Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana °C

Barış Pınarı Harekatının İkinci Yıldönümünde Şehitler Rahmetle Anıldı

Barış Pınarı Harekatının İkinci Yıldönümünde Şehitler Rahmetle Anıldı
REKLAM ALANI
10.10.2021
A+
A-

Barış Pınarı Harekatının İkinci Yıldönümünde Şehitler Rahmetle Anıldı

Türkiye’nin güney sınırları boyunca oluşturulmak istenen terör koridorunu ortadan kaldırmak, terör saldırılarına karşı güvenli bir alan oluşturarak Suriyelilerin ülkelerinde yaşamalarını temin etmek amacıyla 10 Ekim 2020 günü başlatılan Barış Pınarı Harekâtı’nın ikinci yıl dönümü münasebetiyle Telabyad’da şehitler için mevlit okutuldu, dualar edildi.
Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, 7’nci Kolordu Komutanı Tümgerenal Yılmaz Yıldırım, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Oktay Ağbuga, Vali Yardımcısı Oğuzhan Erdi Atak, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Metin Düz, İl Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş, İl Müftüsü Ramazan Tolan, Telabyad Mahalli Meclis Başkanı Hacı Salih Abdullah, bölgede görevli askeri yetkililer ve halkın katılımıyla Ömer Bin Hattab Camiinde Cuma namazı akabinde gerçekleşen programda, Telabyad Müftülüğü koordinesinde eğitim verilen Kur’an kurslarında dereceye giren çocuklara başarı belgesi ve bisiklet hediyeleri verildi.
Program sonunda çocuklarla hatıra fotoğrafı çektiren Vali Erin, bölgede terör örgütlerinin işgaline son verilmesi, huzur ve güven ortamının sağlanması için gerçekleştirilen harekâtta şehit düşenlere Allah’tan rahmet, hayatta olanlara da sağlıklı ve uzun ömürler diledi.
Barış Pınarı Harekâtı ile Telabyad’ın terör örgütlerinden temizlendiğini, tahrip edilen altyapının onarıldığını, işyerlerinin yeniden açıldığını ve ticari faaliyetlerin başladığını kaydeden Vali Erin, “Tüm okulların faaliyet gösterdiği, tüm çocukların eğitim öğretime devam ettiği, hastanenin onarılarak hizmete sunulduğu bir gündeyiz. Tüm yollar, içme suyu, kanalizasyon, elektrik hizmetlerinin de getirildiği, Telabyad halkının huzur ve güven içinde yaşadığı bir ortam var bugün. Bunun için emeği geçen herkese şükranlarımızı iletiyoruz. Büyük bir fedakârlık ve hizmet anlayışıyla burada görev yapılıyor.” dedi.
Telabyad Müftülüğü koordinesinde Kur’an kurslarına devam ederek Kur’an-ı Kerim’i hatmeden ve hafızlık çalışmalarına başlayan 200 çocuğu da tebrik eden Vali Erin, “İnsanların dininden uzaklaştırılmaya çalışıldığı dönemde, 10 bin kadar çocuk normal eğitim öğretimin yanında bir de camilerde oluşturulan Kur’an halkalarında dinlerini ve Kur’an-ı Kerim’i öğrendiği bir Telabyad var şu anda.” diye konuştu.
Telabyad’da iki yıl önce ile kıyaslanamayacak kadar her alanda önemli mesafe kat edildiğini ve Türkiye’de yaşayan Suriyelilerin kendi ülkelerine dönmeye cezbeder hale geldiğini belirten Vali Erin, “Buradaki kardeşlerimize yardımcı olmaya, yol göstermeye devam edeceğiz. Bir taraftan da Şanlıurfa’da on yıla yakındır misafir ettiğimiz 450 bine yakın Suriyeli kardeşimiz var. Suriye’deki savaşın, karmaşanın, ölümlerin son bulması, onların da bir an önce evlerine, barklarına, topraklarına selametle dönebileceği bir ortamın oluşması için, bu yıl dönümünde ve Cuma gününde Cenab-ı Allah’a dua ediyoruz.” dedi.

REKLAM ALANI