Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana °C

Milletvekili Meşhur Memmedov: Azerbaycan Halk Cumhuriyeti’nin tarihimizdeki rolü özel yere sahiptir

Milletvekili Meşhur Memmedov: Azerbaycan Halk Cumhuriyeti’nin tarihimizdeki rolü özel yere sahiptir
REKLAM ALANI
28.05.2021
A+
A-

Ülker Piriyeva-Azerbaycan

Azerbaycan Milletvekili Meşhur Memmedov, Temsilcimiz Ülker Piriyevaya “Azerbaycan Halk Cumhuriyeti’nin tarihimizdeki rolü özel yere sahiptir”, diye açıklamada bulundu.

Milletvekili Meşhur Memmedov – “28 Mayıs 1918 yılı tarihimizin en şanlı sayfalarından biridir. O dönem Doğu’da ilk demokratik devleti kuran Azerbaycan Halk Cumhuriyeti bağımsızlığımızı ilan etti. Bu halkımızın bağımsızlık azminin bir göstergesiydi. Bu şanlı tarihten bizi tam 103 Yıl ayırıyor.

Bugün 28 Mayıs – Cumhuriyet Bayramıdır. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’e bu önemli gün vesilesiyle dünyanın önde gelen ülkelerinin liderlerinden ve etkili uluslararası teşkilatlarından tebrik mektupları gönderilmektedir. Bu mektuplar, Cumhurbaşkanımızın dünyadaki itibarı, faaliyetlerinin yüksek takdiri, Azerbaycan’ın dünyadaki itibarı ve uluslararası ilişkilerdeki önemli rolüdür. Aynı zamanda, küresel ekonomik ve insani projelerdeki liderliği, siyasi ve ekonomik potansiyelinin bir sonucudur.

Halkımız her yıl 28 Mayıs’ı büyük bir sevinçle kutlamaktadır. Sadece 23 ay faaliyet göstermesine rağmen, ilk cumhuriyet döneminde alınan tedbirler, bağımsız devletimizin temellerinin atılmasında ve gelecekteki kalkınma yolunun belirlenmesinde önemli rol oynadı.

Ulusal liderimiz Haydar Aliyev’in önderliğinde yeni tarihi koşullarda devlet bağımsızlığımızın yeniden sağlanmasından sonra, halkımız Azerbaycan Demokratik Cumhuriyetin geleneklerini sürdürerek bağımsız Azerbaycan devletinin özgürlüğünü sürdürdü. Belirtmeliyim ki, yıllardan beri ilk kez bu bayraml muzaffer devletin gururlu bir vatandaşı olarak karşılıyoruz. Bu bayram halkımız için bayramlardan biridir.

Şükürler olsun ki, Azerbaycan XX yüzyılın sonunda bağımsızlığını yeniden kazandı ve egemenliğini korumayı başardı. Yeniden iktidara dönen Dahi lider Haydar Aliyev, devleti korumak için kararlı önlemler aldı ve ülkede kalıcı sosyo-politik istikrar sağladı.

Ulu önderimiz defalarca söylemişti, bugün demokratik Azerbaycan devletini kuruyor ve inşa ediyoruzsa, Demokratik Cumhuriyet’e borçluyuz. Azerbaycan Halk Cumhuriyeti’nin tarihimizdeki yeri ve rolüne özel kıymet veren Haydar Aliyev diyordu, “İlk Halk Cumhuriyeti’nin kurulduğu günü aziz tutarak onu Azerbaycan devlet bağımsızlık günü-Cumhuriyet günü ilan ettik ve bu bizim milli bayramımızdır”.

Cumhurbaşkanımız Sayın İlham Aliyev, Milli Lider’imiz Haydar Aliyevin bu politikasını başarıyla sürdürüyor.
Halkımızı bu önemli tarihi günde içtenlikle kutluyor, devletimize sonsuz bağımsızlık ve egemenlik diliyorum, milletimize bu yolda azim ve güç birliği arzu ediyorum.

Diliyorum ki, zor kazanılan bağımsızlığımız sonsuza dek sürsün”, dedi.

28 Mayıs Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun!

REKLAM ALANI