Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana °C

BİRECİK BELEDİYE BAŞKANI MAHMUT MİRKELAM `DAN 17 AĞUSTOS MARMARA DEPREMİ MESAJI

BİRECİK BELEDİYE BAŞKANI MAHMUT MİRKELAM `DAN 17 AĞUSTOS MARMARA DEPREMİ MESAJI
REKLAM ALANI
16.08.2022
A+
A-

Birecik Belediye Başkanı Mahmut Mirkelam, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin 23. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Birecik Belediye Başkanı Mahmut Mirkelam, mesajında şu ifadelere yer verdi; 17 Ağustos 1999 tarihinde saat 03.02’de merkez üssü Gölcük olan Asrın Felaketi Marmara Depremi’nin yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

“23 yıl önce meydana gelmesine rağmen her 17 Ağustos’ta daha dün yaşanmışçasına derin bir üzüntüye boğularak deprem gerçeğiyle tekrar karşı karşıya geliyoruz. Ülkemizin en büyük deprem felaketi olan Marmara Depremi’nde, on binlerce insanımız hayatını kaybetmiş, yaralanmış ve evsiz kalmıştır. Geçen yılların ardından ne kayıplarımızı unuttuk ne de acılarımız azaldı.

Şu bir gerçek ki ülkemiz dünyanın en aktif deprem kuşaklarından birinin üzerinde yer almaktadır. Bu nedenle geçmişte acı kayıplar vermemize neden olan depremlerin gelecekte de meydana gelmesi kaçınılmaz bir durumdur. Bu durumda önemli olan ise depreme hazırlıklı olabilmek ve depremle yaşayabilmeyi öğrenmektir. Geçmişte yaşanan bu büyük acıdan ders çıkararak bilgi, birikim ve teknolojinin imkânlarını kullanarak gerekli tedbirleri alacağız.

Bu vesileyle 17 Ağustos Depremi’nde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı ve sabırlar diliyorum. Böylesi bir felaketin ne ülkemizde ne de dünyada bir daha yaşanmamasını temenni ederek, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

REKLAM ALANI