Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana °C

Mehmet Nuri Göçen Vakfı, Kuşadası’nda Seramik Çalıştayı Düzenliyor…

Mehmet Nuri Göçen Vakfı, Kuşadası’nda Seramik Çalıştayı Düzenliyor…
REKLAM ALANI
12.06.2021
A+
A-

Mehmet Nuri Göçen Kültür Eğitim ve Sanat Vakfı, gerçekleşecek Seramik Çalıştayını 17 Haziran- 27 Haziran tarihleri arasında Pine Bay Holiday Resort Kuşadası’nda düzenliyor.

Seramik Çalıştayı düzenleyen Mehmet Nuri Göçen Vakfı, değerli seramik sanatçısı Mehmet Tüzüm Kızılcan küratörlüğünde yürütülecek. Bu yıl ilk kez misafirlere açılacak olan sanat etkinliği, 10 seramik sanatçısını ve yurtdışından gelecek olan misafirleri ağırlayacak. 2017’den bugüne 6 seramik çalıştayı gerçekleştiren vakıf, uluslararası alanda 300 sanatçıyı bir araya getirdi. Çalıştay, farklı seviyelerde seramiğe gönül verenleri hem kendini geliştirmek hem de tatil fırsatı sunmak için davet ediyor.

Mehmet Nuri Göçen Vakfı, 2017’den bugüne Gençlik Koşularında katılımcıların sağladığı destekle 207 öğrenciye burs verdi. Vakıf, öğrencileri Pine Bay bünyesinde iş imkânı sağlayarak sektöre kazandırdı. Bu yıl da Seramik Çalıştayından elde edilen gelir öğrencilerin eğitim desteği için kullanılacak.

10 gün sürecek olan etkinlik, 26 Haziran Holiday Resort Kuşadası’nda, kapanış sergisi ve kokteyl ile çalıştayı tamamlayacak.

Mehmet Nuri Göçen Kültür Eğitim ve Sanat Vakfı Hakkında
Mehmet Nuri Göçen Kültür Eğitim ve Sanat Vakfı; 2008 yılında Sn. Mehmet Nuri Göçen’in vefatından sonra onun hayat felsefesini ve anısını yaşatmak adına, sosyal, bilimsel, spor, sanat, kültür ve eğitim gibi birçok alanda etkinlikler düzenlemek ve gençlerin eğitimlerine destek olabilmek için kurulmuştur.

Şirketin kurucusu Merhum Sn. Mehmet Nuri Göçen Turizmci ve İş Adamı vasıflarının yanında eğitime verdiği önemle de bilinmektedir. Yaptırdığı okullar ve verdiği eğitim bursları ile de adından söz ettirmiştir.

Mehmet Nuri Göçen Kültür Eğitim ve Sanat Vakfı Etkinlikleri

Uluslararası Seramik Çalıştayı
Uluslararası Resim Çalıştayı
Geleneksel Gençler Geleceğimizdir Koşusu
www.mehmetnurigocen.org

Mehmet Tüzüm Kızılcan Hakkında

1941 yılı İzmir doğumlu olan Tüzüm Kızılcan, ilk ve orta öğrenimini Karşıyaka’da tamamlayarak sanat hayatına 1959 yılında Füreya Koral Atölyesinde başladı. 1960 yılında Eczacıbaşı Seramik Fabrikası Sanat Atölyesine girdi ve seramik çalışmalarına burada devam etti.

1965 yılında Almanya’da bulunan Werkkunst Schule Offenbach A-Main Seramik Ana Sanat Dalından mezun oldu. 1970 yılında ise kendi iş yerini kuran sanatçı bunun yanında Ege Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Seramik Bölümü, 9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Ana Sanat Dalı ve yine Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel El Sanatları Çini Bölümünde öğretim görevlisi olarak görev yaptı.

Yurt içi ve yurt dışında birçok sergi, sempozyum ve kongre gibi etkinliklere katılarak çeşitli ödüller aldı. Ayrıca Çin’de bulunan Shan Dong Üniversitesi tarafından yaptığı çalışmalara karşılık Kızılcan’a Fahri Profesörlük unvanı verilmiştir. Eserleri Devlet Resim Heykel Müzesinin yanı sıra çok sayıda uluslararası müzenin koleksiyonlarında yer almaktadır. (Kaynak: AKU Güzel Sanatlar Fakültesi)

Ödülleri

Ege Üniversitesi Onur Sanatçısı-2007
En İyi Yabancı Sanatçı Midilli Mandamados-2006
Offenbach Belediyesi Ödülü-1965
Werkkunstchule Offenbach A-Main Premie-1965
Gualdo-Tadino Uluslararası Seramik Yarışması 1.lik Ödülü İtalya-1964
Uluslararası Seramik Yarışması Prag-1962 Gümüş madalya
Sorularınız için 444 9650’dan Call Center’ı arayabilirsiniz.

Web http://www.mehmetnurigocen.org

REKLAM ALANI