Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana °C

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Komutanlar, Zap’a 10 Km Mesafedeki Taktik Komuta Yeri’nden Pençe-Kilit Operasyonu’nu Takip Etti

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Komutanlar, Zap’a 10 Km Mesafedeki Taktik Komuta Yeri’nden Pençe-Kilit Operasyonu’nu Takip Etti
REKLAM ALANI
25.04.2022
A+
A-

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Komutanlar, Zap’a 10 Km Mesafedeki Taktik Komuta Yeri’nden Pençe-Kilit Operasyonu’nu Takip Etti
25.04.2022

 

 

 

Haberin Fotoğrafları

 

 

G22.jpg
G23.jpg
G24.jpg
G01.jpg
G03.jpg
G05.jpg
G06.jpg
G07.jpg
G08.jpg
G09.jpg
G9.jpg
G11.jpg
G13.jpg
G15.jpg
G16.jpg
G17.jpg
G18.jpg
G19.jpg
G20.jpg
G21,5.jpg
G21.jpg
G22.jpg
G23.jpg
G24.jpg
G01.jpg
G03.jpg
G05.jpg
Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, dün beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever ile sınırın sıfır noktasında bulunan 3’üncü Piyade Tümeni’ne ait Taktik Komuta Yeri’ne gitti.

Pençe-Kilit Operasyonu’nun gerçekleştirildiği Zap’a sadece 10 kilometre mesafedeki Taktik Komuta Yeri’nde sahadaki son duruma ilişkin brifing alan Bakan Akar, operasyona katılan birliklerin komutanları ile video telekonferans görüşmesi gerçekleştirdi.

Mehmetçiğin bugüne kadar önemli işler gerçekleştirdiğini aktaran Bakan Akar, “İnşallah bundan sonra da aynı tertip ve düzende çalışmalarımızı sürdürmek suretiyle harekâtımızı başarıyla sonuçlandıracağız” diye konuştu.

Terörle mücadelede 24 Temmuz 2015’ten itibaren yeni bir safhaya geçildiğini hatırlatan Bakan Akar, “Yurt içi, Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinde bugüne kadar toplam 34 bin 259 terörist etkisiz hâle getirildi” dedi.

Pençe-Kilit Operasyonu’ndaki son duruma ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Bakan Akar, şu açıklamalarda bulundu:

“Pençe Kilit Operasyonu’nda bugüne kadar 56 terörist etkisiz hâle getirildi. Operasyonumuz büyük bir başarıyla planlandığı şekilde devam ediyor. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Onlara şükran borçluyuz. Hatıralarını her zaman şükranla yâd edeceğiz. Onların kanlarını yerde bırakmadık, bırakmayacağız ve sonuna kadar faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Operasyonumuzun başarıyla tamamlanmasıyla birlikte hudut hattını tamamen kilitleyeceğiz. Teröristlerin sınırlarımıza girmesi mümkün olmayacak. Faaliyetlerimiz komşumuz Irak’ın toprak bütünlüğüne saygılı bir şekilde devam ediyor. Tek hedefimiz teröristler. Ülkemizi, hudutlarımızı, güvenlik güçlerimizi terör saldırılarından korumak için çaba gösteriyoruz.”

TERÖR ÖRGÜTÜNDE ÇÖKÜŞ VAR

Operasyonda ilk safhanın başarıyla tamamlandığını vurgulayan Bakan Akar, “Şu anda teröristler için hiçbir yer güvenli değil. Mehmetçiğin nefesini her an enselerinde hissediyorlar. Terör örgütünde bir çöküş var. Bununla alakalı terörist ifadeleri, istihbarat raporları var. Artan bir şiddet ve tempoda en son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

Bakan Akar, terör örgütü PKK ve YPG’nin birbirinden farkının olmadığını belirterek, “Bunlara içeriden ve dışarıdan kim destek verirse versin bu beyhude bir gayrettir. Teröristler kaçacak yerlerinin olmadığını, sona yaklaştıklarını anlamalıdır. Teröristler, Mehmetçiğin şefkatli, yargının adaletli ellerine teslim olmaktan başka çarelerinin olmadığını anlamalıdır. İnşallah bundan önceki terör hedeflerinin olduğu gibi bundan sonraki terör hedeflerinin de sonunu getireceğiz” dedi.

 

 

 

TERÖR KAYNAĞINDA YOK EDİLİYOR

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda “terörü kaynağında yok etmek” için çalıştıklarını vurgulayan Bakan Akar, şöyle konuştu:

“Şu anda Irak’ın kuzeyinde Pençe serisi operasyonlarla faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Maksadımız hudutlarımızın güvenliğini ileriden sağlamak ve teröristlere ait barınak, sığınak, sözde karargahları tahrip etmek. 27 Mayıs 2019’da Pençe 1 Operasyonu başladı. O günden beri de bu faaliyetler devam ediyor. Bu operasyonlarla Sinat Haftanin, Avaşin Basyan, Hakurk, Karaçak, Kandil, Zap her tarafa karadan ve havadan harekâtlar düzenledik.”

HUDUT GÜVENLİĞİ

Alınan önlemler, terörle mücadelede yapılan başarılı operasyonların katkısıyla hudutların çok daha güvenliği hâle geldiğini belirten Bakan Akar, “Hudutlarımız Cumhuriyet tarihimizin en yoğun önlemleri ile korunuyor” diye konuştu.

 

Gerek fiziki önlemler gerekse son teknoloji sistemlerle hudut güvenliğinin sağlandığını vurgulayan Bakan Akar, “Hudutta görev yapan personelimizin fedakârlık ve kahramanlığı ile hudutlarımız her zamankinden çok daha sıkı bir şekilde kontrol altına alınmaktadır” ifadesini kullandı.

Bakan Akar, bu yılın başından itibaren hudutlarda 1819 kişinin yakalandığını, 125 bin 574 kişinin engellendiğini belirterek, “Hudutta görevli Mehmetçik ‘hudut namustur’ anlayışı içinde gece-gündüz demeden görevlerini yerine getiriyor” dedi.

BİZİM TARİHİMİZ TEMİZ

1915 olaylarına da değinen Bakan Akar, “Bu iddiaların hiçbir aslı yoktur. Bu asılsız iddialara ilişkin tarihçilerimizin ortaya koyduğu gerçekleri herkesin görmesini bekliyoruz. Bunlar tarihten düşmanlık çıkarıyorlar. Bu hiçbir şekilde bölge ve dünya barışına hizmet edecek bir çalışma değildir” diye konuştu.

Sözde “soykırım” iddialarının gerçeği yansıtmadığını bir kez daha vurgulayan Bakan Akar, “Bununla ilgili ABD kaynaklarından derlenmiş çalışmalar var. Bunlarda dahi hiçbir şekilde soykırım ifadesi yer almıyor. Ama şimdilerde olay politik gayretlerle çarpıtılıyor. Bizim tarihimiz temiz, utanılacak bir şeyimiz yok” dedi.

Bir süre bölgede araziyi de inceleyen Bakan Akar ve Komutanlar, Mehmetçiğin Ramazan Bayramı’nı da kutladıktan sonra sınırın sıfır noktasından ayrıldı.

MSB

 

Kaynak:https://www.msb.gov.tr/SlaytHaber/2542022-07701

 

 

 

 

 

 

 

 

 

REKLAM ALANI