Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana °C

Bekir AYAZ EURO 2024 grup kuralarını değerlendirdi! Kâğıt Üstünde

Bekir AYAZ EURO 2024 grup kuralarını değerlendirdi! Kâğıt Üstünde
REKLAM ALANI
10.10.2022
A+
A-

Bekir AYAZ EURO 2024 grup kuralarını değerlendirdi! Kâğıt Üstünde.

A Milli Futbol Takımı’nın da yer aldığı 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri’nde grup kura çekimi Almanya’nın Frankfurt şehrindeki Festhalle Fuar Merkezi’nde gerçekleştirildi.

A Milli Futbol Takımı D Grubu’nda yer aldığı, EURO 2024 elemelerinde Hırvatistan, Galler, Ermenistan ve Letonya ile eşleşti.

53 ülkenin katılacağı elemelerde, 10 grup yer alacak. Bu grupların 7’sinde 5, 3’ünde 6 takım bulunacak. Maçların ardından grup liderleri ve ikincileri, adlarını finallere yazdıracak.

Finallere kalacak diğer 3 takım ise Mart 2024’te yapılacak UEFA Uluslar Ligi play-off maçlarının ardından belirlenecek.

Deneyimli yönetici AYAZ, eşleşmelere bakıldığı zaman Türkiye için umutları arttıran, kolay olacağını gösteren bir gruba düştüklerini ve gruptaki tüm takımların da bu durumdan memnun olduğunu dile getirip, her şeyin olabileceği mükemmel dengeli bir grup. Zlatko DALİÇ yönetimindeki Hırvatistan milli takımı oturmuş sistemi ve oynadığı oyun itibari ile diğer takımlara oranla güçlü olduğu söylenebilir.

Spor yöneticisi Bekir AYAZ: Kâğıt üzerinde kolay bir kura gibi görünüyor olması Milli Takım yöneticileri ve Teknik heyeti yanıltmasın, futbol kâğıt üstünde değil sahada oynanan bir oyun. Ben kadrosu oturmayan sistemi belli olmayan bir milli takımın görünen tabloda kimse kusura bakmasın ama son dönemlerdeki performansı ve oynadığı oyun stili ve mevcut haliyle 2024 hedeflerine ulaşmada başarılı olacağını düşünmüyorum.
Milli takımımız kendi değerlerimize uygun bir yönetim mekanizması ile yüreğini ortaya koyup değerlerimize değer katarak zaferler kazanmak zorundadır.

Sahada yüreğini ortaya koyamayan bir milli takım olduğunu düşünüyorum.Bu nedenden dolayı yöneticilere bir çift sözüm olacak: Tut ki, Ali’den mîrâs kaldı sana Zülfikâr Sende Ali’nin yüreği yoksa Zülfikâr neye yarar..?

REKLAM ALANI