ABDULLAH YİĞİT-ANKARA
Türkiye Üreticiler Sanayiciler ve İş Adamları Konfederasyonu ( TÜSİKON ) Genel Başkanı Orhan Beşiktepe, son yıllarda yaşanan küresel ısınmaya bağlı olarak yeraltı ve yer üstü su kaynaklarında azalmaların yaşandığını belirterek, “Su kaynaklarımızın korunmasına her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var” dedi.
‘22 Mart Dünya Su Günü’ dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Başkan Beşiktepe, dünya üzerinde temiz su kaynaklarının hızla tükenmekte olduğunu kaydetti. Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’in (SAV) ‘Akarsuyun kenarında bile olsan suyu israf etme!’ hadisi şeriflerine vurgu yapan Başkan Beşiktepe , “Ekonomik faaliyetler için yeri doldurulamaz bir kaynak olan su, biz canlıların hayatını devam ettirebilmesi için de yaşamsal bir kaynaktır. İnsan hayatının en başta gelen vazgeçilmezlerinden olan suyun bu özelliği, insanların var olduğu günden günümüze kadar su kaynaklarına yakın bölgelere yerleşmelerine ve bu yerleşim yerleri üzerinde büyük medeniyetler kurmalarına imkan sağlamıştır” ifadelerini kullandı.
Küresel ısınmaya bağlı iklim değişikliklerinin görülmeye başlandığı günümüzde deniz, nehir, göl gibi yer üstü ve yeraltı tüm su kaynaklarında azalma olduğunu dile getiren Başkan Beşiktepe , “Atalarımızdan ödünç aldığımız dünyamızı ve tüm doğal kaynakları tasarruflu kullanmalıyız. Gelecek nesillere temiz, sağlıklı ve yeterli su kaynaklarına sahip bir dünya bırakmak için su kaynaklarımızı bilinçli tüketmeliyiz. Bu konuda hepimize önemli sorumluluklar düşmektedir” diye belirtti.
İçme ve kullanım suyu olarak tüketiminin yanı sıra, tarımsal sulama, enerji üretimi ve turizm gibi birçok alanda istifade ettiğimiz suyun yanlış kullanım nedeniyle her geçen gün biraz daha kirlendiğini ifade eden Başkan Beşiktepe , “22 Mart Dünya Su Günü’nün hayat kaynağımız suyun korunması ve verimli kullanılması bilincinin yaygınlaşmasına vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
Denis Manturov, hükümetin Birleşik Rusya Halk Programı’nın bazı maddeleri üzerindeki çalışmalarına ilişkin bilgi verdi
Konut, ins decent ücretler, kariyer ilerlemesi: Birleşik Rusya’nın yeni halk programı, sanayiye personel çekmek için bir motivasyon sistemi içermeyi öneriyor
Gürcüstanda azərbaycanlı abituriyentlər üçün sınaq imtahanı təşkil olunub
Birleşik Rusya Partisi, Güvenli Yollar projesini 2030 yılına kadar Karayolu Güvenliği Stratejisi ile eş zamanlı hale getiriyor
«Единая Россия» синхронизирует партпроект «Безопасные дороги» со Стратегией безопасности дорожного движения до 2030 года
HALİL KARAKEÇİLİ`DEN RAMAZAN AYI MESAJI