Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana °C

Milletvekili Meşhur Memmedov – “YAP, Azerbaycan halkına en yakın siyasi teşkilattır”

Milletvekili Meşhur Memmedov – “YAP, Azerbaycan halkına en yakın siyasi teşkilattır”
REKLAM ALANI
10.03.2022
A+
A-

Açıklama yok.

Ülker Piriyeva – AZERBAYCAN
Azerbaycan Parlamentosu Milletvekili Meşhur Memmedov, “YAP, Azerbaycan halkına en yakın siyasi teşkilattır”, diye – tarihe not düştü.

Azerbaycan Parlamentosu Milletvekili Meşhur Memmedov – “Dolayısıyla 1990’lar Azerbaycan için oldukça gergin bir dönem olmuştur. O dönemde siyasi gerilim, panik hüküm sürüyordu. Evet, böyle gergin bir dönemde bir siyasi parti kurmak ve insanları etrafında toplamak gerçekçi görünmüyordu. Elbette önce bilge ve ileri görüşlü bir politikacının ortaya çıkması gerekiyordu.

O zaman geldi. Böylece 1992 yılında Milli Önder Haydar Aliyev’in önderliğinde Yeni Azerbaycan Partisi kuruldu. Böylece Yeni Azerbaycan Partisi’nin faaliyetleri ülkede siyasi istikrarın sağlanmasına hizmet etmiştir.

Yeni Azerbaycan Partisi’nin kurulmasının Azerbaycan için çok zor ve karmaşık bir tarihi ve siyasi döneme denk geldiğini belirtelim. O dönemler, 1990’ların başında Azerbaycan’ın bağımsız ve egemen bir ülke olarak geleceği söz konusuydu. Kısacası Ermenistan Azerbaycan topraklarını işgal etti, toprak bütünlüğümüz ihlal edildi. Aynı zamanda, ülke içinde yaşanan tatsız süreçler – siyasi çekişmeler, güç mücadeleleri, ekonomik gerileme – Azerbaycan’ın geleceği için yeni tehditler yaratmış, iç krizi derinleştirmişti. Toplumda umutsuzluk vardı ve iktidardaki hiçbir siyasi güce güven yoktu.
Ancak Bilge liderin izlediği ileri görüşlü politika sonucunda tüm zorlukların üstesinden geldiğimizi belirtelim.
Böylece 2005 yılından bu yana Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in önderliğinde Yeni Azerbaycan Partisi gelişiyor, büyük başarılar elde ediyor.

Evet, bugün Yeni Azerbaycan Partisi geniş bir halk kitlesini – 760.000’den fazla vatandaşı bir yumruk gibi etrafında birleştirdi. YAP aynı zamanda genç nesli birleştiren bir siyasi partidir. Unutulmamalıdır ki, bugün genç neslin rolü, toplumun gelişmesinde, ülkenin siyasi ve sosyal yaşamında çok önemlidir. Topraklarımızı işgalcilerden kurtaran, Vatan sevgisi ve düşman nefreti ile büyüyen genç nesildi. Elbette, tüm kuşakların temsilcileri topraklarımızı özgürleştirmede başarılı oldular, ancak bunların büyük çoğunluğu Sayın İlham Aliyev’in 2003 yılında ilk kez Cumhurbaşkanı seçildiği zaman çocukk ve genç olan vatandaşlardı. Böylece büyüdüler, toprak bütünlüğümüz için canlarını verdiler, şehit oldular, qazi oldular ve vatanseverlik, fedakarlık ve kahramanlık göstererek tarihi adaleti sağladılar.

Yeni Azerbaycan Partisi, Azerbaycan ve Güney Kafkasya bölgesindeki en etkili ve siyasi teşkilattır. YAP’ın toplumdaki lider konumu, üye sayısı, siyasi fikir çizgisi açısından her zaman önde olduğunu söylemeliyim.

Ulu Önder Haydar Aliyev’in dediği gibi: “Yeni Azerbaycan Partisi Azerbaycan’ın bugünün partisi, Azerbaycan’ın yarının partisi, XXI yüzyılın partisi, aynı zamanda, üçüncü Bin yılın partisidir.”

Evet, belirtmek isterim ki, yaklaşık 30 yıldır zamanın zorluklarına başarıyla göğüs geren Yeni Azerbaycan Partisi, Azerbaycan’ı yeni zirvelere taşıyor, ülkemizin dinamik kalkınmasına ve toplumun ilerlemesine sadakatle hizmet ediyor. Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev’in izlediği başarılı dış ve iç politika sonucunda devletimiz ve halkımız bölgede daha da gelişiyor.

Şu anda YAP sadece Azerbaycan’ın en büyük siyasi teşkilatı değil, aynı zamanda halkına en yakın siyasi teşkilattır.”

REKLAM ALANI