
Us-Sen Cezaevlerinde Sporla Rehabilitasyonda Devrim Başlatıyor
Ankara Hükümlü ve tutukluların ceza infaz kurumlarında rehabilitasyon sürecine destek olacak spor faaliyetlerinin geliştirilmesi adına önemli bir görüşme dün Ankara’da gerçekleştirildi.
US-Sen (Uluslararası Sporcu Sendikası) Genel Başkanı Bekir Ayaz ile Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Müdür yardımcısı Çağdaş Yurt, cezaevlerindeki spor olanaklarının iyileştirilmesi, spor hukukunun yeniden gözden geçirilmesi ve hayata geçirilecek yeni projeler hakkında fikir alışverişinde bulundu.
Görüşmede, ceza infaz kurumlarında sporun bireylerin fiziksel ve zihinsel sağlığına katkı sağlayan bir unsur olarak konumlanması, hükümlü ve tutukluların toplumla yeniden bütünleşme süreçlerini desteklemesi bakımından önemi vurgulandı. Bu doğrultuda, mevcut spor alanlarının fiziki koşullarının iyileştirilmesi, farklı branşlarda uzman antrenör desteğinin sağlanması, düzenli turnuvaların yapılması ve spor eğitim programlarının çeşitlendirilmesi gündeme geldi. Ayrıca, spor faaliyetlerine ilişkin mevzuatın çağın gerekliliklerine uyum sağlayacak biçimde gözden geçirilmesi ve ihtiyaç duyulan hukuki düzenlemelerin yapılmasına yönelik öneriler de masaya yatırıldı.
Topluma Kazandırma Vurgusu
Toplantının en dikkat çekici yönü, ceza infaz kurumlarında sporun sadece boş zaman değerlendirme aracı olarak değil, aynı zamanda bireylerin topluma kazandırılmasında kilit bir rol oynaması gerektiğinin altının çizilmesiydi. Bu yaklaşım, sporun disipline edici, özgüven artırıcı ve sosyalleştirici etkilerini ön plana çıkararak mahkûmların cezaevinden sonraki hayatlarına olumlu bir başlangıç yapmalarını hedefliyor.
Hediyeleşme ile Pekişen İş Birliği
Görüşmenin sonunda gerçekleşen sembolik hediyeleşme, taraflar arasındaki yapıcı diyaloğu güçlendirdi. US-Sen Genel Başkanı Bekir Ayaz’ın Çağdaş Yurt’a forma takdim etmesi, sporun cezaevlerinde yaygınlaştırılması konusundaki kararlılığı simgelerken; Yurt’un Ayaz’a kitap armağan etmesi ise bilgi, kültür ve eğitimin rehabilitasyon sürecindeki önemine dikkat çekti. Bu jestler, önümüzdeki dönemde sporun ceza infaz kurumlarında daha etkin, sistematik ve planlı bir şekilde uygulanacağı yönündeki beklentileri artırdı.
Önümüzdeki aylarda, ilgili kurumların koordinasyonuyla hayata geçirilecek projelerin netleşmesi ve sporun rehabilitasyon faaliyetlerinde daha etkin bir rol üstlenmesi bekleniyor. Bu adım, cezaevlerinde spora erişimin yaygınlaştırılmasının yanı sıra, suç sonrası topluma dönüşü kolaylaştırmayı amaçlayan uzun vadeli bir stratejinin başlangıcı olarak nitelendiriliyor.
ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

«Единая Россия» провела субботники в Мурманской области

“Birleşik Rusya”: “Güç V Gerçek – Gurur ve Zafer!” sergisinin ilk gününde Yekaterinburg’da 12 binden fazla kişi ziyaret etti

Birleşik Rusya, Moskova’daki bir okula SVO savaşçısının anısına bir Kahraman Masası yerleştirdi

TÜRK MİLLİ KUVVETLER VAKFI GENEL BAŞKANI DR. FATİH ŞİMGA`DAN HIDIRELLEZ BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

رسالة احتفال هيديريليز من رئيس مجلس إدارة شركة Asfa القابضة عساف أتاسوي

“Birleşik Rusya”: SVO bölgesinden ele geçirilen teçhizatın sergisi “Gerçekteki Güç – Gurur ve Zafer!” Yekaterinburg’da açıldı