Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana °C

ŞEHİTLERİN FEDAKÂRLIKLARI GELECEK KUŞAKLARA AKTARILMALI”

ŞEHİTLERİN FEDAKÂRLIKLARI GELECEK KUŞAKLARA AKTARILMALI”
REKLAM ALANI
17.05.2021
A+
A-

Cumhurbaşkanı Tatar, Bayram nedeniyle, Şehit eşleri Gül Gedik, Cemile Sözveren, Ayşe Kurtuluş ve Emine Tuncayı ziyaret etti

Cumhurbaşkanımız Ersin Tatar, Ramazan Bayramı nedeniyle, Şehit eşleri Gül Gedik, Cemile Sözveren, Ayşe Kurtuluş ve Emine Tuncay’ı ziyaret ederek bayramlarını kutladı. Ziyaretlerde Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği Genel Başkanı Gürsel Benan da eşlik etti. Şehitleri yad ederek Allah’tan her bir şehit için rahmet dileyen Cumhurbaşkanı Tatar, şehit ve gazilere olan minnet borcuna dikkat çekerek, şehitlerin fedakarlıkları sayesinde bugün huzur ve güvenlik içerisinde yaşandığını söyledi.

“ŞEHİTLERİN FEDAKÂRLIKLARI GELECEK KUŞAKLARA AKTARILMALI”
Bayram gibi toplumsal önemi olan günlerde şehit ailelerini ziyaret etmenin oldukça anlamlı olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar, vatan hizmetinde can vermiş şehitlerin yaptığı büyük fedakârlıkların asla unutulmaması gerektiğini ifade ederek, şehitlerin vatan için yaptıklarını gelecek kuşaklara aktarmanın en önemli sorumluluklardan biri olduğunun altını çizdi.

GAZZE’DE YAŞANANLAR… “DEVLETE SAHİP ÇIKALIM !”
Cumhurbaşkanı Tatar, halkın takdiri ile Cumhurbaşkanı olarak seçilmesinin ardından, layığı ile görevini yerine getirmeye çalıştığının altını çizdi.
Gazze’de yaşanan saldırı olaylarına atıfta bulunarak, Türkiye’nin etkin ve fiili garantörlüğünün ne kadar önemli olduğunun bir kere daha anlaşıldığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar, huzur ve güven dolu bir gelecek için çalışmaya devam edeceğini ifade ederek devlete herkesin sahip çıkması gerektiğini belirtti.

“DEVLETİN BEKASI İÇİN HALKIN EGEMENLİĞİ ŞART”
Halkın egemenliğinin devletin bekası için en önemli unsur olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, bu vesileyle tüm şehit ailelerine minnet duygularını sunarak halka birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.
Halkın, huzur ve güven içerisinde yaşamasını şehitlerin yapmış olduğu fedakârlıklara borçlu olduğunu yineleyen Cumhurbaşkanı Tatar, şehitlerin asla unutulmayacağına dikkat çekti.

“TARİHİNİ BİLMEYEN TOPLUMLAR YOK OMAYA MAHKÛMDUR”
Geçmişte yaşanan acıları unutmanın mümkün olmadığını söyleyen Cumhurbaşkanı Tatar, “Tarihini bilmeyen toplumlar yok olmaya mahkûmdur. Tarih bunu emretmektedir” şeklinde konuştu.

“ŞEHİT AİLELERİ: ONUR DUYDUK”
Şehit aileleri de yaptıkları konuşmada, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a vefa duygusuyla gerçekleştirdiği ziyaret nedeniyle teşekkürlerini ilettiler. Cumhurbaşkanı Tatar’ın yapmış olduğu ziyaretten onur duyduklarını ifade eden şehit aileleri, ilk kez bir Cumhurbaşkanı tarafından ziyaret edilmelerinden duydukları mutluluğun altını çizdiler.

Kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-tatar-bayram-nedeniyle-sehit-esleri-gul-gedik-cemile-sozveren-8363

REKLAM ALANI