Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana °C

“Üç tarafı denizlerle çevrili bir ülke olan Türkiye’nin güçlü bir deniz kuvvetine sahip olması tercih değil, zorunluluktur”

“Üç tarafı denizlerle çevrili bir ülke olan Türkiye’nin güçlü bir deniz kuvvetine sahip olması tercih değil, zorunluluktur”
REKLAM ALANI
21.04.2022
A+
A-

“Üç tarafı denizlerle çevrili bir ülke olan Türkiye’nin güçlü bir deniz kuvvetine sahip olması tercih değil, zorunluluktur”
21.04.2022

 

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mavi Vatan 2022 Tatbikatı bitiş töreninde yaptığı konuşmada, “Üç tarafı denizlerle çevrili bir ülke olan Türkiye’nin güçlü bir deniz kuvvetine sahip olması tercih değil, zorunluluktur. Bunun için deniz kuvvetlerimizi hem araç-gereç hem personel bakımından sürekli geliştirmeye, vatan savunmasına en üst düzey katkıyı vermeye hazır hâlde tutmaya özel önem veriyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Konukevi’nden Mavi Vatan Tatbikatı bitiş törenine canlı bağlantı ile katılarak bir konuşma yaptı.

Tatbikatta görev alan askerleri selamlayarak konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Vatan topraklarının, denizlerimizin ve semalarımızın güvenliğini sağlamak, vatandaşlarımızın huzur içinde yaşamalarını temin etmek için gösterdiğiniz gayretler dolayısıyla her birinize şükranlarımı sunuyorum” diye ekledi.

“Dünyanın en köklü devlet ve ordu geleneğine sahip milleti olarak hazarda ve seferde daima vatan müdafaasına, ülkenin hak, alaka ve menfaatlerinin korunmasına hazır bir silahlı kuvvetlere sahibiz” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ölürsem şehit, kalırsam gazi” anlayışıyla gece gündüz görev başında olan kahraman askerlerin varlığının, bugünkü huzurun ve geleceğin en büyük teminatı olduğunu dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kahraman ordumuz bir yandan sınırlarımızda ve ötesinde pek çok önemli görevi başarıyla ifa ederken, diğer yandan da hazırlıklarını gözden geçirdiği tatbikatlarını planlandığı şekilde sürdürüyor” şeklinde konuştu.

Mavi Vatan 2022 Tatbikatı’nın hem harekâta hazırlık eğitimlerini tamamlamak hem de yerli ve millî silah sistemlerinin etkinliğini test etmek amacıyla 11 Nisan’dan beri devam ettiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Deniz Kuvvetleri Komutanlığımızın Karadeniz, Ege ve Doğu Akdeniz’deki unsurlarının, diğer kuvvet komutanlıkları ve kamu kurumlarıyla koordinasyon hâlinde yürüttüğü tatbikatımız, hamdolsun, başarıyla neticelenmiştir. Tatbikata katılan gemiler, uçaklar, helikopterler, insansız hava araçları ve özel görev personelimiz vazifelerini bihakkın yerine getirerek her zaman harekâta hazır olduklarını göstermişlerdir” diye ekledi.

“KRİZ BÖLGELERİNDE YÜRÜTTÜĞÜMÜZ İNSANİ KURTARMA VE YARDIM OPERASYONLARIYLA DÜNYANIN TAKDİRİNİ KAZANDIK”

Üç tarafı denizlerle çevrili bir ülke olan Türkiye’nin güçlü bir deniz kuvvetine sahip olmasının tercih değil, zorunluluk olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunun için deniz kuvvetlerimizi hem araç-gereç hem personel bakımından sürekli geliştirmeye, vatan savunmasına en üst düzey katkıyı vermeye hazır hâlde tutmaya özel önem veriyoruz. İnşa ettiğimiz yeni gemilerle, denizaltılarla, gemilerimiz için geliştirdiğimiz silah sistemleriyle, bölgesinin ve dünyanın en güçlü deniz kuvvetine sahip ordusu olana kadar bu çalışmaları kararlılıkla devam ettireceğiz” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim ordumuz tüm unsurlarıyla, vatan savunması yanında pek çok yerde dünyanın en kapsamlı insani yardım operasyonlarını da yürüten bir askerî güçtür. Kendilerini gelişmiş, modern, çağdaş addeden ülkeler sığınmacıları denizlerde ölüme terk ederken, hatta botlarını batırarak taammüden öldürmeye kalkarken biz deniz kuvvetlerimiz ve sahil güvenliğimizle yüz binlerce canı karanlık sularda kaybolmaktan kurtardık. Ukrayna’dan Libya’ya, Afrika’dan Orta Asya’ya kadar kriz bölgelerinde yürüttüğümüz insani kurtarma ve yardım operasyonlarıyla dünyanın takdirini kazandık” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı: “Kahraman askerlerimiz hâlen Irak’ın kuzeyindeki terör unsurlarına yönelik kapsamlı bir harekât yürütüyor. Bu vesileyle, Pençe-Kilit Harekâtı’nda şehit düşen askerlerimiz başta olmak üzere tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Her karışı şehit kanlarıyla yoğrularak vatan yapılan bu ülkenin bekası için vazife başında olan tüm kahramanlarımızı Rabbim korusun, esirgesin diyorum. Mavi Vatan 2022 Tatbikatı’nı başarıyla icra eden deniz, kara, hava, jandarma ve sahil güvenlik komutanlıklarımız ile diğer kurumlarımızın mensuplarını yürekten tebrik ediyorum. Denizcilerimize ‘pruvanız neta, denizleriniz sakin, bahtınız açık olsun’ diyorum.”

Tüm Haberler

kaynak:https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/136557/-uc-tarafi-denizlerle-cevrili-bir-ulke-olan-turkiye-nin-guclu-bir-deniz-kuvvetine-sahip-olmasi-tercih-degil-zorunluluktur-

 

 

 

 

 

 

 

REKLAM ALANI