Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana °C

TARIMKON GENEL BAŞKANI HAKAN YÜKSEL`DEN BERAT KANDİLİ MESAJI

TARIMKON GENEL BAŞKANI HAKAN YÜKSEL`DEN BERAT KANDİLİ MESAJI
REKLAM ALANI
17.03.2022
A+
A-

Uluslararası Tarım ve Gıda Konfederasyonu (TARIMKON ) Genel Başkanı Hakan YÜKSEL, Berat Kandili nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

TARIMKON Genel Başkanı Hakan YÜKSEL mesajında şu ifadelere yer verdi; Kurtuluş, af ve arınma anlamlarına gelen Berat Kandili, Ramazan-ı Şerif’in müjdecisi, ruhumuza ağır gelen her türlü keder ve sıkıntıdan, insanı inciten hata ve günahtan, insana yakışmayan söz, tutum ve davranıştan “berat etmek” için eşsiz bir fırsattır.

Müslümanlar için rahmet ve mağfiret ayları olan Recep ve Şaban aylarını zor ve sabır gerektiren sıkıntılar ile geçirdik. Son dönemde dünya ülkeleriyle birlikte bizlerde küresel bir salgın ile mücadele halindeyiz. Bu mübarek Beraat Kandili dua kapsını aralayıp, Rabbimizden şifa ve rahmet dilemek için vesile olsun. Tüm dualarımız ülkemizin huzuru, milletimizin sağlık ve sıhhati, insanlığın kurtuluşu için olsun. Bu anlamlı gecenin aramızdaki gönül bağlarını, birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmesini, sıkıntı ve belaları def etmesini temenni ediyorum.

Sevgili Peygamberimiz (s.a.s.)’in; “Allah’ım! Azabından affına, gazabından rızana sığınıyorum…” şeklindeki yönelişi ile özümüze dönmeli, ümitlerimizi canlandırmalı, bağışlama ve bağışlanma duygularımızı güçlendirmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta aziz milletimiz olmak üzere, tüm İslâm âleminin Berat Gecesi’ni tebrik ediyorum. Ramazan ayına, günah yüklerimizden arınmış gönüllerle, berat etmiş olarak girebilmeyi Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

REKLAM ALANI