Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ı kabul etti

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ı kabul etti
REKLAM ALANI
02.04.2023
A+
A-

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ı kabul etti

.2023

“KKTC, Türkiye’nin de desteği ile siyasetini haykırmaya devam edecek”

 

 

 

 

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ı kabul ederek görüştü.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda gerçekleşen kabulde yaptığı konuşmada KKTC’nin, Türkiye Cumhuriyeti’nin de desteği ile siyasetini haykırmaya devam edeceğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Tatar; “Biz her zaman birlikte olduk, olmaya da devam edeceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Tatar, 6 Şubat’ta Türkiye’de meydana gelen depremde, acının da birlikte yaşandığını belirterek 49 KKTC vatandaşının ve on binlerce canın hayatını kaybetmesinden dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirip hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve yaralılara acil şifalar diledi.

“Depremin yaralarının sarılması ve geleceğe hazırlık yapılması adına Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ve sizin de büyük gayretinizle yoğun bir çalışma yapıldığını, ziyaretlerimde gördüm” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, deprem bölgelerinde arama-kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarına katılan herkese teşekkür etti.
Adıyaman’da İsias Otel enkazında fedakârca çalışmalar yapan Sivil Savunma Teşkilatı, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı, itfaiye, belediye ekipleri ile gönüllülere de teşekkürlerini sunan Cumhurbaşkanı Tatar; “Orada birlik ve beraberliğin ne demek olduğunu gördük. Herkes seferber oldu” dedi ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı ekiplerinin hâlâ Antakya’da çalışmalarını sürdürdüğünü ekledi.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile ilk günden itibaren telefonda konuşarak ortak acıların paylaşıldığını belirten ve kendilerine minnet duygularını ileten Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhuriyeti’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu’na da, ekiplerin Adıyaman’a gidebilmesi için gösterdiği çabadan dolayı teşekkür etti.
Cumhurbaşkanlığı’nda oluşturulan kriz komitesinde de çok önemli çalışmalar ve yönlendirmeler yaptıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, İsias Otel ile ilgili yargı sürecinin en iyi şekilde yürütülmesinin, ailelerin en büyük beklentisi olduğunu vurguladı.

KKTC-TC 2023 Yılı İktisadi ve Mali İş Birliği Protokolü’ne de değinen Cumhurbaşkanı Tatar, ülkenin geleceği için bu protokolün imzalanmasına vesile olduğu için Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a teşekkür etti. Oktay’ın KKTC’deki yapının güçlenmesi için gösterdiği gayrete işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, protokolün hayırlara vesile olmasını temenni etti.

“Türk Devletleri Teşkilatı ile ilişkilerin gelişerek Kıbrıs Türk halkına yeni kapılar açmasını dilerim”

Londra ziyareti ile ilgilide bilgi veren Cumhurbaşkanı Tatar, bu ziyarette bir kez daha karşı taraf ile bir antlaşmanın, egemen eşitlik temelinde olabileceğinin ortaya çıktığını kaydetti.

 

 

 

Cumhurbaşkanı Tatar; “Karşı tarafın zihniyeti, bize söz hakkı vermeyi bile tolere edemiyor, buna bile tahammül gösteremiyor” diyerek KKTC’nin, Türkiye Cumhuriyeti’nin de desteği ile yeni siyasetini haykırmaya devam edeceğini vurguladı.
KKTC’nin Türk Devletleri Teşkilatı’na Anayasal adı ile gözlemci üye olarak kabul edilmesini “büyük bir başarı” olarak değerlendiren Cumhurbaşkanı Tatar, 16 Mart’ta Ankara’da yapılan toplantıda Türk devletleri başkanları ile konuşma ve Kıbrıs meselesini tartışma fırsatı bulduğunu aktararak ilişkilerin daha da gelişip Kıbrıs Türk halkına yeni kapılar açması temennisinde bulundu.

“Yıkılan binalarda kusuru olan tüm müelliflerle ilgili çok sıkı bir adli soruşturma devam ediyor”
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da kabulde yaptığı konuşmada, 6 Şubat depreminden sonra ilk ziyaretini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne yaptığını belirterek depremde 50 binden fazla Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının yanı sıra 49 KKTC vatandaşının da hayatını kaybettiğini anımsattı.

Depremin, akut dönemini ilk üç haftada geride bıraktıklarını ve o dönemdeki sıkıntıları hızlı bir şekilde çözdüklerini belirten Oktay, yaklaşık 3 milyon insanı geçici barınma merkezlerine aldıklarını bildirdi.
Oktay, bir yıl içinde ise çok daha güçlü 319 bin binayı tamamlayıp afetzedelere teslim etmek üzere çalışmaları, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında hızlı bir şekilde yürüttüklerini de anlatarak; “Risklere karşı dirençli bir Türkiye oluşturulması için yoğun bir çalışma başlatmış durumdayız” dedi.

 

 

 

“Yüreklerimiz dağlandı”

Depremde hayatını kaybeden KKTC vatandaşlarına Allah’tan rahmet, ailelerine sabır dileyen Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay yüreklerinin dağlandığını ifade ederek Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan’ın taziye mesajlarını da iletti.

Depremde, Adıyaman’da bulunan İsias Otel enkazında hayatını kaybeden şampiyon meleklerin mezarını ziyaret ettiğini ve aileleri ile görüştüğünü ifade eden Oktay, ailelere her türlü desteği vermeye hazır olduklarını vurguladı.
Kaybedilen çok insan olduğunu yineleyen Oktay; “Yıkılan binalarda kusuru olan herkes için çok sıkı bir adli soruşturma devam ediyor. Şu anda 1600’e yakın şüpheli var. Bunlardan 350’si tutuklanmış durumda ve bunların içerisinde de zaten 4’ü İsias Otel ile alakalı. Tamamını çok yakın şekilde takip ediyoruz” diye konuştu.

“3 milyon 300 bin insan göç etti”

3 milyon 300 bin insanın depremden dolayı göç ettiğini belirten Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, deprem bölgelerinde çalışmaların rahat bir şekilde yapılması için bunu teşvik ettiklerini, çalışmalar tamamlandıktan sonra ise herkesin kendi yerine dönmesini teşvik edeceklerini aktardı. Oktay; “Zaten şu anda da dönüşler başladı. Yaklaşık 1 milyonu geri döndü. Bunlardan Kıbrıs’a gelenler de vardı. O depremzede arkadaşlarımızla da bir araya geldik, bugün de bir araya geleceğiz ve onların her türlü ihtiyaçları çerçevesinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak yanlarında olduğumuzu, sizin de yanınızda olacağımızı ifade etmek üzere buradayız” dedi. Oktay, KKTC’nin deprem bölgelerindeki çalışmalara koyduğu katkılardan dolayı da teşekkürlerini iletti.

 

 

 

 

“Bu, Rumların ne kadar hazımsız olduğunun, nasıl çözüm istemediğinin, bir konuşmaya bile tahammül edemediklerinin net bir göstergesi”

Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanı Tatar’a yönelik Londra’da yapılan protestoya da değinerek geçmiş olsun dileklerini iletti ve yapılan sözlü saldırıyı “eşit, egemen bir KKTC’nin varlığının elzem olduğunun göstergesi” olarak değerlendirdi.
Oktay; “Bu, Rumların ne kadar hazımsız olduğunun, nasıl çözüm istemediğinin, bir konuşmaya bile tahammül edemediklerinin net bir göstergesi… Bırakın çözüm masasında konuşmayı. Türkiye olarak bu olayı, eşit ve uluslararası statüde egemen bir Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti varlığının, tanınmasının ne kadar elzem olduğunun bir göstergesi olarak görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Türkiye Cumhuriyeti olarak sonuna kadar KKTC’nin yanında olduklarını vurgulayan Oktay, hükümetle çalışmaların da sürdüğünü ve 2023 yılı protokolünün imzalandığını anımsatarak bununla ilgili çalışmaların da devam edeceğini söyledi.

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-turkiye-cumhuriyeti-cumhurbaskani-yardimcisi-fuat-oktayi-kabul-10870

 

 

 

REKLAM ALANI