Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana °C

MEHMET NURİ SAMANCI, JANDARMA TEŞKİLATIMIZIN KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI

MEHMET NURİ SAMANCI, JANDARMA TEŞKİLATIMIZIN KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI
REKLAM ALANI
13.06.2022
A+
A-

SERVET SAMANCI -AĞRI
Ağrı İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Nuri Samancı, Jandarma Teşkilatının 183. kuruluş yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Samancı, 14 Haziran 1839 tarihi Jandarma Teşkilatımızın kuruluş yıl dönümü olarak kabul edilmiştir.

Türk Jandarma Teşkilatı, vatanına, milletine ve bayrağına duyduğu bu sonsuz aşkla, bugün 183. Yaş gününü kutlamaktadır.

Teşkilat büyüklüğü, sorumluluk sahasının genişliği ve elde ettiği başarılarıyla, dünyadaki emsalleri arasında gerçekten önde gelen bir teşkilat olan Jandarma Genel Komutanlığımız, sadece mazisiyle övünen değil, aynı zamanda stratejisi ve geleceğe dönük ciddi yatırımlarıyla da çağın ötesini hedefleyen bir karakter ortaya koymaktadır.

Gerek Bakanlığımız, gerekse ülke genelinde ortaya koyduğumuz yeni güvenlik konsepti kapsamında, Jandarma Genel Komutanlığımız bünyesinde de ciddi bir yenilenme ve kapasite artışı yaşanmış olup, yüksek teknoloji kullanımına ağırlık veren, beşeri ve teknik kapasiteyi arttırmayı hedefleyen pek çok adım atılmıştır.

Güzel yurdun güvenliği emanettir bizlere
Jandarma’dır ulaştıran adaleti her yere
Haksızlıkla savaşırız, kötülüğü boğarız
En karanlık köşelerde güneş gibi doğarız

Yüce dağlar önümüzde sıra sıra uzanır
En sarp kaya, coşkun ırmak bizi yakından tanır
Türk’ündür bu gürleyen ses, bu şahlanan fırtına
Korkusuz bir ordu kattı Jandarma bu vatana

Alnımızda parıldayan şeref ve şan arması
Kahramanlar kahramanı yılmaz Türk Jandarması ……

Bu duygu ve düşüncelerle, Aziz Milletimizin hizmetinde bu mukaddes görevi icra eden Jandarma Teşkilatımızın 183 . kuruluş yıldönümünü içtenlikle kutluyor, bu köklü ve onurlu teşkilatta görevi başındaki tüm jandarmalarımızı tebrik ediyor; bu güzel üniforma içinde şehit düşmüş, gazi olmuş, bu ülke için emek vermiş tüm vatan evlatlarını rahmet ve şükranla anıyorum.

 

 

REKLAM ALANI