Uluslararası Sporcu Sendikası (US-SEN) Genel Başkanı Bekir Ayaz, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un Türk sporuna olan katkılarına dair dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Ayaz, “Ali Koç’un mücadelesi sadece Fenerbahçe için değil, Türk sporunun tamamı için hayati önemdedir. O, Türk sporunun kırmızı çizgisidir” ifadelerini kullandı.
US-SEN Genel Başkanı Bekir Ayaz, Ali Koç’un göreve geldiği günden bu yana sürdürülebilir mali disiplin, finansal reformlar ve kulübün uluslararası alandaki saygınlığını yeniden inşa etme çabalarına dikkat çekti.
“Ali Koç’un Türk futboluna katkısı yalnızca saha skorlarıyla ölçülemez. Futbol dışındaki tüm amatör branşlarda Fenerbahçe, Türkiye’nin en başarılı kulübü konumundadır. Bu başarı, olimpiyatlara yansımış, ülkemizin bayrağını uluslararası alanda gururla dalgalandırmıştır” dedi.
US-SEN Genel Başkanı Bekir Ayaz, asıl eleştirisini ise Ali Koç’un etrafında bulunan yönetim kadrolarına yöneltti:
“Bugün aynı masada oturanlar, kulüp içerisinde söz sahibi olanlar bugüne dek hiçbir risk almadı. Başarıda poz verenler, başarısızlıkta adeta ölü taklidi yapıyor. Bu tavır, hem kulüp kültürünü hem de Türk sporunun temelini zedeliyor.”
US-SEN Genel Başkanı Bekir Ayaz açıklamasını şu güçlü ifadelerle tamamladı:
“Ali Koç’un yaşadığı yalnızlık, sadece bir başkanın hikâyesi değil; Türk futbolunun yönetim anlayışının en çıplak göstergesidir. Liderlik, omuz omuza verildiğinde anlam kazanır. Sorumluluk almaktan kaçanların gölgesinde bir mücadele kazanılamaz. Türk sporu, ancak cesaretle, inançla ve vefayla büyür.”
Abdullah Yiğit-İstanbul

Birleşik Rusya’nın desteğiyle Mariupol’da “Ev Yöneticisi” forumu düzenlendi
Yekaterinburg’da Birleşik Rusya’nın katılımıyla dostluk amaçlı bir masa tenisi turnuvası düzenlendi
Birleşik Rusya’nın desteğiyle Amur Bölgesi’nde yaklaşık 30 oyun alanı yenilenecek
Birleşik Rusya, Kherson bölgesindeki okul çocukları ve öğrenciler için zeka oyunları düzenledi
При содействии «Единой России» в селе Шатрово Курганской области состоялся семейный шахматный турнир
Birleşik Rusya, Magnitogorsk gönüllülerine hayır işlerine katılımları ve askeri personele verdikleri destekten dolayı ödül verdi