Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana °C

Milletvekili Meşhur Memmedov , “Haydar Aliyev’in kurduğu siyasi kursun ömrü çok uzak bir gelecek için hesaplanmıştır”

Milletvekili Meşhur Memmedov , “Haydar Aliyev’in kurduğu siyasi kursun ömrü çok uzak bir gelecek için hesaplanmıştır”
REKLAM ALANI
12.12.2021
A+
A-

Ülker Piriyeva – AZERBAYCAN
Azerbaycan Parlamentosu Milletvekili Meşhur Memmedov, Azerbaycan Temsilcimiz Ülker Piriyeva ‘ya verdiği açıklamada, “Haydar Aliyev’in kurduğu siyasi kursun ömrü çok uzak bir gelecek için hesaplanmıştır”, diye – tarihe not düştü.

Azerbaycan Parlamentosu Milletvekili Meşhur Memmedov ,
“Bugün 12 Aralık Azerbaycan halkının milli lideri Haydar Aliyev’i anma günüdür. Elbette her geçen yıl, büyük ve öğretici bir hayat yaşamış olan Ulu Önder Haydar Aliyev’in kurduğu siyasi rotanın ve stratejik gelişme çizgisinin, kelimenin her anlamıyla çok uzak bir gelecek için hesaplandığını teyit etmektedir.” – Dedi.
Milletvekili Meşhur Memmedov – “Böylece her birimiz yakın tarihe baktığımızda, Haydar Aliyev’in dehasının, yaptığı fedakarlıkların, halka ve vatana yaptığı hizmetlerin unutulamayacağını bir kez daha görüyoruz. Çünkü onun aziz hatırasını, yaptıklarını, halkımıza yaptığı hizmetleri unutmak mümkün değildir.
Azerbaycan halkının büyük lideri, dünyaca ünlü siyasi şahsiyet Haydar Aliyev, devletimizin asırlık tarihinde yeni bir parlak sayfa açan eşsiz bir insandır. Evet, tarihin hafızasında silinmez bir iz bırakmak, herkesin sahip olmadığı büyük bir mutluluktur. Tüm hayatını halkının mutlu geleceğine, güçlü Azerbaycan devletinin kurulmasına ve gelişmesine adayan büyük lider Haydar Aliyev’in Vatan’a ve halka olan hizmetleri benzersizdir.
Evet, Azerbaycan’da bağımsız, yasal bir devletin kurulması, milli ve ahlaki değerlerimizin korunması, sivil toplumun oluşturulması ve yeni bir ekonomik rota belirleme sürecinin başarılı bir şekilde çözülmesi milli liderimizin hizmetleridir.
Büyük liderimizin faaliyetinin, ölçeği ve önemi bakımından Azerbaycan devletinin sınırlarını çok aşmış olması tesadüf değildir. Böylece, dünyanın en etkili devlet başkanları, siyaset bilimcileri tarafından defalarca belirtildiği gibi, Azerbaycan’ın ve büyük Türk dünyasının büyük oğlu Haydar Aliyev, zamanımızın en yüksek zirvesinde duran tanınmış siyasi şahsiyetler arasında hak ettiği yeri almıştır.”-Söyledi.
Milletvekili açıklamasında – “Böylece Azerbaycan 1991 yılında bağımsızlığını ilan etmesine rağmen 1993 yılının ortalarına kadar bu formal karakter taşımaktaydı.
Ulusal lider Haydar Aliyev’in Ekim 1993’te Cumhurbaşkanı seçilmesinden sonra, bağımsız Azerbaycan’ın hukuki, siyasi ve ekonomik egemenliğinin sağlanması süreci daha da hızlandırıldı. Büyük siyasi şahsiyet Haydar Aliyev, konuşmalarında her bireyin çıkarlarını gözetmeden ve adalet kriterlerini gözetmeden güçlü bir devlet yaratmanın imkansızlığını her zaman vurgulamıştır. O aynı zamanda, vatandaşlara sağlanan adli yardım seviyesindeki düzenli artışın ana başlatıcısıydı.
Onun önderliğinde hazırlanan, 12 Kasım 1995’te bağımsız Azerbaycan Cumhuriyeti Anayasası halk oylamasıyla kabul edildi. Böylece devletimizin tarihindeki hakimiyet bölgüsü prensipinin, demokratik, yasal ve laik bir devlet inşasının yasal dayanağını, insan hak ve özgürlüklerinin koşulsuz garantisinin temellerini atmıştır.
Kuşkusuz, 1995 yılında bağımsız Azerbaycan parlamentosuna yapılan ilk seçimler, devletin bağımsızlığını güçlendirme süreci için yasal bir temel oluşturmak için daha geniş fırsatlar açtı. Bu olay, devlet bağımsızlığının önceliklerinin belirlenmesinde ve uygulanmasında kilit rol oynadı. Böylece Azerbaycan’ın dünya güçleri arasında değerli bir yer edinmesinin ve uluslararası ilişkilerin öznesi olmasının temelleri atılmıştır. Bu söylediklerim ülkenin ekonomisinde, siyasetinde, biliminde, eğitiminde kısacası her alanda görülebilir.
Ulu Önderimiz’in sağlam temeller üzerine kurduğu dengeli bir dış politika, uzun vadeli hedeflere yönelik stratejik bir eylem kavramıdır. Aynı zamanda bu politika, bağımsız Azerbaycan’ın uluslararası arenadaki prestijini ve konumunu güçlendirmeyi, ulusal sorunları çözmeyi amaçlamaktadır.
Her birimiz güvenle söyleyebiliriz ki, bu politika Ekim 2003’ten beri Haydar Aliyev’in siyasi seyrinin en değerli halefi Sayın İlham Aliyev’in önderliğinde başarıyla uygulanmaktadır. Ulusal lider Haydar Aliyev’in demokratik devlet stratejisini onurla sürdüren Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, yerleşik güçlü geleneklere dayanan yeni bir devlet okulunun kurucusudur.
Cumhurbaşkanımız Sayın Aliyev, büyük lider Haydar Aliyev’in kaleme aldığı sağlam temeller üzerinde gerçekleştirdiği reformları sürdürmekte ve yeni dönemin gereklerine göre zenginleştirmeyi amaçlamaktadır.
Milleti Milli Önder Haydar Aliyev’in fikirleri etrafında birleştiren Sayın Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, kendisini Azerbaycanlı olarak gören ve bu aidiyetten gurur duyan herkesi, büyük liderimizin parlak fikirlerini gerçekleştirmek için seferber etmektedir.
Milli liderin zengin mirasının daha derin ve kapsamlı bir şekilde incelenmesi, onun yarattığı milli devlet ve Azerbaycancılık ideolojisi, fikirleri ve ülke kültürünün yaygın olarak tanıtılması Haydar Aliyev’in politikasına verilen önemin göstergeleridir.

Allah Ulu Önder Haydar Aliyev’e rahmet eylesin! Azerbaycan devleti var olduğu müddetçe, milli liderimiz anılacak, zengin hayat tecrübesi, güçlü devlet geleneği ve yönetim geleneği devam ettirilecektir.” – Diye tarihe gururla not düştü.

REKLAM ALANI