Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana °C

Konya’yı Kitap Günleri Heyecanı Sardı

Konya’yı Kitap Günleri Heyecanı Sardı
REKLAM ALANI
14.10.2021
A+
A-

Konya’yı Kitap Günleri Heyecanı Sardı

Türkiye’nin en çok kütüphaneye gidilen şehri Konya’da kitapseverler Konya Büyükşehir Belediyesi Konya Kitap Günleri’nin yaklaşmasının heyecanını yaşıyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya Kitap Günleri için hazırlıkların tamamlandığını ifade ederek, 1 milyondan fazla kitap, 250 yayınevi, 450 yazar ve 500’den fazla etkinlikle Konya Kitap Günleri’nin 15 Ekim’de Selçuklu Kongre Merkezi’nde kapılarını açacağını duyurdu. Öğretmenler ve öğrenciler de sevdikleri yazarlarla ve kitaplarla buluşacak olmanın heyecanını yaşadıklarını belirterek, Konya Kitap Günleri’ni sabırsızlıkla beklediklerini söyledi.
Konya Büyükşehir Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği ve her yıl yüzbinlerce ziyaretçiyi ağırlayan Konya Kitap Günleri, pandemi nedeniyle verilen bir yıllık aranın ardından bu yıl yeniden kitapseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’nın Gastronomi ve Bilim festivallerinden sonra önemli bir etkinliğe daha hazırlandığını dile getirerek, Türkiye’nin en çok kütüphaneye gidilen şehrinde Kitap Günleri’nin yaklaşmasının heyecanını yaşadıklarını kaydetti.

TÜM KİTAPSEVERLERİ KONYA’MIZA BEKLİYORUZ

2019 yılında düzenledikleri Konya Kitap Günleri’nde 522 bin ziyaretçi ağırladıklarını hatırlatan Başkan Altay, “Bu yıl da hazırlıklarımızı tamamladık. İnşallah 1 milyondan fazla kitap, 250 yayınevi, 450 yazar ve 500’den fazla etkinlikle Kitap Günlerimizin açılışını gerçekleştireceğiz. Kitap Günlerimiz 15 Ekim’de Selçuklu Kongre Merkezi’nde kapılarını kitapseverlere açacak. 24 Ekim’e kadar tüm kitapseverleri Konya’mıza bekliyoruz. Biz hazırlıklarımızı tamamladık. Sadece Konya için değil, bölge coğrafyamızdaki illerin tamamındaki kitapseverlerin kitapla buluşması için herkesi Konya’ya bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

ÖĞRETMENLER VE ÖĞRENCİLER DE KİTAP GÜNLERİ’Nİ BEKLİYOR

Konya Kitap Günleri ile ilgili görüşlerini aldığımız Öğretmen Emel Ayas, “Pandemi nedeniyle kitap fuarlarından mahrumduk. Geçen sene uzaktan eğitimler nedeniyle kitap sevgisini çok aşılayamadık öğrencilerimize. Konya Kitap Günleri’nin başlamasını dört gözle bekliyoruz. Birçok yazarı ve kitabı aynı anda görmek çocuklara ayrı bir haz veriyor.” diye konuştu.

Öğretmen Osman Yiğit, “Biz okul olarak kitap fuarlarını ziyaret ediyoruz. Çocuklarımızla beraber hem kitap alıyoruz hem oradaki yazarlarla görüşme ve tanışma imkanımız oluyor. Çocuklarımıza Konya Kitap Günleri’ne aileleriyle birlikte gitmelerini tavsiye ediyoruz. Onlar da gayet memnun.” dedi.

Sevdikleri yazarlarla ve kitaplarla buluşacak olmanın heyecanını yaşayan öğrenciler de Konya Kitap Günleri’ni sabırsızlıkla beklediklerini söyledi.

TÜRKİYE’NİN SEVİLEN YAZARLARI VE ŞAİRLERİ OKURLARIYLA BULUŞACAK

Yeni nesillere kitap sevgisinin aşılanması, okuyan ve araştıran bir nesil yetişmesi amacıyla düzenlenen Konya Kitap Günleri, şehrin kültür hayatına da önemli katkıda bulunuyor. Anadolu’nun en büyük kitap etkinliği olma özelliğini taşıyan Konya Kitap Günleri kapsamında 10 gün boyunca Türkiye’nin önemli kalemleri Konya’da okurlarıyla bir araya gelecek.

15-24 Ekim tarihleri arasında Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek Konya Kitap Günleri’nde; konferanslar, imza günleri, yazar buluşmaları, atölye çalışmaları, gösteriler ve tiyatrolarla sayısız etkinliğe imza atılarak adeta kitap bayramı yaşanacak.

Kaynak:https://www.konya.bel.tr/haberayrinti.php?haberID=8178

REKLAM ALANI