Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana °C

“Kimsenin gücü aramızdaki kutsal ve kadim bağları kopartmaya yetmez”

“Kimsenin gücü aramızdaki kutsal ve kadim bağları kopartmaya yetmez”
REKLAM ALANI
14.09.2022
A+
A-

 

 

 

“Kimsenin gücü aramızdaki kutsal ve kadim bağları kopartmaya yetmez”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Türk Emekli Astsubaylar Derneği ve Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Yalova Şube başkanlığı heyetlerini kabul etti

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar kabuldeki konuşmasında, Yalova’dan gelen heyeti KKTC’de görmekten dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek; “Bizi bir arada tutan Türkiye sevgisidir ve KKTC’ye olan inancımızdır. Tüm gücümüz, Anadolu’ya ve kendi devletimize olan inancımızdan gelir” dedi.
Türkiye ile gönül birliğimiz olduğunu ve uluslararası planların Türkiye ile bağların kopartılmayı amaçladığını belirten Cumhurbaşkanı Tatar; “Kimsenin gücü aramızdaki kutsal ve kadim bağları kopartmaya yetmez” diye konuştu.

Kıbrıs Barış Harekâtı’nın tarihimizde çok önemli bir dönüm noktası olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar şunları kaydetti:

“Şu an halkımızdan beklentimiz, tek ses olmamızdır. Yıllardır federasyon denilen ortaklık bizi bir yok oluşa götürecek tehlikeli bir süreçtir. Türkiye Cumhuriyeti’nin buradan çekilmesidir. Esas oynan oyun sıfır asker sıfır garantidir. 1974 Barış Harekâtı’nda Mehmetçik ile mücahitlerimizin buluşması ve sınırlarımızın yeniden çizilmesi, KKTC’nin temellerinin atılması ve Türk askerinin buradaki varlığı, Türkiye’nin garantörlüğü ile şu anda bu topraklarda bağımsız olarak yaşayabiliyoruz.”

Doğu Akdeniz’deki hakimiyetimizi ortadan kaldırmak üzere ortaya tuzaklar konulduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, Anadolu’yu kuşatma hedefiyle oynanan oyuna asla izin verilmeyeceğini, Kıbrıs Türk halkının Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte hareket etmeye devam edeceğini vurguladı. Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’de barış ve huzurun en iyi şekilde sağlanmakta olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Tatar, Rum-Yunan ikilisinin adayı Yunanistan’a bağlama hedefinde olduğunu, ancak Türkiye’nin her zaman Kıbrıs Türklerinin yanında olduğunu ve yaşanan tüm acılara Kıbrıs Türk halkının direndiğini söyledi. Tüm şehitleri rahmetle andığını ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, mücadeleye devam edileceğini sözlerine ekledi.

Dosya Adı

kaynak:https://kktcb.org/tr/kimsenin-gucu-aramizdaki-kutsal-ve-kadim-baglari-kopartmaya-yetmez-10199

 

 

REKLAM ALANI