Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana °C

THE TİMES OF CENTRAL ASİA’DAKİ SON BİR MAKALEYİ OKUDUKTAN SONRA BULUŞMAM AKLIMA GELDİ

THE TİMES OF CENTRAL ASİA’DAKİ SON BİR MAKALEYİ OKUDUKTAN SONRA BULUŞMAM AKLIMA GELDİ
REKLAM ALANI
13.09.2023
A+
A-

THE TİMES OF CENTRAL ASİA’DAKİ SON BİR MAKALEYİ OKUDUKTAN SONRA BULUŞMAM AKLIMA GELDİ

 

Gareth Stamp
14s ·
On my recent trip to Kazakhstan I noticed, and met, a large number of young Russian men who were fleeing conscription in their homeland – the Kazakhs call them ‘runaways’. I was reminded of my meeting after reading a recent article in The Times of Central Asia. The article highlights another concerning issue of recruitment of Central Asian citizens for the Russia-Ukraine war and raises valid points about the potential consequences and the need for international attention.

The Kremlin’s ongoing military operation in Ukraine and its struggle to achieve quick results will require Putin to send more troops to the frontlines, including the recruitment of labour immigrants from Central Asia. This is a pertinent issue that deserves international scrutiny. Immigrants from Central Asia may be vulnerable to recruitment due to their uncertain legal status and fear of Russian authorities. The mention of private mercenary companies like the Wagner group attempting to recruit citizens of Central Asian countries via social media is also concerning.

There is a call for cooperation among Central Asian countries to combat recruitment and strengthen awareness of the legal consequences for participation in foreign conflicts Indeed, participation in such activities can have severe legal repercussions, and governments in the region should do more to inform their citizens about these risks.

I think the article could have delved deeper into the role of Russia’s war propaganda in influencing Central Asian citizens. A more comprehensive analysis of the tactics employed in recruiting these individuals would have enhanced the article.

The public view of young Russian men on the streets of Almaty and Astana is only one symptom of the current conflict and I am sure many more are hidden from view and may be even more troubling in the medium to long term.

Kazakistan’a son seyahatimde, vatanlarında askerlikten kaçan çok sayıda Rus genç erkek fark ettim ve tanıştım – Kazaklar onlara ‘runaways’ diyorlar. The Times of Central Asia’daki son bir makaleyi okuduktan sonra buluşmam aklıma geldi. Makale, Rusya-Ukrayna savaşı için Orta Asya vatandaşlarının işe alınmasına ilişkin bir başka konu daha öne çıkıyor ve potansiyel sonuçlar ve uluslararası ilgi ihtiyacı hakkında geçerli noktaları ortaya çıkarıyor.

Kremlin’in Ukrayna’da devam eden askeri operasyonu ve hızlı sonuçlar elde etme mücadelesi Putin’in cephelere Orta Asya’dan işçi göçmenlerin işe alınması da dahil olmak üzere daha fazla asker göndermesini gerektirecek. Bu uluslararası incelemeyi hak eden münasip bir konu. Orta Asya’dan gelen göçmenler, yasal statüleri belirsiz ve Rus yetkililerden korktukları için işe alımlara karşı savunmasız olabilirler. Orta Asya ülkelerinin vatandaşlarını sosyal medya üzerinden kadroya almaya çalışan Wagner grubu gibi özel paralı asker şirketlerinden bahsedilmesi de endişe verici.

Orta Asya ülkeleri arasında işe alımlarla mücadele etmek ve yabancı çatışmalara katılımın hukuki sonuçları hakkında farkındalığı güçlendirmek için bir işbirliği çağrısı var. Gerçekten, bu tür faaliyetlere katılımın ciddi hukuki yankıları olabilir ve bölgedeki hükümetler vatandaşlarını bu riskler hakkında bilgilendirmek için daha fazla şey yapmalıdır

Bence makale, Rusya’nın savaş propagandasının Orta Asya vatandaşlarını etkilemedeki rolünü daha derinlemesine araştırmış olabilir. Bu şahısların işe alınmasında kullanılan taktiklerin daha kapsamlı bir analizi makaleyi geliştirmiş olur.

Genç Rus erkeklerin Almatı ve Astana sokaklarındaki halka bakışı mevcut çatışmanın sadece bir belirtisidir ve eminim daha fazlası gözlerden gizleniyor ve orta ila uzun vadede daha da sıkıntılı olabilir.

 

kaynak:https://www.facebook.com/706578375/posts/pfbid0RBuzWYhE64tSbDKHFEU5JbKXtarRguMAExvgfvEety9YpCK5KhgKVqKXBetaSYVhl/?d=w&mibextid=qC1gEa

REKLAM ALANI