Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana °C

Rogun şehrinde iş gezisinin başlaması ve ulusal açıdan önemli olan “Rogun-Obigarm-Nurobod” yolunun döşenme sürecini tanıma

Rogun şehrinde iş gezisinin başlaması ve ulusal açıdan önemli olan “Rogun-Obigarm-Nurobod” yolunun döşenme sürecini tanıma
REKLAM ALANI
12.08.2023
A+
A-

 

 

Rogun şehrinde iş gezisinin başlaması ve ulusal açıdan önemli olan “Rogun-Obigarm-Nurobod” yolunun döşenme sürecini tanıma

 

 

2023

 

, Rogun şehri

9 Ağustos’ta, ulusal barış ve birliğin kurucusu – ulusun lideri, Tacikistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Saygıdeğer Emomali Rahmon, iyileştirme önlemleri, genişleme süreci hakkında bilgi almak için Rogun şehrini ziyaret etti. ülkenin büyük hidroelektrik tesisindeki inşaat işleri – “Rogun” hidroelektrik santrali.

Saygıdeğer Devlet Başkanı Emomali Rahmon ve ülkenin Başbakanı Kahir Rasulzoda, “Rogun-Obigarm-Nurobod” otoyolunun yeniden yapılanma çalışmaları ve Rogun hidroelektrik santralinden Shurob hidroelektrik santraline giden otoyol inşaatı projesiyle ilk kez 2018’de tanıştılar. Rogun şehrinin merkezi.

 

 

 

Rogun Hidroelektrik Santrali’nden Shurob Hidroelektrik Santrali’ne giden otoyolun yapımına 2023 yılı Ekim ayında başlanacak olup, toplam proje uzunluğu 9,8 kilometredir.

Projeye göre, Rogun Hidroelektrik Santrali’nden Shurob Hidroelektrik Santrali’ne giden karayolu üzerinde 1593 metre uzunluğunda köprü ve diğer nitelikli yol yapım işleri tamamlanacak.

Otoyolun projeye göre uzunluğu 11 kilometre olan Rogun kenti girişindeki kısmının yapılması, hem eşya taşımacılığı hem de halkın yaşam standartlarının yükseltilmesi açısından büyük sosyo-ekonomik öneme sahip. nüfus.

2021 yılında Devlet Başkanı’nın doğrudan desteği ile bu güzergahta yapım çalışmaları başladı.

Yolun ana katmanı – menfezlerin ve menfezlerin döşenmesi – tamamen hazırlandı ve şu anda yol yapım ekipmanı ve mekanizmalarının katılımıyla, hem şehrin orta kesiminden hem de şehir merkezinden olmak üzere her iki tarafta kaldırım çalışmaları devam ediyor. Rogun şehrinin girişi. Bugüne kadar hafriyat çalışmalarının tamamlanmasının ardından yol asfaltlamaya başlandı.

 

 

Yol inşaatının tüm kesimlerinde şu anda 44 yerel işçi çalışıyor ve çalışma, modern yol yapım teknolojisine uygun ve plana uygun olarak iki koldan ilerliyor.

Ulusun Saygıdeğer Lideri Emomali Rahmon’a, Rogun-Obigarm-Nurobod otoyolunun yapım projesi kapsamında bu yolun yeniden inşası ve modernizasyonunun birinci etabının hayata geçirildiği ve çalışma sürecinin çalışanlar tarafından günlük olarak yürütüldüğü bilgisi verildi. ve Tacikistan Cumhuriyeti Ulaştırma Bakanlığı ve İmar Projelerini Uygulama Merkezi uzmanları ile yollar kontrol edilmekte ve tanıtılmaktadır.

Yol, 8-12 metre genişliğinde iki trafik şeridi ile inşa edilecek ve hizmet düzeyi ve kalitesi, yol yapımının modern gereksinimlerine uyarlanacaktır.

Aynı zamanda projesine göre uzunluğu 50 metreyi geçen mevcut bir köprünün yenilenmesi, 11 adet su borusunun yapımı, betonarme drenaj hendekleri, drenaj kanalları ve diğer yol yapım işleri de tamamlanacak. .

Uzmanların verdiği bilgiye göre 1 Ağustos 2023 tarihi itibariyle 9 adet su borusu ve yolun büyük bir kısmında yapım çalışmaları, yolun iki yanına demir ve beton hendeklerin döşenmesi tamamlandı.

Burada ülkenin lideri Emomali Rahmon’a Rogun-Obigarm-Nurobod otoyol yapım projesinde tamamlanan çalışmalar sunuldu.

Tacikistan Cumhuriyeti Hükümeti, karayolu ve ulaşım endüstrisinin kalkınma hedeflerine ulaşmak ve altyapısını iyileştirmek için gerekli önlemleri uygulamaktadır. Bu kapsamda, iletişim çıkmazından kurtularak Tacikistan’ı bir geçiş ülkesi haline getirme hedefinin daha hayata geçirilmesine başlandı. Bu amaçla sahada biri Rogun – Obigarm – Nurabad yolu yapım projesi olmak üzere toplam tutarı 11 milyar somoniyi aşan 13 devlet yatırım projesinin uygulaması devam ediyor. Ulusal Barış ve Birliğin Kurucusu – Ulusun Önderi, Tacikistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Emomali Rahmon’un Nurobod ilçesinde gerçekleştirdiği çalışma ziyareti sırasında 7 Haziran 2021 tarihinde bu güzergâhtaki projenin yapım çalışmaları ve uygulamasına başlandı.

Devlet Başkanı, projenin tanıtımı sırasında, bu güzergahın insanlara yüzlerce yıl hizmet vermesi için Rogun-Obigar-Nurabad karayolundaki yapım çalışmalarının kaliteli ve belirlenen süre içinde tamamlanması için yetkililere talimat verdi.

 

 

Rogun – Obigarm – Nurabad yol yapım projesinin hayata geçmesinin üzerinden 2 yıldan fazla zaman geçti.

İnşaat işlerinin başlangıcından bu yana, birçok inşaat işi, işçi ve uzmanların katılımıyla tamamlanmış ve sonuçları önemlidir.

Rogun-Obigarm-Nurobod otoyol inşaatı projesi, ülke devleti ve hükümetinin Tacikistan’ı bir geçiş ülkesi haline getirme çabalarının devamı niteliğinde olup, bu güzergahtaki çalışmalar profesyonel uzmanlar ve uzmanların katılımıyla yürütülmektedir. gerekli ekipman ve mekanizmalar yüksek düzeyde ve kalitede.

Proje iki etaptan oluşuyor ve yolun toplam uzunluğu 75 kilometreden fazla.

Mühendislere göre Rogun-Obigarm-Nurabad güzergahındaki yol, yaylalarda gerektiği kadar alçaltılacak ve genişletilecek.

Şu anda iki etap halinde yaklaşık 2000 kişinin çalıştığı inşaatta, işçilerin yüzde 80’i yerel halktan oluşuyor.

 

 

 

 

“Rogun-Obigarm-Nurobod” yol bölümünün inşaatı, diğer bölümlerin yanı sıra uluslararası öneme sahip otoyolun diğer kesimlerini birbirine bağlayan, yolcu, mal ve ürün taşımacılığını artıran ve hatta uluslararası standartlara uygun olarak gerçekleştirildi. Ülke merkezi ile Raşt ve Badakhshan Dağı Özerk Vilayeti ilçelerindeki nüfusun daha iyi ve güvenli dolaşımı sağlanmaktadır.

Projeye göre, yolun ilk etabında farklı çaplarda 71 adet su borusu, 40 adet çelik ve beton istinat duvarı, 6 adet köprü ve iki adet araba tüneli ile 92 noktada koruyucu taş duvar yapılması planlanıyor. bu yöndeki çalışmalar tamamlanmak üzeredir.

Şu anda iki vardiya ve 60 noktada, 800 işçi ve uzman ve 170 yol yapım ekipmanının katılımıyla, tesviye ve tesviye işleri, takviye çelik ve beton istinat duvarları, konstrüksiyon işleri ve Kandak ve Karagoch ​​​​tünellerinde kaya kazısı yapılıyor. devam ediyor.

 

 

 

1.610 metre uzunluğundaki Kandak karayolu tünelinde tünel açma çalışmaları tamamlanmış olup, Karagakh karayolu tünelinde yapım ve güçlendirme çalışmaları devam etmektedir.

İlk etapta planlanan 6 karayolu köprüsünden 5’i yenilenecek, 1’i tamir edilecek olup, şu anda bu tesisteki çalışmalar plana uygun olarak devam etmektedir. Bu süre içerisinde toplam 47 adet su borusu ve 12 adet betonarme istinat duvarı inşaatı tamamlanmış olup, 25 noktada koruyucu taş istinat duvarlarının yapımı devam etmektedir.

Projenin müşterisi Tacikistan Cumhuriyeti Ulaştırma Bakanlığı, koordinatörü ise Yol Yenileme Projelerini Uygulama Merkezi olup, yapılan çalışmaların süreci sürekli olarak uzmanların gözetimi altındadır.

 

 

 

 

Projenin ikinci etabı, Tagikamar-Nurabad ana yolunun kalan kısmını ve köyler arası yolu kapsıyor.

Şu anda bu güzergah üzerinde 2,6 kilometre uzunluğundaki Tagikamar tüneli, 6 yeni köprü, mevcut bir köprünün yeniden inşası, 1 geçici köprü ve diğer ulaşım tesislerinin inşaatı yapılıyor.

Yol yapımcılarının özverili çalışmaları ile 1505 metrelik “Taghikamar” karayolu tünelinde hafriyat çalışmaları tamamlandı. Proje bazında yolun ana tabakasına betonarme su borularının döşenmesi de devam ediyor.

Bu aşamanın uygulanmasında, çoğu yerel halktan oluşan yaklaşık 1.000 uzman ve inşaatçı çalışıyor.

Bu yolun yeniden inşası ve modernizasyonu, yerel vatandaşların uygun bir iş ve yüksek maaş almalarının yanı sıra anavatanlarının kalkınmasına değerli bir katkı yapmaları için koşullar yarattı.

Rogun-Obigarm-Nurabad karayolu iki şeritten oluşuyor, standart genişliği 12 ila 15 metre ve her iki tarafın kenarları 2,5 metreye eşit.

Yol kaplamasının kısmı 7 ila 10 metre olacak ve Rogun – Obigarm – Nurabad yolu, üçüncü yol yapım kategorisine uyarlanacak.

Bu projenin temel amacı, hareket güvenliğini ve uluslararası ilişkilerin genişletilmesini, turizmin geliştirilmesini sağlamak ve ayrıca uygulanması çerçevesinde yeni işler yaratmak ve böylece bölge sakinlerinin refah düzeyini artırmaktır. Rasht Vadisi ve Badakhshan Dağlık Özerk Bölgesi.

Tacikistan Cumhuriyeti Hükümeti’nin, iletişim çıkmazından kurtulma stratejik hedefinin uygulanması çerçevesinde, yalnızca “Rogun-Obigarm-Nurobod” karayolu güzergahında, bir mesafede olduğunu belirtmekte fayda var. 100 kilometre, 400 milyon ABD doları tutarında yerel, ulusal ve uluslararası öneme sahip yol ve köprüler inşa ediyor.

İnşaat çalışmaları sırasında 2500 yerel uzman istihdam edildi

Facebookheyecan

kaynak:http://www.president.tj/node/31188?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

 

 

REKLAM ALANI