Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana °C

Smolensk’te 100’den fazla kişi Birleşik Rusya’nın “Sıhhi savunmaya hazır” programını tamamladı

Smolensk’te 100’den fazla kişi Birleşik Rusya’nın “Sıhhi savunmaya hazır” programını tamamladı
REKLAM ALANI
01.07.2024
A+
A-

Smolensk’te 100’den fazla kişi Birleşik Rusya’nın “Sıhhi savunmaya hazır” programını tamamladı

2024

Partinin halk destek merkezinde ikinci kez dersler yapılıyor
Karargah başkanı Devlet Duması milletvekili Artyom Turov’un daveti üzerine bölgeyi bir doktor, Kuzey Askeri Bölge gönüllüsü ve Devlet Duması milletvekili Dmitry Khubezov ziyaret etti . Smolensk sakinleriyle yalnızca mesleki bilgisini değil aynı zamanda gerçek saha deneyimini de paylaştı.

“Projeyi GSO – “sıhhi savunmaya hazır” olarak tanımlıyoruz. Daha önce burası prestijli bir kompleksti; Kızıl Ordu askerlerinin emirlerinin yanında GSO işareti vardı. Şimdi bu sistemi daha modern bir düzeyde canlandırıyoruz. Sadece ilk yardımı değil aynı zamanda taktik tıbbı, acil müdahale birimini, kimyasal ve biyolojik güvenliği de içerir. Hangi zamanlarda yaşadığımızı anlıyoruz, ancak herkesin bir kişiyi kurtarmak için tehlikeli bir durumda nasıl hareket edeceğini anlamak için temel bilgiye ihtiyacı var. Bunlar son derece gerekli şeyler” diye belirtti Dmitry Khubezov.

Birleşik Rusya pilot projesi Mayıs ayında Smolensk bölgesinde 50’den fazla kişinin katılımıyla başladı. Yeni bölgelere gönderilen kolluk kuvvetleri temsilcileri, sağlık çalışanları ve gönüllülere vurgu yapıldı. Hepsi eğitimleri tamamlayarak sertifikalarını aldı. Bu ilk hazırlık aşaması oldu.

“Kursu erken benimseyenlerden çok olumlu tepkiler aldık. Dmitry Anatolyevich’in (Khubezov – editörün notu) paylaştığı deneyim, yeni pratik bilgiler kazanmak için iyi bir fırsattır. Bu bilgiyi Smolensk bölgesinin diğer sakinlerine aktarabilecek eğitmenler hazırlamak bizim için çok önemli. Çünkü bu beceriler gerçekten talep görüyor ve hayattaki herkese faydalı olabilir” dedi Artyom Turov.

Kurs yürütme deneyimi artırılacak, eğitimli eğitmenler bölgelerde eğitim verebilecek. Bu fikir Vali Vasily Anokhin tarafından desteklendi ve projenin uygulanması Birleşik Rusya’nın bölgesel şubesi ve onun sekreteri Igor Lyakhov tarafından denetlenecek .

Birleşik Rusya’nın “Sıhhi Savunmaya Hazır” programını başlattığını hatırlatalım. Bu, ilk yardım, yaralanmalar, yaralanmalar ve kazalar için kendi kendine ve karşılıklı yardım becerileri, kimyasallardan korunma ve ardından eğitmenlerin mezuniyeti konularında genişletilmiş eğitimdir.

Parti halihazırda pilot bölgelerde ilk yardım ve taktik tıp eğitimleri yürütüyor. Bryansk, Kursk, Belgorod, Smolensk, Irkutsk bölgelerinde ve Mordovya Cumhuriyeti’nde kurslar ve ustalık sınıfları düzenlendi. Ayrıca Moskova’da Devlet Duması milletvekilleri, senatörler ve partinin Merkez Yürütme Komitesi çalışanları için taktik tıp dersleri düzenlendi.

Hoparlör
Khubezov Dmitry Anatolyevich
Khubezov Dmitry Anatolyevich
Federal parti projesi “Sağlıklı Gelecek” koordinatörü. Rusya Federasyonu Federal Meclisi Devlet Duması Yardımcısı
#Smolensk bölgesi
#bölgeler
#sıhhisavunmayahazır
#GSO
#eğitim
#ilk yardım
#Khubezov
#Turov
#Anokhin
#Lyakhov
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/v-smolenske-programmu-edinoj-rossii-gotov-k-sanitarnoj-oborone-proshli-uzhe-bolee-100-chelovek

 

REKLAM ALANI