Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana °C

Azerbaycanlı milletvekilleri, Milli Meclis Ekonomi Politikası, Sanayi ve Girişimcilik Komitesi üyeleri Türkiye’ye yardım eylemine katıldı, FOTOLAR, ÖZEL

Azerbaycanlı milletvekilleri, Milli Meclis Ekonomi Politikası, Sanayi ve Girişimcilik Komitesi üyeleri Türkiye’ye yardım eylemine katıldı, FOTOLAR, ÖZEL
REKLAM ALANI
11.02.2023
A+
A-

Azerbaycanlı milletvekilleri, Milli Meclis Ekonomi Politikası, Sanayi ve Girişimcilik Komitesi üyeleri Türkiye’ye yardım eylemine katıldı, FOTOLAR, ÖZEL

 

 

 

 

Ülker Piriyeva – AZERBAYCAN
Azerbaycan Milli Meclisi milletvekilleri, kardeş Türkiye’de meydana gelen depremle ilgili yardım kampanyasına desteklerini gösteriyor.

Açıklama yok.

Milli Meclis Ekonomi Politikası, Sanayi ve Girişimcilik Komitesi Üyeleri kardeş Türkiye’ye yardım eylemine katıldı. Azerbaycan Parlamentosu milletvekilleri depremin ilk gününden itibaren Türkiye halkının yanında. Türk kardeşlerine gerekli ihtiyaçları göndermeye çalışıyorlar. Bakü El Oyunları Sarayı’ndaki yardım toplama noktasını ziyaret eden milletvekilleri, depremden etkilenen Türk kardeşleri için çadırlar, jeneratörler, battaniyeler, ısıtıcılar ve diğer gerekli malzemeleri gönderdiler. Bakü El Oyunları Sarayı’na durmadan yardım getiren yardımsever Azerbaycan halkının kahraman ruhu ve azmi ile gurur duyuyoruz. Yardım eylemine Milli Meclis Ekonomi politikası, sanayi ve girişimcilik komitesi başkanı Tahir Mirkişili, komite üyeleri Meşhur Memmedov, Elnur Allahverdiyev, İgbal Memmedov, Reşad Mahmudov, Mahir Abbaszade, Anar Memmedov, Etibar Memmedov da katılarak kardeş ülkeye desteklerini gösterdiler.

Açıklama yok.

Milletvekilleri aynı zamanda 1453 Kral Medya Azerbaycan temsilcisi Ülker Piriyeva aracılığı ile kardeş ülkeye destek mesajlarını ilettiler.

Açıklama yok.

 

Milletvekili Meşhur Memmedov, “Azerbaycan halkı Türkiye’nin yanındadır. Gördüğünüz bu sahne, halkımızın sadece bugün değil, zor zamanlarda her zaman Türk halkının yaralarını sarmaya hazır olduğunun açık bir örneğidir. Azerbaycan halkı maddi ve manevi her türlü desteği vermeye hazırdır. Bugün Azerbaycan’ın her vatandaşı kardeş Türkiye’nin acısını yaşıyor. Kardeş ülkemizde enkaz altından bir çocuk bile sağ salim kurtarıldığında bu durum hepimiz için derin bir sevinç kaynağı oluyor. Bu da elbette birliğimizin, birbirimize olan bağlılığımızın, dayanışmamızın, iyi ve kötü günde her zaman birbirimizin yanında olduğumuzun bir göstergesidir. Tarih, iki ülkenin derin, kırılmaz birliğine ve kardeşliğine tanıklık ediyor! Depremde yaralananlara şifa, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum!” – Diye tarihe not düştü.

Açıklama yok.

Milletvekili Tahir Mirkişili – “Türkiyedeki deprem nedeniyle çok sayıda can kaybı ve yıkım haberi Azerbaycan’ı çok sarstı ve üzdü. Kardeş ülkemizin sevincini sevincimiz, üzüntüsünü kendi üzüntümüz olarak biliyoruz, her zaman destek ve yardıma hazırız. Kalbimiz ve dualarımız her zaman kardeş ülke ile. Hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, yaralılara şifalar niyaz ediyoruz. Can kayıplarını acı ve endişe içinde takip ediyoruz. Hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyoruz, tüm kalbimiz sizinle. Düşüncelerimiz ve dualarımız kardeş ülke ile birlikte. Kardeş Türkiye ile tam dayanışma içindeyiz. Azerbaycan her zaman Türkiye’nin yanındadır!” – Diye not etti.

Açıklama yok.

Milletvekili Elnur Allahverdiyev, “Bugün meslektaşlarımla birlikte Türkiye’de depremden etkilenen kardeşlerimize yardım amacıyla düzenlenen kampanyanın gidişatını Bakü Spor Sarayı’nda öğrendik. Gönüllülerimizi destekledik ve teşvik ettik. Gençlerimiz Haydar Aliyev Vakfı’nın girişimine katılıyor ve vatandaşlık görevlerini canı gönülden yerine getiriyorlar. Bu birlik ve dayanışma bizim gurur kaynağımızdır! Belirtelim ki, getirilen yardımlar özel bir incelemeden sonra gidecekleri yere göre özenle kutulara konularak kardeş Türkiye’ye gönderiliyor. Eminim ki Türkiye bu zor durumdan alnı açık, kararlı bir şekilde çıkacak ve daha güçlü olacaktır! Kardeş Türkiye’de meydana gelen korkunç depremde hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet dileriz!” – Diye belirtdi.

Açıklama yok.

 

Milletvekili İgbal Memmedov, “Kardeş ülkemizde büyük can kayıplarına neden olan deprem haberi bizi derinden sarstı. Biz her zaman Türkiye halkının yanındayız, halkımız onlara gereken desteği esirgmeyecektir. Yaşanan trajedinin sonuçları ortadan kalkana kadar her birimiz maddi ve manevi desteğimizi sağlayacağız. Her zaman olduğu gibi şimdi de hepimizin birlik olma zamanı. Aynı zamanda Türkiye’nin dünyada büyük bir güç olduğu inkar edilemez. Kardeş Türk milleti inşallah bunun da üstesinden gelecektir. Azerbaycan her zaman olduğu gibi Türkiye ile omuz omuzadır!” – Söyledi.

Açıklama yok.

Milletvekili Anar Memmedov, “Kardeş Türkiye’de meydana gelen yıkıcı deprem bizleri sarstı ve derinden üzdü. Kalbimiz ve dualarımız bu yıkıcı depremlerde hayatını kaybeden, yaralanan, evini veya sevdiklerini kaybeden herkesle birlikte. Her zaman olduğu gibi bu zor günlerde de Türkiye halkının yanındayız. Bu korkunç trajedi sonucunda sevdiklerini kaybeden tüm ailelere en derin ve en içten taziyelerimizi sunuyoruz. Yaralılara şifalar diliyoruz. Üzüntünüz üzüntümüz, Acınız acımızdır.. Aziz Kardeşlerimiz, kalbimiz sizinle birlikte atıyor.. Her zaman yanınızdayız. Yüce Allah’tan tüm Türkiye halkına güç ve sabırlar diliyorum! Azerbaycan yanınızda! Başın sağ olsun Türkiye!” – Dedi.

Açıklama yok.

Milletvekili Reşad Mahmudov, “Bu yıkıcı depremi duyunca derinden üzüldük. Yüzlerce insanın hayatını kaybetmesine ve çok daha fazlasının yaralanmasına neden olan bu felaket tüm halkımızı sarstı. Depremde hayatını kaybedenlerin aile ve yakınlarına taziyelerimizi iletiyoruz. Yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bu büyük felakettir. Bu konuda gerekli yardımı yapıyoruz ve her zaman sağlamaya hazırız. İhtiyaç duyulan yardım malzemelerini kardeş ülkeye gönderiyoruz. Halkımız kardeş ülke ile tam bir dayanışma içindedir. Büyük depremin ardından Türkiye’de yaşanan can kayıplarının üzüntüsü içindeyiz. Azerbaycan ve Türkiye her zaman birbirinin yanındadır.” – Dedi.

Açıklama yok.

Milletvekili Mahir Abbaszade, “Türkiye’nin çeşitli illerinde meydana gelen deprem sonucu çok sayıda can kaybının derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Ülkemiz gerekli her türlü yardımı sağlamakta ve her zaman buna hazır. Bu zor zamanda da her zaman olduğu gibi Türk halkıyla dayanışma içindeyiz. Bu felaket depremin etkilerinin bir an önce ortadan kalkmasını diliyoruz. Acınız bizim acımızdır. Biz her zaman kardeş Türkiye’nin yanındayız. Hayatını kaybedenlerin yakınlarına ve kardeş ülkeye başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Başın sağ olsun Türkiye! – Söyledi.

Açıklama yok.

Milletvekili Etibar Eliyev, “Türkiyemiz! Zihnimizle, kalbimizle, ruhumuzla, fiziki gücümüzle yanınızda olmaktan gurur duyuyoruz! Bakü Spor Sarayı’nda milletvekili arkadaşlarımla birlikte Türkiye’de depremden zarar gören kardeşlerimize yardım amacıyla düzenlenen kampanya ile tanıştık. Gönüllülerimize destek olduk, onlarla konuştuk, cesaretlendirdik. Vatandaşlarımızın Türk kardeşlerimize verdiği destek, Azerbaycan-Türkiye birliğinin bozulmaz olduğunu bir kez daha kanıtladı. Yardımlarımızı da ilettik. Kardeş Türkiye bu zor durumdan açık fikirli ve kararlı bir şekilde çıkacak ve daha güçlü olacaktır. Deprem sonucunda çok sayıda can kaybı ve yıkım haberi hepimizi çok sarstı ve üzdü. Bu büyük felakettir. Türkiyemizin acısını paylaşıyoruz.” – Dedi.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

REKLAM ALANI