Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana °C

Bakan Bilgin, Karayolları Genel Müdürlüğü ile Yapılan Toplu İş Sözleşmesi İmza Törenine Katıldı

Bakan Bilgin, Karayolları Genel Müdürlüğü ile Yapılan Toplu İş Sözleşmesi İmza Törenine Katıldı
REKLAM ALANI
09.09.2021
A+
A-

Bakan Bilgin, Karayolları Genel Müdürlüğü ile Yapılan Toplu İş Sözleşmesi İmza Törenine Katıldı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Karayolları Genel Müdürlüğü 19. Dönem İşletme Düzeyi Toplu İş Sözleşmesi imza törenine iştirak etti.

“Toplu Sözleşmenin İşler Olması Türkiye’de Demokrasinin Güçlenmesinin En Önemli Göstergelerinden Biridir”

Bakan Bilgin, toplu sözleşmenin önemine işaret ederek “Toplumsal uzlaşmanın üretildiği yer bu sözleşme muvaffaklarıdır. Toplu sözleşmeler emeğe verilen değeri gösterir. Toplu sözleşmenin işler hale gelmesi bu ülkenin demokrasisinin işler olduğunun ve ekonomisinin güçlendiğinin göstergesidir.” ifadelerini kullandı.

Daha önce kamu işçileri ile imzalanan toplu sözleşme mutabakatını hatırlatan Bakan Bilgin, “Biz büyük bir mutabakata vardık ve bunun Türkiye’nin zenginliğine zenginlik katacağına inanıyoruz. Sadece ücret değil sosyal hakları ve tüm kazanımları ile birlikte olduğunda mutabakatlar ne kadar zenginleşeceğimizi göstermektedir” değerlendirmesinde bulundu.

“3600 Ek Gösterge Sorununun Çözümü İçin Adım Attık

6. Dönem toplu sözleşme görüşmelerine de değinen Bilgin, “Memurlar için kümülatif yüzde 32 oranında artış gerçekleştirdik. 3600 ek gösterge sorununun çözümü için adım attık. Takvimi zaman içinde paylaşacağız.” açıklamasında bulundu.

Sözleşmeliler sorununu da çözmek için çalışma başlattıklarını belirten Bakan Bilgin, takvimi yakın zamanda paylaşacaklarını kaydetti. Bilgin, “Sorunları çözerek ilerleyen bir Türkiye var” vurgusu yaptı.

“Tahminimi söyleyeyim bu sene sonu itibariyle Türkiye yaklaşık %10 civarında büyüyecektir.” değerlendirmesinde bulunan Bilgin, “ Ülkemize devletimize, emeğimize, işçimize, alın terimize güveniyoruz. Bu Türkiye’nin gücüdür, bunu birlikte başarıyoruz. Türkiye’nin başarıları ile birlikte gurur duyacağız.” ifadelerini kullandı.

“Reformları Kararlıyız. Kimsenin Tereddüttü Olmasın”

“İş kanunumuzda, toplu sözleşme kanunumuzda, çalışma kanunlarımızda mevcut olan bazı sorunları çözmek için çalışma başlattık.” diyen Bilgin sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Türkiye’nin demokratikleşmesi konusunda çalışma hayatı ile ilgili mevzuat başta olmak üzere bu reformları başarmakta kararlıyız. Kimsenin tereddüttü olmasın. Sizlerin desteği ile yapılan toplu sözleşmeler Türkiye’nin gücüne güç katmaktadır.”

Bilgin, “Yağmurda, çamurda, karda Karayolcular başrolde. Bu sözleşmenin Karayolu çalışanlarına bir teşekkür olduğunu düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Törene, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Genel Başkanı Ergün Atalay ve Türkiye Yol-İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar ile bazı kara yolu işçileri katıldı.

Konuşmaların ardından taraflar, toplu iş sözleşmesini imzaladı.

Kaynak:https://www.csgb.gov.tr/haberler/bakan-bilgin-karayollari-genel-mudurlugu-ile-yapilan-toplu-is-sozlesmesi-imza-torenine-katildi/

REKLAM ALANI