Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana °C

Kazakistan ve Almanya Cumhurbaşkanları baş başa görüştü

Kazakistan ve Almanya Cumhurbaşkanları baş başa görüştü
REKLAM ALANI
21.06.2023
A+
A-

Olaylar

Akorda

 

 

 

 

Kazakistan ve Almanya Cumhurbaşkanları baş başa görüştü

 

 

 

 

 

2023

 

 

 

 

Resmi ziyaret için Kazakistan’a gelen Kassym-Jomart Tokayev ile Almanya Federal Başkanı Frank-Walter Steinmeier arasındaki görüşmeler Akorda’da gerçekleşti.

 

 

 

Müzakereler öncesinde Almanya Federal Başkanı için resmi bir karşılama töreni yapıldı. Kassym-Jomart Tokayev ve Frank-Walter Steinmeier, resmi heyet üyelerini birbirleriyle tanıştırdı. Şeref kıtası bölüğü başkanı iki ülke liderlerini karşılama raporu verdi, Kazakistan ve Almanya milli marşları çalındı. Ardından Doğu Salonu’nda devlet başkanları baş başa görüşme gerçekleştirdi.

 

 

 

 

Cumhurbaşkanları, Kazak-Alman stratejik ortaklığının durumunu ve gelişme umutlarını tartıştı. Siyasi diyaloğun güçlendirilmesine, ticaret, ekonomi, yatırım, enerji, ulaştırma ve lojistik alanlarında işbirliğinin derinleştirilmesine özel önem verildi.

Trans-Hazar uluslararası ulaşım yolunun geliştirilmesi çerçevesinde etkileşimi yoğunlaştırmanın, petrol ve gaz, yeşil enerji ve sanayi alanlarında karşılıklı yarar sağlayan işbirliğini genişletmenin önemi vurgulandı.

 

 

 

 

 

Kassym-Jomart Tokayev ve Frank-Walter Steinmeier, uluslararası ve bölgesel gündemin güncel konuları hakkında görüş alışverişinde bulundular.

 

 

 

 

Baş başa görüşmeler dostça geçti, yapıcı ve anlamlıydı. İkili ekonomik gündemin bir dizi alanında işbirliğinin geliştirilmesi konusunda anlaşmalara varıldı.

 

 

 

 

Tamamlandıktan sonra devlet başkanları, iki ülke heyetlerinin katılımıyla genişletilmiş bir formatta müzakerelere devam etti.

 

 

 

 

 

 

 

geri gelmek geri gelmek

kaynak:https://akorda.kz/ru/prezidenty-kazahstana-i-germanii-proveli-peregovory-v-formate-tet-a-tet-205180

REKLAM ALANI