
US-SEN (Uluslararası Sporcu Sendikası ) Genel Başkanı Bekir Ayaz, Avrupa Birliği Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilcisi Büyükelçi Faruk Kaymakçı ile bir araya geldi. Bu önemli görüşmede, sporun gelişimi ve uluslararası düzeyde spor projelerinin güçlendirilmesi başta olmak üzere birçok önemli konu masaya yatırıldı.
Sporun Gelişimi İçin Ortak Projeler
Görüşmede, Avrupa Birliği’nin spor alanındaki destek mekanizmaları ve iş birliği fırsatları ele alındı. Sporun yaygınlaştırılması, gençlerin spor yoluyla desteklenmesi ve uluslararası arenada Türkiye’nin spor politikalarının tanıtılması gibi başlıklar üzerinde duruldu. Ayaz, US-SEN’in sporun küresel düzeyde geliştirilmesi ve yeni projelerin hayata geçirilmesi yönündeki vizyonunu aktararak, birlik olarak bu alanda aktif rol almak istediklerini vurguladı.
Forma ve Hediyelerle Dostluk Mesajı
Görüşmenin sonunda US-SEN Genel Başkanı Bekir Ayaz, Büyükelçi Faruk Kaymakçı’ya forma takdim etti. Büyükelçi Kaymakçı ise bu nazik hediyeye karşılık olarak Avrupa Birliği (AB) logolu çeşitli hediyeler sunarak dostluk ve iş birliği mesajı verdi. Bu sıcak jestler, iki kurum arasında sporun birleştirici gücüyle ilişkilerin daha da güçleneceğine işaret etti.
Sporun Birleştirici Gücü
Bekir Ayaz, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, “Spor, kültürler arasında köprüler kuran evrensel bir değer. Avrupa Birliği nezdinde yürütülen projelerle bu anlayışı daha da güçlendirmek istiyoruz,” ifadelerini kullandı. Ayaz, sporun uluslararası ilişkilerde önemli bir araç olduğunu ve bu görüşmenin somut projelere zemin hazırladığını belirtti.
Faruk Kaymakçı da sporun diplomasi ve kültürel etkileşimdeki önemine dikkat çekerek, Türkiye’nin bu alandaki potansiyelini artıracak her projeye destek vermekten mutluluk duyacaklarını ifade etti.
ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

Евгений Ревенко: «Единая Россия» оперативно приступит к законодательной реализации задач Президента по развитию платформенной экономики

«Единая Россия» выдвинула Сергея Ситникова кандидатом на выборах губернатора Костромской области

Birleşik Rusya ve Rus Demiryolları, SPIEF’te sambo, judo ve güreşin geliştirilmesine yönelik işbirliği anlaşması imzaladı

Anma ve Yas Günü’nde Birleşik Rusya Genç Muhafızları ülke çapında anma etkinlikleri düzenledi

По инициативе «Единой России» юные спортсмены Дагестана посмотрели патриотические фильмы

Dikkatli tatil: Birleşik Rusya milletvekilleri Hantı-Mansiysk Özerk Okrugu, Murmansk ve Ulyanovsk bölgelerindeki çocuk kamplarındaki koşulları kontrol etti