Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana °C

Milletvekili Meşhur Memmedov , “Azerbaycan’daki Askeri Ganimetler Parkı Ermeni faşistlerine karşı kazanılan Zaferin bir kanıtıdır”

Milletvekili Meşhur Memmedov , “Azerbaycan’daki Askeri Ganimetler Parkı Ermeni faşistlerine karşı kazanılan Zaferin bir kanıtıdır”
REKLAM ALANI
15.04.2021
A+
A-

Milletvekili Meşhur Memmedov , “Azerbaycan’daki Askeri Ganimetler Parkı Ermeni faşistlerine karşı kazanılan Zaferin bir kanıtıdır”

ÜLKER PİRİYEVA-AZERBAYCAN

Azerbaycan Parlamentosu Milletvekili Meşhur Memmedov, Azerbaycan Temsilcimiz Ülker Piriyeva `ya “Sayın Cumhurbaşkanı Aliyev’in açılışında olduğu Askeri Ganimetler parkı Ermeni Faşistlerine karşı kazanılan Şanlı Zaferin bir kanıtıdır”  dedi.

Azerbaycan Milletvekili Sayın Meşhur Memmedov , “Azerbaycan’ın Karabağ’daki 44 günlük Vatan Savaşımız zaferle sonuçlandı. Zafer Geçit Töreninde düşmandan ele geçirilen ganimetler sergilendi ve aynı zamanda, tüm toplanmış ganimetlerin toplanıp müzede sergileneceği belirtildi. Üç gün önce Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev Askeri Ganimetler Parkı’nın açılışını yaptı. Elbette ki, her ganimet bir kahramanlık örneğidir, düşmandan intikam almanın sembolüdür. Muzaffer olan birçok ülkenin bizde olduğu gibi Askeri Ganimet Parkları var. Sözsüz ki, Askeri Ganimet Parkı’na sahip olan tüm ülkeler bu parklarda gururla yürüyor ve yeniden zafer kazanmış bir devlet olmanın sevincini yaşıyorlar. Tabii ki, ülkemizdeki her bir Azerbaycanlı bu parkın açılmasından gurur duyuyor ve galip ordumuzun elde ettikleri ganimetleri kendi gözleriyle görmek istiyor.

Viyana’da da1850 yılında kurulmuş olan böyle Askeri Tarih müzesi var ve bu dünyadaki en eski askeri müzelerden biridir. Burada faşizme karşı kazanılan zaferden arta kalan ganimetlerle birlikte birçok ülkenin mühimmatına da ev sahipliği yapılıyor. Belçika’daki Kraliyet Savaş Müzesi böyle örneklerdendir, bu müze de Avrupa’nın en iyi korunmuş müzelerinden biridir. Kraliyet Savaş Müzesi de Nazi askerlerinin kıyafetlerini ve silahlarını korumakta, elbette ki, turistler büyük bir coşkuyla şehri ziyaret ediyor ve bu bölgede yeni nesil, geçmişte Nazilerin neredeyse tüm dünyayla savaşmak için kullandıkları tekniklere tanık oluyorlar” – diye söyledi.

Memmedov , “Taganrog’daki ilk sivil toplum müzesi, Taganrog Askeri Tarih Müzesidir. Bu müze, ilçe merkezinde, gizemli bir bölgede, denize yakın konumda yerleşmekte. Taganrokdaki Müze, askeri mühimmat, soğuk çelik, askeri kıyafet, sanat, cephe eşyası ve diğer sergilerin modellerini sergilemekte.
Savaş Çocukluğu Müzesi, Ocak 2017 yılında Bosna Hersek Saraybosna’da açılan tarihi bir müzedir. Müze, Bosna savaşından sağ kurtulan çocukların hayatlarını objeler, videolar ve hikayelerle anlatmaktadır.
Dünyada savaşın dehşetini içeren sergiler içeren onlarca tarihi müze var. İşte, bunlardan biri de listeye eklendi – Azerbaycan’daki Askeri Ganimetler Parkı”  diye belirtti.

Milletvekili Meşhur Memmedov , “Sayın Cumhurbaşkanı Aliyev’in açılışında olduğu Ganimetler parkı Ermeni Nazilere karşı kazanılan Şanlı Zaferin bir kanıtıdır. Askeri Ganimet Parkı’na maketi ve kıyafetleri konulan Ermeni askerinin, Azerbaycan ordusunun zaferinden sonra ganimet olarak üzerindeki sursatlar alındığıda müzede sergilenmekte. Elbette ki, bu ilk kez böyle bir müze ve böyle bir deneyim değil. Tabii ki, bu tür müzeler, yüzyıllardır dünyanın birçok ülkesinde kurulmuştur.

Askeri Ganimetler Parkı, Ermeni ordusunun nasıl yok edildiğini kanıtlamanın yanı sıra, tüm çıplaklığıyla, Ermeni ordusunda ve başında olanlarda yıllarca bir yenilmezlik efsanesi yaratan içler acısı durumları gözler önüne seriyor.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı’nın tavsiyesi üzerine bu Askeri Ganimetler parkının inşa edilmesi Ermenilere gerçek yüzlerini tanıma ve saldırgan düşünceden utanma fırsatı vermiştir. Azerbaycan’ın işgalden kurtarmış olduğu topraklarında dolaşırken, kurtarılan toprağın her santimetresinde Ermenilerin düşünülemez zulümlerinin ve eşi görülmemiş suçlarının izlerini görebilirsiniz.

Bu gün, Azerbaycan turistik ülkeler listesindedir. Bölgelerde ve şehir merkezinde, şehir çevresinde yeterince turistik güzel yerlerimiz bulunmakta, biliyoruz ki, antik tarihi eserler her zaman turistlerin ilgi odağı olmuştur. Kurtarılan bölgelerdeki tarihi eserlerin restorasyonu ve Askeri Ganimetler Parkı, ülkemizi turistler için daha çekici hale getirecekdir. Gerçek Zafer kazanmış ülke olarak ganimetleri göstermek millet olarak bizler için büyük bir onurdur. Yaşasın Başkomutanımız Sayın Aliyev ve bize bu gururu yaşatan Güçlü Muzaffer Ordumuz!” diye açıkladı.

REKLAM ALANI