Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana °C

Tacik-İran Siyasi Komitesi Toplantısı

Tacik-İran Siyasi Komitesi Toplantısı
REKLAM ALANI
21.10.2023
A+
A-

 

 

 

 

Tacik-İran Siyasi Komitesi Toplantısı

.2023

Öncesi
Sonraki

 

 

19 Ekim 2023’te Tacik-İran Siyasi Komitesi’nin ilk toplantısı Duşanbe’de yapıldı. Tacikistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcıları Sodiq Imomi ve İran İslam Cumhuriyeti Ali Bagheri başkanlığındaki toplantıya taraf heyetleri katıldı.

 

 

 

Toplantıda taraflar, siyasi, ticari, ekonomik, sağlık, turizm, kültürel ve eğitim alanlarında ikili ilişkilerin durumu ve gelişme umutları hakkında görüş alışverişinde bulundu. İki ülke arasında bölgesel ve uluslararası kuruluşlar çerçevesinde işbirliği konuları da ele alındı.

Taraflar, Tacikistan ile İran arasındaki ikili ve çok taraflı işbirliğinin daha da genişletilmesini kolaylaştırmak amacıyla her alanda karşılıklı yarar sağlayan işbirliğini yoğunlaştırmaya hazır olduklarını ifade etti.

 

 

 

Tacikistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nın sosyal medyadaki resmi sayfaları:

Facebook’tayız : www.facebook.com/mfa.tj _

Twitter’dayız : twitter.com/MOFA_Tajikistan _

Instagram’dayız : instagram.com/mfa_tjk _

İran

kaynak:https://mfa.tj/en/main/view/13597/meeting-of-the-tajik-iranian-political-committee

 

 

 

 

REKLAM ALANI