
Vladivostok’taki Birleşik Rusya Kamu Destek Merkezi’nde finansal okuryazarlık ve siber güvenlik konulu bir konferans düzenlendi
2025,
Dijital Rusya parti projesi kapsamında Primorsky Krai’deki BT gönüllüleri tarafından düzenlendi
Toplantının ana konusu, dolandırıcıların eylemlerinden kendinizi korumanızı sağlayacak bir önlem olan Devlet Hizmetleri aracılığıyla kredi almanın kendi kendine yasaklanmasının resmileştirilmesiydi.
Finansal dolandırıcılık sorunu günümüzde özellikle akut bir hal almıştır. Dolandırıcılar, vatandaşların kişisel verilerini kullanarak onların bilgisi dışında kredi çekiyor. Hem yaşlılar hem de gençler, modern riskler hakkında her zaman bilgi sahibi olamamaları nedeniyle savunmasız hale geliyorlar.
Toplantıda, hangi tür yasakların (tam, kısmi, uzaktan) olduğu, başvurunun nasıl yapılacağı, hangi durumlarda kısıtlamanın kaldırılabileceği detaylı olarak anlatıldı.
“Kredilerde kendi kendine yasaklama sadece bir formalite değil, aynı zamanda fonlarınızın ve verilerinizin gerçek bir korumasıdır. Bu toplantılar özellikle önemlidir: her şeyi basit bir dille açıklıyoruz, soruları yanıtlıyoruz ve adım adım talimatlar veriyoruz. Bugün izleyiciler arasında hem gençler hem de eski neslin temsilcileri vardı. Bu, konunun gerçekten insanları ilgilendirdiği anlamına geliyor ve doğru yoldayız,” diye vurguladı Birleşik Rusya üyesi ve Vladivostok Kamu Eğitim Konseyi üyesi Vladislav Frolov .
Unutmayalım ki, kredi yasağı, kendimizi savunmak için basit ama etkili bir araçtır. Vatandaşın kişisel katılımı olmaksızın kredi alma imkânını ortadan kaldırıyor. Hizmete Devlet Hizmetleri portalı veya MFC üzerinden ücretsiz olarak başvuruda bulunabilirsiniz.
#Primorsky Krayı
#bölgeler
#kısmiprojeler
#dijitalrusya
#finansalokuryazarlık
#ders
Kamuoyunun kabulü
Bir itiraz oluşturun
kaynak:https://er.ru/activity/news/v-shtabe-obshestvennoj-podderzhki-edinoj-rossii-vo-vladivostoke-sostoyalas-lekciya-po-finansovoj-gramotnosti-i-kiberbezopasnosti

Никита Тихенко, участник гуммиссии МГЕР, руководитель МГЕР в Камчатском крае, доброволец: Три года назад Мариуполь стал примером мужества

Azərbaycanlı müəllim azyaşlı koreyalılara ölkəmizi tanıdıb

Dışişleri Bakanı’nın Tahran Diyalog Forumu’na Katılımı

Meeting of the Foreign Ministers of Tajikistan and Iran

Birleşik Rusya’nın Genç Muhafızları, Büyük Zafer’in 80. yıl dönümü şerefine Caracas’ta (Venezuela) bir duvar resmi oluşturdu

TÜMKUV GENEL BAŞKANI DR. FATİH ŞİMGA`DAN 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI