Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana °C

Murmansk bölgesinde Birleşik Rusya’nın desteğiyle gümüş gönüllülerin hareketi aktif olarak gelişiyor

Murmansk bölgesinde Birleşik Rusya’nın desteğiyle gümüş gönüllülerin hareketi aktif olarak gelişiyor
REKLAM ALANI
13.10.2023
A+
A-

Murmansk bölgesinde Birleşik Rusya’nın desteğiyle gümüş gönüllülerin hareketi aktif olarak gelişiyor

2023

Bölgede resmi olarak kayıtlı 650’den fazla aktivist var
Federasyon Konseyi’nde düzenlenen Murmansk Bölgesi Günleri kapsamında, “Eski Nesil” parti projesinin federal koordinatörü, Federasyon Konseyi Federal Yapı, Bölgesel Politika, Yerel Yönetim ve Kuzey İşleri Komitesi’nin ilk başkan yardımcısı, Galina Karelova, bölge temsilcileriyle parti projesinin hayata geçirilmesi konusunu görüştü . Gümüş gönüllülerin kültürel, eğlence, çevre, spor ve yurtseverlik etkinliklerinin organize edilmesi ve yürütülmesindeki özel rolüne dikkat çekti.

Murmansk bölgesinde yaklaşık 230 bin yaşlı vatandaş var. Bunların yüzde 30’a yakını çalışmaya devam ediyor. Birçoğu aktif, canlılık dolu, şefkatli insanlardır.

“Yaşlı Nesil” parti projesinin katılımcıları, yaşlılar için çeşitli faaliyet biçimleri oluşturmaya özellikle dikkat ediyor. Örneğin her belediyede vatandaşların ikamet ettiği yerde beden eğitimi ve spor çalışmaları düzenlenmektedir. Her tıbbi kuruluş vatandaşları sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürmeye ve hastalıkları önlemeye motive etmek için çalışır. Düzenli olarak bilgisayar okuryazarlığı dersleri düzenlenmekte ve dolandırıcılarla mücadele için önleyici çalışmalar yapılmaktadır.

“Hemen hemen her belediyenin gümüş çağı gönüllüleri için kulüpleri var. Kola bölgesinde emekliler yerel Kültür Merkezinin çalışmalarına aktif olarak katılıyorlar: el ilanları dağıtıyorlar, gösterilere davet ediyorlar, yaşlılar için bir etkinlik planını tartışıyorlar, fikirlerini ve planlarını paylaşıyorlar, sadece yerel halkla ilgili değil, çeşitli gönüllü etkinliklere katılıyorlar. Kültür Merkezi ve aynı zamanda Kola şehri örneğin “Çiçek Açan Şehir” projesini hayata geçiriyor. Monchegorsk’ta kulüp gönüllülerinin desteğiyle senaryolar yazılıyor, mini performanslar prova ediliyor, dekorlar ve hediyelik eşyalar yapılıyor, yaşlılar sosyal açıdan önemli tüm şehir etkinliklerine katılıyor,” dedi “Yaşlı Nesil” partisinin bölge koordinatörü Sergei Ershov proje .

Birleşik Rusya’nın Murmansk bölge yürütme komitesi başkanı Evelina Makarova , parti ve gümüş gönüllülerin ortak çalışması sayesinde Kuzey Askeri Bölge bölgesindeki savaşçılara yaklaşık 300 ton yardım göndermenin mümkün olduğunu kaydetti.

“Bir Kahramana Sıcaklık” kampanyası yaşlı vatandaşların kalplerinde özel bir tepki buldu – büyükannelerimiz askeri personel için aktif olarak sıcak giysiler örüyordu. Şimdi birçoğu kamuflaj ağları ve kuru duşlar yapılmasına yardımcı oluyor” diye açıkladı.

Galina Karelova, Murmansk bölgesinde en iyi sosyal uygulamaların aktif olarak hayata geçirildiğini ve yaşlı vatandaşların aktif sosyal hayata dahil edilmesi için yeni projelerin geliştirildiğini kaydetti.

“Bu, kar amacı gütmeyen sektörle ortak ve etkili çalışmanın sonucudur” diye vurguladı.

Hoparlör
Karelova Galina Nikolaevna
Karelova Galina Nikolaevna
Federal parti projesi “Eski Nesil” koordinatörü, Rusya Federasyonu Federal Meclisi Federasyon Konseyi Komitesi Birinci Başkan Yardımcısı, federal yapı, bölgesel politika, yerel yönetim ve Kuzey İşleri
#Karelova
#Erşov
#Eski jenerasyon
#partiprojeleri
#bölgeler
#Murmansk bölgesi
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/v-murmanskoj-oblasti-pri-podderzhke-edinoj-rossii-aktivno-razvivaetsya-dvizhenie-serebryanyh-volontyorov

 

 

REKLAM ALANI