Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana °C

İnşaat ve yapı sektörlerinin gelişimine yön vereceğiz

İnşaat ve yapı sektörlerinin gelişimine yön vereceğiz
REKLAM ALANI
05.11.2021
A+
A-

İnşaat ve yapı sektörlerine değer katan detaylar Avrasya Pencere, Kapı ve Cam Fuarları’nda buluşuyor

Pencere, alüminyum, cam ve kapı sektörlerinin Avrasya’daki dev buluşması İstanbul’daki Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını açtı. Reed Tüyap Fuarcılık tarafından sektörün gelişimine yön veren firmaların katılımı ile düzenlenen Avrasya Pencere, Kapı ve Cam Fuarları, inşaat ve yapı sektörlerine hibrit fuar deneyimi yaşatacak. 3 Kasım tarihinde organize edilen bir törenle kapılarını açan fuar, pencere, alüminyum, kapı ve cam sektörlerinin öncü firmalarını 6 Kasım tarihine kadar Tüyap’ta tek çatı altında buluşturacak. Reed Tüyap Fuarcılık Genel Müdürü Ali Muharremoğlu, “Fuarlarımızın son 2 senedir yoğun bir şekilde gerek konvansiyonel gerekse dijital mecralarda hem yurt içi hem de yurt dışı odaklı tanıtım faaliyetlerini yürüttük. Avrupa, Rusya, Ortadoğu, Kafkaslar, Kuzey Afrika’dan yaklaşık 80 ülkeden 300’e yakın alım heyeti organize ettik. Bu sene ilk defa 145 ülkeye ulaştık. 12 binin üzerinde yabancı olmak üzere toplam 50 bine yakın ziyaretçi hedefliyoruz. İlk göstergelere göre ciddi bir yurt dışı ilgisi var. Bunun da ihracatımıza önemli bir değer kazandıracağına inanıyoruz” dedi.

 

 

Avrasya Uluslararası Kapı, Cam ve Pencere Fuarları’nın Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen açılış töreninde Reed Tüyap Fuarcılık Genel Müdürü Ali Muharremoğlu, PÜKAD (Pencere ve Kapı Sektörü Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehtap Uluceviz, PÜKAB (Pencere Üreticileri Kalite Birliği Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Yılmaz, GALSİAD (Girişimci Alüminyum Sanayici ve İşadamları Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Kırboz ve TİM (Türkiye İhracatçılar Meclisi) Başkanı İsmail Gülle fuarların başarısından söz etti.

 

Fuarların Türkiye’nin ihracatına güç kazandırdığını bunun da ihracat rakamlarına yansıdığını belirten TİM (Türkiye İhracatçılar Meclisi) Başkanı İsmail Gülle, açılışta yaptığı konuşmada, “Aylık 20,8 milyar dolar. 98. yıldayız. 1923’te 50 milyon dolar. 1971’de 1 milyar dolar. 50 senede gelinen nokta budur. 87’de 10 milyar dolar. 90’ların sonu 2000’lerin başında 30 milyar dolar. Bugün 200 milyar dolar. Bu sene görünen o ki hedefin çok daha üstüne gideceğiz. Bu ay çok iyi başladık. İyi de biteceğini öngörüyoruz. Bununla birlikte 211 milyar doların üstüne çıkacağız. 2023’teki hedefimizi 2022’de bulacağız. 246 milyar doları inşallah 2022’de göreceğiz. 2023 hedefimizi de yenileyeceğiz. Artık 300 milyar dolara ulaşmak çok vaktimizi almayacak. Bu ülkenin farklı dönemlerinde önemli insanlar çıkmıştır. Bu dönemin kahramanları da ihracatçılardır. Atatürk’ün 1923’te İzmir İktisat Kongresi’nde söylediği ‘Bağımsızlığınızı ekonomik bağımsızlıkla güçlendirmediğiniz taktirde tam bağımsız sayılmazsınız’ sözüne erişmek için çok az kaldı. Geçen ayın rakamlarında ihracatın ithalatı karşılama oranı %93. Kafa kafaya geldiğimizde bu ülkede çok şey değişecek. İhracatçılarımızı daha önceki fuarlardaki gibi verimli bir fuar bekliyor” dedi.

 

Gülle, konuşmasında yeşil üretime ilişkin önemli mesajlar verdi. Gülle, “Pandemi karşısında Türkiye ekonomisini başarılı kılan herhangi bir kesintiye uğramadan faaliyetlerini sürdürmesi, üretimini ihracatını bir gün bile aksatmamış olmasıdır. Navlunda ham maddede sorunlar yaşadık. Fiyatlar artıyor ama bir dengeye doğru geliyor. İhracatımızı sürdürülebilir kılmak bizim en büyük amacımız. 2021, dünyada küresel ticaretin şekillendiği, yeniden yapılandığı bir dönemdir. Artık dünya yeşil üretimin, çevreye ve insan sağlığına odaklanarak yapılan üretimin en önemli değer olduğunu gördü. Bunun maliyetin ötesinde bir tercih sebebi olduğunu görüyoruz. Bu konu bizim en önemli konumuz olacak.” diye belirtti.

 

“50 bine yakın ziyaretçi hedefliyoruz”

Fuarların kapı, pencere, cam ve alüminyum sektörlerinde Avrasya bölgesinde ve dünyada pandemi sonrası yapılan ilk organizasyon olmasından ötürü büyük bir öneme sahip olduğunu belirten Reed Tüyap Fuarcılık Genel Müdürü Ali Muharremoğlu, açılışta yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Eş zamanlı olarak düzenlenen fuarlarımız, 21 ülkeden firma ve firma temsilerinin katılımıyla 11 salonda toplam 120 bin metrekarelik kapalı alanda gerçekleşecek. Bu rakamlar 2019 rakamlarına oldukça yakın seviyeler. Fuarlarımızın son 2 senedir yoğun bir şekilde gerek konvansiyonel gerekse dijital mecralarda hem yurt içi hem de yurt dışı odaklı tanıtım faaliyetlerini yürüttük. Avrupa, Rusya, Ortadoğu, Kafkaslar, Kuzey Afrika’dan yaklaşık 80 ülkeden 300’e yakın alım heyeti organize ettik. Bu çalışmalar sonunda fuarlarımıza bu sene yoğun bir ilgi olduğunu tespit ettik. Bu sene ilk defa 145 ülkeye ulaştık. 12 binin üzerinde yabancı olmak üzere toplam 50 bine yakın ziyaretçi hedefliyoruz. İlk göstergelere göre ciddi bir yurt dışı ilgisi var. Bunun da ihracatımıza önemli bir değer kazandıracağına inanıyoruz. Öte yandan fuarcılık sektörüne kazandırdığımız hibrit formatımız bize yeni kapılar açtı. Fuarlarımıza katılamayanların da hibrit formatta fuarda yer almalarını sağlayacağız.”

 

Tüyap, eş zamanlı olarak düzenlenen 22. Avrasya Pencere Fuarı ve Alüminyum Özel Bölümü, 13. Avrasya Kapı Fuarı ve 11. Avrasya Cam Fuarı ile yapı sektörünün en önemli 3 ihtisas konusunu bir kez daha bir araya getiriyor. 2020 yılında 119 ülkeden 9.762’si uluslararası olmak üzere toplam 55.107 ziyaretçiyi başarıyla ağırlayan Avrasya Pencere, Kapı ve Cam Fuarları, bu yıl da alanında lider konumdaki katılımcıları ve yapı ve inşaat sektörlerinin karar vericileri pozisyonundaki profesyonelleri aynı çatı altında bir araya getiriyor. Fiziksel fuar ortamını dijital uygulaması ile destekleyen Tüyap, böylece fuara fiziksel olarak katılamayanlara da verimli iş bağlantısı kurma fırsatı sunacak.

 

“İnşaat ve yapı sektörlerinin gelişimine yön vereceğiz”

Açılışta yaptığı konuşmada pandemi koşullarında Yeni Nesil Fuarcılık uygulamaları çerçevesinde hibrit formatta düzenlenen Avrasya Pencere, Kapı ve Cam Fuarları ile sektörün gelişimine yön vereceklerini vurgulayan Reed Tüyap Fuarcılık Genel Müdürü Ali Muharremoğlu, “Sektörün en önemli 3 ihtisas konusunu aynı çatı altında buluşturduğumuz fuarlarımızda geçtiğimiz yıl 119 ülkeden 9.762’si uluslararası olmak üzere toplam 55.107 ziyaretçiyi ağırlamıştık. Bu sene sağlıklı ve güvenli fiziksel fuar ortamımızın gücünü, yenilikçi dijital uygulamalarımızla birleştirerek katılımcı ve ziyaretçilerimizin verimli iş bağlantıları kurmalarını destekleyeceğiz. Hibrit fuar modelimizle katılımcılar, ulaşmayı amaçladıkları tüm ziyaretçi profili ile hem fiziksel hem de dijital olarak temas kurabiliyor. Avrasya’nın en büyük ve en prestijli fuarları olarak inşaat ve yapı sektörüne dinamizm kazandırmayı sürdüreceğiz” açıklamasında bulundu.

 

Geniş kapsamı ile üreticileri dünyaya ulaştıracak

Bu yıl da pencere, panjur, cephe sistemleri, yalıtım malzemeleri, kapı, kepenk, bölme sistemleri, cam ürünleri, uygulamaları, işleme makineleri ve üretim teknolojilerini sektör profesyonellerine sunacak olan fuar, alüminyum özel bölümüyle de alüminyum üreticilerinin dünyaya açılan kapısı olacak.

 

Ticaret için önce sağlık

Avrasya Pencere, Kapı ve Cam Fuarları, Türk Standartları Enstitüsü’nün COVID-19 Güvenli Hizmet Belgesi’ni almaya hak kazanan ilk fuarcılık şirketi olan Tüyap’ın “temassız fuar” uygulaması çerçevesinde 3-6 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek. Pandemi nedeniyle alınan kapsamlı tedbirlerin uygulanacağı fuarlar, web sitelerinden veya MyTüyap mobil uygulaması üzerinden alınan QR kodlu fuar davetiyesi ile ziyaret edilebilecek. Fuar, 6 Kasım Cumartesi günü saat 18.00’e kadar ziyaret edilebilecek.

 

 

TÜYAP Hakkında: Tüyap, Türkiye’nin ilk fuarcılık şirketi olarak 1979’da Bülent Ünal tarafından kuruldu. Türkiye’de fuarcılığın gelişiminin öncüsü olan Tüyap Fuarcılık Grubu kuruluşundan bugüne kadar yurt içinde 1.801, yurt dışında ise 39 ülkede 197 fuar gerçekleştirdi. Geride bıraktığı 42 yılda Tüyap, 127 ülkeden 331 bin 643 firmaya hizmet verdi ve düzenlediği fuarlarda 213 ülkeden 66 milyon 255 bin 558 ziyaretçiyi ağırladı. Çin, Rusya ve Afrika’da ilk Türk ihraç ürünleri fuarlarını organize eden şirket, halen yılda ortalama 10 yurtdışı fuara Türk milli katılımı organize ediyor. Türkiye’de kendi fuar merkezine sahip tek özel sektör fuarcılık kuruluşu olan Tüyap, profesyonel kadrosu ve 100’ü aşkın meslek örgütü ile uzun vadeli iş birlikleri yaparak, Türkiye’de sahip olduğu ve işlettiği 7 fuar merkezi ve 4 ülkede sahip olduğu uluslararası ofisi ile düzenli ihtisas fuarları gerçekleştiriyor. Yeni dönemde ‘ticaret için önce sağlık’ mottosuyla fuarlarını düzenleyen Tüyap, Türk Standartları Enstitüsü’nün Covid-19 Hijyen, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Belgelendirme Programı şartlarını yerine getirerek TSE Covid-19 Güvenli Hizmet Belgesi almaya hak kazanan ilk fuarcılık şirketi olmanın sorumluluğuyla, dijital olanaklarını da seferber ederek hibrit fuarlar düzenlemeyi sürdürüyor.

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.