Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye dönüşünde açıklamalarda bulundu: “Gençlerimizin oyunlara katılabilmesi için mücadelemiz sürecektir”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye dönüşünde açıklamalarda bulundu: “Gençlerimizin oyunlara katılabilmesi için mücadelemiz sürecektir”
REKLAM ALANI
11.08.2022
A+
A-

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye dönüşünde açıklamalarda bulundu: “Gençlerimizin oyunlara katılabilmesi için mücadelemiz sürecektir”
11.08.2022

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Ankara, Konya ve Karaman temaslarını tamamlayarak dün gece saat 22.30’da yurda döndü

 

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing button

 

 

 

Cumhurbaşkanı Tatar’ı havalimanında Meclis Başkanı Zorlu Töre ve Maliye Bakanı Alişan Şan karşıladı.

Ercan Havalimanı’nda basına açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetiyle gerçekleştirdiği ziyaretinde, Ankara’da ilk olarak Ankara Ticaret Odası ile görüştüğünü ardından ise TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun davetlisi olarak 13. Büyükelçiler Konferansı’na katılarak hitap ettiğini anlattı.

“Türkiye büyükelçilerine savunduğumuz yeni siyaseti dünyanın tüm merkezlerinde duyulmasına katkılarından dolayı teşekkür ederim” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, Çavuşoğlu’na da davetinden dolayı teşekkür etti.

“Sayın Aliyev KKTC ile Azerbaycan ilişkilerinin geliştirilmesinin takipçisi olacağını söyledi”

Ankara’daki temaslarını tamamlamasının ardından 5. İslami Dayanışma Oyunları Açılış Töreni’ne katılmak üzere Konya’ya gittiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Tatar, burada Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile yaptığı görüşmenin detaylarını paylaştı.

“Sayın Aliyev ile samimi bir görüşme oldu” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs’ta verilen mücadeleyi, Karabağ savaşı sonrasında Türkiye ile daha da gelişen ilişkileri ve KKTC, TC ve Azerbaycan’ı bir millet üç devlet olarak gördüğünü ifade ettiğini aktardı.

Cumhurbaşkanı Tatar, “Sayın Aliyev de Kıbrıs Türk halkının arkasında olduklarını ifade etti. Kendisi KKTC ile Azerbaycan ilişkilerinin geliştirilmesinin takipçisi olacağını ve şahsımı önümüzdeki süreçte Bakü’ye beklediğini söyledi” diye konuştu.

“Gençlerimizin oyunlara katılabilmesi için mücadelemiz sürecektir”

Konya’da TC Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın devlet liderleri onuruna verdiği yemeğe katıldığını belirten Cumhurbaşkanı Tatar, “Bu yemekte Sayın Erdoğan ve diğer liderlerle KKTC gençlerinin oyunlara katılamamasından duyduğum üzüntüyü paylaştım. Spor ambargoları ve izolasyonları anlattım. Biz İslam İşbirliği Teşkilatı gözlemci üyesiyiz. Hepimizin gönlünden geçen bizim gençlerimizin de böyle oyunlarda yer almasıdır. Ama sorunlar vardır, bunların aşılması için KKTC’nin statüsünün yükseltilmesi lazımdır. Bu oyunlar 2025’te başka bir İslam ülkesinde yeniden yapılacaktır. Gençlerimizin katılabilmesi için mücadelemiz sürecektir” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Tatar, 5. İslami Dayanışma Oyunları Açılış Töreni’ne davetinden dolayı TC Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ederken, Türkiye’yi organizasyondaki başarısından dolayı kutladı.

Karaman’a da gittiğini, orada gazilerle buluştuğunu ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nde konferans verdiğini aktaran Cumhurbaşkanı Tatar, konuşmasında federasyon temelinde bir çözümün geride kaldığını, ancak egemen eşitlik temelinde çözümün mümkün olabileceğini anlattığını söyledi.

Abdülhamid Han gemisinin şu anda Doğu Akdeniz’de sondaj çalışması yaptığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Tatar, yeni siyasetin Doğu Akdeniz’deki gelişmeler de dikkate alınarak gelişen ve Türkiye Cumhuriyeti’nin de tam desteğini alan bir siyaset olduğunu anlattı.

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-turkiye-donusunde-aciklamalarda-bulundu-genclerimizin-oyunlara-katilabilmesi-10096

 

 

 

REKLAM ALANI