Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana °C

Sosyal devlet olmanın gereğini yerine getirmeye devam edeceğiz

Sosyal devlet olmanın gereğini yerine getirmeye devam edeceğiz
REKLAM ALANI
02.09.2021
A+
A-

Bakanımız Yanık: “Türkiye Bir Yandan Sosyal Yardımlara Ayrılan Kaynağı Artırırken Öte Yandan Milli Gelirini Katlamıştır”

Bakanımız Derya Yanık, çok kişiyi desteklemenin fakirleşmek anlamına gelmediğini, tam aksine Türkiye’nin AK Parti hükümetleri ile bir yandan sosyal yardımlara ayrılan kaynağı artırırken, öte yandan da milli gelirini katladığını vurguladı.

Bakan Yanık Twitter hesabından, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının yaptığı sosyal yardımlar arasında yer alan elektrik tüketim desteğine ilişkin açıklamada bulundu.

Sosyal devlet olmanın, gelir adaletsizliği ile mücadele etmenin, geniş toplum kesimlerini desteklemekle mümkün olacağını belirten Yanık, “Çok kişiyi desteklemek fakirleşmek anlamına gelmez, tam aksine Türkiye, AK Parti hükümetleri ile bir yandan sosyal yardımlara ayrılan kaynağı artırırken, öte yandan da milli gelirini katlamıştır. Hak temelli, sosyal dayanışmayı teşvik eden, hesap verebilir, nesnel kriterlere bağlı, sürdürülebilir, bir sosyal yardımlaşma ve dayanışma sistemi kurduk ve bu sistemi günün gereklerine göre sürekli yeniliyoruz.” İfadelerini kullandı.

“Sosyal devlet olmanın gereğini yerine getirmeye devam edeceğiz”

Yanık, Bakanlığın internet sitesinde sosyal yardım kalemlerinin tek tek görülebileceğini ve sosyal yardım vakıflarından nasıl yararlanılacağına dair bilgi alınabileceğini ifade ederek, şunları kaydetti:

“Bakanlığımızın internet sitesinde sistemin ve tüm yardım kalemlerinin bilgileri ayrıntılarıyla mevcutken bu yardımların gizlendiğini ifade etmek ise oldukça ilginç bir yaklaşım. İhtiyaç sahiplerine destek olmak size zul geliyor, farkındayım ama kusura bakmayın, biz sosyal devlet olmanın gereğini yerine getirmeye devam edeceğiz. İktidarımız süresince, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanında olacağız. Sabah ‘destek verin’ deyip, akşam bahsettiğiniz desteğin verildiğini öğrenince çark ederek, ‘neden destekliyorsunuz’ demekse sizin için bile düşük bir seviye. Üzgünüm.”

Kaynak:https://www.aile.gov.tr/haberler/bakanimiz-yanik-turkiye-bir-yandan-sosyal-yardimlara-ayrilan-kaynagi-artirirken-ote-yandan-milli-gelirini-katlamistir/

REKLAM ALANI