Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana °C

MİLLÎ SAVUNMA BAKANI HULUSİ AKAR: “24 Temmuz 2015’ten beri yapılan operasyonlar sonucunda toplam 35 bin 786 terörist etkisiz hâle getirildi.”

MİLLÎ SAVUNMA BAKANI HULUSİ AKAR: “24 Temmuz 2015’ten beri yapılan operasyonlar sonucunda toplam 35 bin 786 terörist etkisiz hâle getirildi.”
REKLAM ALANI
23.08.2022
A+
A-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MİLLÎ SAVUNMA BAKANI HULUSİ AKAR: “24 Temmuz 2015’ten beri yapılan operasyonlar sonucunda toplam 35 bin 786 terörist etkisiz hâle getirildi.”

 

 

Haberin Fotoğrafları
2.jpg
3.jpg
4.jpg
1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
1.jpg
2.jpg
3.jpg

 

 

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar başkanlığında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan; Bakan Yardımcıları Yunus Emre Karaosmanoğlu, Şuay Alpay, Alpaslan Kavaklıoğlu, Muhsin Dere ve birlik komutanlarının katılımıyla video telekonferans toplantısı gerçekleştirildi.

19 Ağustos’ta düzenlenen devir-teslim törenleriyle Deniz Kuvvetleri Komutanlığı görevini devralan Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı görevini devralan Orgeneral Atilla Gülan ilk kez toplantıda yer aldı.

Kuvvet ve Ordu Komutanlarının yanı sıra yurt içi ve dışındaki birlik komutanlarının devam eden faaliyetlere ve sahadaki son duruma ilişkin bilgiler paylaştığı toplantıda talimatlar veren Bakan Akar, Yüksek Askerî Şûra’da alınan kararların Türk Silahlı Kuvvetlerine ve millete hayırlı olmasını diledi.

Terörle mücadelenin aralıksız devam ettiğini belirten Bakan Akar, “Biz komşularımız başta olmak üzere tüm ülkelerin sınırlarına, hudutlarına, egemenlik haklarına, toprak bütünlüğüne saygılıyız.” dedi.

Bakan Akar, terörle mücadelenin zorlu arazi ve hava şartlarına rağmen kararlılıkla, başarıyla sürdürüldüğünü vurguladı.

Terörle mücadeledeki hedefin sınırların güvenliğini sağlamak olduğuna işaret eden Bakan Akar, şunları ekledi:

“Teröristler neredeyse bizim hedefimiz orası. Biz asil milletimizi 40 yıldan beri başına musallat olan terör belasından kurtarmakta kararlıyız. 24 Temmuz 2015’ten beri yapılan operasyonlar sonucunda toplam 35 bin 786 terörist etkisiz hâle getirildi. 1 Ocak’tan itibaren de operasyonlar yoğun bir şekilde devam ediyor. Bu dönem içerisinde Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinde toplam 2 bin 517 terörist etkisiz hâle getirildi.”

Bakan Akar, bugüne kadar Pençe-Kilit Operasyonu’nda 333 teröristin etkisiz hâle getirildiğini bildirdi.

TAHIL KORİDORU

Tahıl Koridoru anlaşması hakkında da bilgi veren Bakan Hulusi Akar, şu bilgileri paylaştı:

“Sayın Cumhurbaşkanımızın çizdiği çerçevede Bakanlığımızın, arkadaşlarımızın, askerî heyetlerimizin yaptığı görüşmeler oldu. Sonuç olarak da dörtlü anlaşma imzalandı. Bu çerçevede faaliyetler devam ediyor. Bu sabah itibarıyla Ukrayna limanlarından ayrılan tahıl miktarı 721 bin 449 ton oldu. Bu devam ediyor. İnşallah önümüzdeki günlerde bu daha da artacak. Herhangi bir şekilde bunun durmaması, yavaşlamaması, olabildiğince süratli ve emniyetli bir şekilde adreslere ulaşması için gayretlerimizi sürdürüyoruz. ”

Bakan Akar, hafta sonu Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile Millî Savunma Üniversitesi yerleşkesindeki Müşterek Koordinasyon Merkezinde incelemelerde bulunduklarını hatırlatarak, faaliyetlerin aksamadan yürütüldüğünü belirtti.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar sözlerini şöyle tamamladı:

“Türk Silahlı Kuvvetleri, binlerce yıllık tarihimizden süzülüp gelen millî, manevî, meslekî değerlerimiz çerçevesinde asil milletimizin sevgisi, güveni ve duasından aldığı ilhamla aklın ve bilimin ışığında, anayasa çerçevesinde, yasalar doğrultusunda, Cumhurbaşkanımız ve devamında sıralı komutan ve amirlerin emir ve komutasında milletinin emrinde görevinin başındadır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.”

 

kaynak:https://www.msb.gov.tr/SlaytHaber/2282022-30280

 

 

 

 

 

 

 

 

REKLAM ALANI