüksoy, mesajında şu ifadelere yer verdi;
Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık günü, toplumsal bilinç ve farkındalığı arttırması açısından anlamlı bir gündür.
Bir ülkenin gelişmişlik düzeyini gösteren en önemli unsurlardan birisi de o ülkenin dezavantajlı grupları olarak bilinen yaşlıları, hastaları ve tüm engelli vatandaşlarına yönelik sağladığı altyapı, sosyal ve kültürel, eğitim, iş, sağlık, barınma ve destek hizmetleri gibi kamusal hizmetlerin yaygınlığı ve kalitesidir.
Devletimizin bu alanda yaptığı düzenleme ve çalışmaların yanı sıra, onları eğitim, sanat ve spora teşvik etmek, kalplerdeki ve zihinlerdeki engelleri kaldırmak, sorunlarının çözümünde onlara destek olmak ortak görevimizdir.
Hepimiz, onların desteklenmeleri halinde neleri başarabileceklerini görüyor, yaşama sevinçlerini yüksek tutarak hayata sarılmalarından büyük mutluluk duyuyoruz. Onların, spor, sanat, edebiyat, siyaset, eğitim ve iş dünyası da dâhil olmak üzere hayatın her alanında zorlukları aşarak elde ettikleri başarılar bizleri gururlandırmaktadır.
Son olarak; hiçbir engelin seçim olmadığını, her sağlıklı insanın da bir engelli adayı olduğu gerçeğinin unutulmaması gerektiğini bir kez daha vurgulamak istiyorum.
Bu duygu ve düşüncelerle; bu özel günde düzenlenen etkinliklerin, yılmadan azimle çalışan, kararlı duruşları ve çabalarıyla hepimize örnek olan engelli kardeşlerimizin sorunları hususunda toplumsal duyarlılığı arttırmasını temenni ediyor, tüm vatandaşlarımıza sağlıklı ve mutlu bir hayat diliyorum.
ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

«Единая Россия» организовала уроки доброты в школах Красноярска

Zafere olan özen ve inançla: Birleşik Rusya’nın yeni insani yardım konvoyları cepheye doğru yola çıktı

«Единая Россия» установила Парты Героя по всей стране

Birleşik Rusya’nın Yakutsk Bölge Şubesi Genel Sekreter Yardımcısı Ivan Lutskan, Mariupol’un Kurtuluşu Hakkında: Halk Barışçıl Bir Geleceğe İnancını Yeniden Kazandı

Omsk Bölgesi Sağlık Bakanlığı Klinik Tıbbi ve Cerrahi Merkezi’nde hemşire olan Fyodor Rusin, Mariupol’un kurtarılmasıyla ilgili olarak: Özel bir misyon yürütüyorduk – insanlara yardım ediyorduk

Активисты «Молодой Гвардии Единой России» вместе с общественниками провели патриотические акции ко Дню освобождения Мариуполя