Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana °C

Sergey Sokol: Hakasya’da sanayiyi desteklemek için bölgesel hedefli bir program oluşturmak gerekiyor

Sergey Sokol: Hakasya’da sanayiyi desteklemek için bölgesel hedefli bir program oluşturmak gerekiyor
REKLAM ALANI
27.08.2023
A+
A-

Sergey Sokol: Hakasya’da sanayiyi desteklemek için bölgesel hedefli bir program oluşturmak gerekiyor

2023,

Cumhuriyetten (“Birleşik Rusya”) Devlet Duma milletvekili, Hakasya’nın 2035’e kadar Kalkınma Stratejisini sundu

Khakassia endüstrisini desteklemek için hedeflenen program, endüstrileri çekmek için tüm teşvikleri içermelidir. Khakassia Devlet Duma milletvekili Sergei Sokol (Birleşik Rusya), Chernogorsk’ta düzenlenen “Hakasya’nın 2035’e Kadar Kalkınma Stratejisi” forumunda, bunun bölgenin hammadde modelinden ve ithalata bağımlılıktan uzaklaşmasına ve tam döngülü bir endüstri yaratmasına yardımcı olacağını söyledi.

Hammaddelerin çıkarılmasından işlenmesine kadar tam zamanlı bir endüstri yaratacağız. Bu, işletmelerin gelirlerini artıracak, bölgesel hazineyi dolduracak ve en önemlisi bölgedeki ücretleri artıracaktır. Bu da yaşam standardının yükseleceği anlamına geliyor” dedi.

Sergei Sokol, endüstriyi geliştirirken çevreyi de unutmamak gerektiğini belirtti.

“İşletmeleri modernize etmek ve çevresel zararı azaltmak için teşvikler getireceğiz. Yaptığımız her şeyin temel amacı, bir kişinin refahı, sağlığıdır. Bu bir önceliktir. Ekolojik modernizasyon, ürünlerin maliyetinde bir miktar artışa yol açar. Ancak sağlıktan tasarruf edemezsiniz, ”diye vurguladı milletvekili.

Üretimin istikrara kavuşturulması ve bölgenin ekonomik egemenliğinin geliştirilmesinden bahsederek, yerli teçhizata geçiş ve iş geliştirme için tüm koşulların oluşturulması gerektiğini söyledi.

“Hükümet iş için normal koşullar – vergiler, tarifeler, açık, öngörülebilir idari uygulama – yaratana kadar üretim buraya gelmeyecek. Onay için uzaklara bakmanıza gerek yok. Eşsiz bir durumumuz var – “TOP “Abaza” gelişmiş kalkınma bölgesi – Rusya’da hiç sakinin bulunmadığı tek TOP. Diğer bölgelerde özel bölgelere ve ASEZ’lere giriş için sıra var. Ve bu, kullanmamız gereken çok büyük bir fırsat alanı. Üretim gelişecek – vergiler bütçelere gidecek, ilaca, eğitime, spora, kültüre, yollara ve çok daha fazlasına para olacak. Farklı bir yaşam kalitesi sunacağız” dedi.

Sergei Sokol, bu tesislerin kapsamlı bir denetimini yapmayı ve altyapıyı, tarifeleri ve ağlara erişimin kullanılabilirliğini değerlendirmeyi önerdi. Ayrıca – sakinler için gereksinimleri gözden geçirmek, bunları mümkün olduğunca basitleştirmek. Bölgesel sübvansiyonlar, kira teşvikleri, idari sorunların çözümünde yardım gibi teşvik edici araçları düşünün.

“Zengin Sibirya’da böyle bir yoksulluk olamaz. Khakassia’nın şu anda yaşadığı yol adaletsiz ve dürüst değil. Maaşımız komşularımızdan iki kat daha düşük. Rusya’nın en zengin cumhuriyeti, kişi başına düşen gelir açısından kuyrukta. En yüksek enflasyon bizde. Sibirya’da yoksulluk oranının %18 olduğu tek bölge biziz. Sermayenin kaçışı, işin gidişatı, personel kaybı ekonomiyi tüketir. Çalışma hayatımın neredeyse tamamı Sibirya’da geçti. Ve kesin olarak biliyorum: Sibirya karakteri bir efsane değil. Bu bir yaşam pozisyonudur. Sibiryalılar her zaman yüksek adalet duygularıyla ünlü olmuştur. Ve bu adalet için savaşma isteği,” diye vurguladı Sergei Sokol.

Forumda Sergey Sokol’un Hakasya’nın 2035’e kadar Kalkınma Stratejisini sunduğu belirtilmelidir. Belge önerileri bölge sakinleriyle birlikte toplandı – bunun için cumhuriyet genelinde yüzlerce toplantı yapıldı. Belgenin hazırlanmasına uzman uzmanlar da katılmıştır.

Konuşmacı
Sokol Sergei Mihayloviç
Sokol Sergei Mihayloviç
Partinin Hakas bölge şubesi sekreteri, Rusya Federasyonu Federal Meclisi Devlet Duması Ekonomi Politikası Komitesi Başkan Yardımcısı
#Hakasya Cumhuriyeti
#bölgeler
#Şahin
#geliştirme stratejisi
#endüstri
halka açık resepsiyon
İtiraz oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/sergej-sokol-neobhodimo-sozdat-v-hakasii-regionalnuyu-celevuyu-programmu-podderzhki-promyshlennosti

REKLAM ALANI