Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana °C

Millî Savunma Bakanı Akar, NATO Karargâhında

Millî Savunma Bakanı Akar, NATO Karargâhında
REKLAM ALANI
16.02.2022
A+
A-

Millî Savunma Bakanı Akar, NATO Karargâhında

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, NATO Savunma Bakanları Toplantısı’na katılmak üzere NATO Karargâhına geldi.

Türkiye’nin NATO Daimi Temsilcisi Büyükelçi Basat Öztürk ve diğer yetkililer tarafından karşılanan Bakan Akar, NATO Daimi Temsilciliği ile Türk Askerî Temsilciliğini ziyaret etti.

Personelle görüşüp devam eden çalışmalara ilişkin bilgi alan Bakan Akar, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde uluslararası alanda bir özne hâline gelen Türkiye’nin çok önemli çalışmalar yaptığını, ciddi başarılar sağladığını belirtti.

Çok farklı faktörler ve etkenler nedeniyle hassas bir dönemden geçildiğini vurgulayan Bakan Akar, “Türkiye’nin, 85 milyonun sizden beklentisi büyük. Bu yıl Türkiye’nin NATO’ya katılımının 70’inci yıl dönümü. NATO’nun değerlerini ve sorumluluklarını paylaşan Türkiye, 1952 yılından bu yana kendisine verilen tüm görev ve misyonları başarıyla yerine getirmektedir. Burası bir taraftan NATO görevlerine destek sağlarken diğer taraftan ülkemizin hak ve menfaatlerini korumak ve kollamak için önemli bir ortam.” diye konuştu.

NATO Savunma Bakanları Toplantısı oturumlarına katılımı öncesinde NATO Karargâhındaki personel ile çalışmalara ilişkin toplantı gerçekleştiren Bakan Akar’ın gün içinde bazı ülkelerin savunma bakanları ile ikili görüşmeler yapması da planlanıyor.

MSB

kaynak:https://www.msb.gov.tr/SlaytHaber/1622022-12583

 

REKLAM ALANI