Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana °C

Hitit, Dominik Cumhuriyeti’nden Ava Airways ile anlaştı

Hitit, Dominik Cumhuriyeti’nden Ava Airways ile anlaştı
REKLAM ALANI
06.11.2021
A+
A-

Dominikli Havayolu Hitit’in yerli teknolojisiyle uçacak

Türkiye’nin ilk havacılık teknolojileri şirketi Hitit, Dominik Cumhuriyeti’nden Ava Airways ile anlaştı. 10 yıl boyunca Dominikli havayolu şirketinin bütün teknoloji süreçlerini yürütecek olan Hitit, Monaco’da gerçekleşen imza töreni ile ihracat yaptığı ülke sayısını da 36’ya çıkarmış oldu.
Karayipler Bölgesi’nin yeni havayollarından olan Ava Airways, yolcu servis hizmetleri, operasyon, muhasebe ve kargo olmak üzere bütün süreçlerini Hitit’in yerli ve milli yazılımları ile gerçekleştirecek.
Monaco – 04.11.2021 – Türkiye’nin yerli havacılık yazılımı geliştiren ilk teknoloji şirketi olan Hitit, yurt dışı hizmet ağını genişletmeye devam ediyor. Dominik Cumhuriyeti’nden Ava Airways ile yeni bir anlaşma imzalayan Hitit, çalıştığı ülke sayısını 36’ya, havayolu partnerlerinin sayısını da 46’ya çıkardı. Karayipler’deki en gelişmiş ekonomiye sahip Dominik Cumhuriyeti’ne yapılan ilk havacılık teknolojileri ihracatını gerçekleştiren Hitit, Ava Airways’in bütün süreçlerini teknolojik olarak yapılandıracak.

Dominik Cumhuriyeti’ne yapılan ilk havacılık teknolojileri ihracatı

İki şirket arasındaki sözleşme, Ava Airways CEO’su Olivier Arrindell ve Hitit yetkilileri arasında Monaco’da düzenlenen ve Hitit’in de sponsorları arasında yer aldığı APG World Connect Konferansı’nda imzalandı. 10 yıllığına imzalanan sözleşme ile Ava Airways, rezervasyon, check-in, sadakat yönetimi ve müşteri hizmetleri gibi yolculara dokunan tüm işlemlerin yanı sıra, tarife planlama, gelir-gider muhasebesi gibi operasyonel ve finansal konularda ve şu anda büyük bir hızla yükselişe geçen hava kargo alanında, Hitit’in geliştirdiği yazılımlar sayesinde hizmet vermeye başlayacak.

İmza töreninde konuşan Hitit’in Kurucu Genel Müdürü ve CEO’su Nur Gökman, oldukça niş bir alan olan havacılık seyahat teknolojilerinde dünyaya hizmet veren tek Türk teknoloji şirketi olarak Türkiye’ye ihracat geliri kazandırmaya devam ettiklerini kaydetti. Gökman, “Bugün Karayipler Bölgesi’ne kadar uzanan yeni bir ticaret köprüsü inşa etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 27 yıl boyunca sürekli yükselen bir ivme ile yoluna devam eden Hitit, pandemi koşullarına rağmen büyümesine devam ediyor. Yenilikçi teknolojimizle Ava Airways’e hizmet etmek bizim için büyük mutluluk olacak. Havayollarına dijital dönüşüm projeleri sunarak hem havayollarına hem sektöre hem de ülkemize katma değerli işler yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin Latin Amerika ve Karayipler bölgesine yönelik sosyal yardım politikasının bölgedeki diğer ülkelerle olduğu gibi Dominik Cumhuriyeti ile de ilişkileri hızlandırdığını belirten Ava Airways CEO’su Olivier Arrindell ayrıca şunları söyledi: “Türkiye’nin Santo Domingo Büyükelçiliği’nin açılmasından bu yana ikili ilişkilerde önemli bir gelişme yaşandı. İki ülke arasındaki ticaret hacmi 132,7 milyon dolar seviyesine yükseldi. Dolayısıyla, Ava Airways’in Hitit ile yaptığı işbirliğinin iki firmaya da ciddi bir ticari değer kattığını düşünüyorum. Gelişen bir şirket olarak, özellikle pandeminin devam ettiği bir dönemde önemli bir yatırım yaptık. 2022 yazının sonunda, başlamayı planladığımız operasyonlar için teknolojik altyapımız ve donanımımız bizim için çok kritik bir unsurdu. Teknoloji partnerimiz olacak olan firma seçiminde çok hassas davranmamız gerekiyordu. Uluslararası bir şirket olan Ava Airways Santo Domingo, Kuzey Amerika, Güney Amerika, Türkiye, Avrupa ve Karayip destinasyonları arasında tarifeli uçuşları olacak. Bu nedenle, Hitit’in Güney Amerika’daki teknolojisi ve deneyimi, araştırmalarımızda bizi etkiledi. Partneri olmaktan mutluluk duyduğumuz Hitit ile uzun süreli ilişkimizde çok başarılı işler yapacağımıza inanıyorum.”

Hitit Bilgisayar Hizmetleri Hakkında

1994 yılında kurulan Hitit Bilgisayar Hizmetleri dünyanın beşinci havacılık bilişim teknolojileri firmasıdır. Hitit, başta havayolu şirketleri olmak üzere, havayolu ve seyahat sektörlerinde faaliyet gösteren firmalara yeni nesil havayolu ve seyahat yazılım çözümleri üretmektedir. Sektördeki firmaların rezervasyon, biletleme, check-in, yolcu kalkış kontrolü, ekip planlama, sadakat yönetimi, gelir muhasebesi, gider muhasebesi, tarife planlama, operasyon kontrolü, ekip planlama, tur operatörü/charter yönetimi, geniş kapsamlı performans ölçümü ve kargo ihtiyaçlarına Crane markalı yazılım çözümleri ile tek noktadan hizmet sunan Hitit, aynı zamanda hosting ve danışmanlık hizmeti de vermektedir. Türk mühendislerinin elinden çıkan %100 yerli havacılık çözümleriyle her yıl milyonlarca insanın seyahat etmesini sağlayan teknolojiyi üreten Hitit, her yıl düzenli olarak Deloitte Teknoloji Fast 50 listesine girmekte olup, ayrıca Doğu Avrupa’nın En İyi Havacılık Yazılım firması, Avrupa’nın Öncü Yolcu Hizmet Sistem Sağlayıcısı, En İyi Havayolu Raporlama Sistemi, Yılın En Niş Teknoloji Firması, turizm alanında “Türkiye’nin En İyi Sektörel Yazılım Firması” gibi birçok ödüle layık görülmüştür.

www.hitit.com

Tel: +90 212 276 15 00

E-mail: [email protected]

Adres: Reşitpaşa Mah. Katar Cad. No: 4/1 Arı Teknokent 2 İç Kapı No: 601 34469 Maslak,İstanbul,Türkiye

REKLAM ALANI