Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana °C

İlham Aliyev, BM Kalkınma Programı Yöneticisini kabul etti

İlham Aliyev, BM Kalkınma Programı Yöneticisini kabul etti
REKLAM ALANI
17.03.2024
A+
A-

İlham Aliyev, BM Kalkınma Programı Yöneticisini kabul etti
2024,

 

 

 

 

İlham Aliyev, BM Kalkınma Programı Yöneticisini kabul etti

Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 15 Mart’ta Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Yöneticisi Akhim Steiner’i kabul etti.

Akhim Steiner, COP29’un ülkemizde düzenlenmesi ve Azerbaycan’ın dönem başkanlığı dolayısıyla tebriklerini iletti. BM Kalkınma Programının COP29’un düzenlenmesi yönünde Azerbaycan ile işbirliği yapmaya hazır olduğunu kaydetti.

Devletimizin başkanı tebriklerden dolayı şükranlarını dile getirdi.

Konuk, Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nin gerçekleştirilmesinde Azerbaycan ile UNDP arasındaki işbirliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın ulusal öncelikler doğrultusunda yeşil büyüme ve dijital dönüşümün uygulanması konusunda yakın işbirliğine hazır olduğunu vurguladı. Sürdürülebilir kalkınma için ülkemiz.

Azerbaycan’ın 2030 yılına kadar kalkınma stratejisi hakkında bilgi veren Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, yeşil geçişin ülkemiz için öncelikli yönlerden biri olduğunu kaydetti. Devlet başkanı, ülkemizin yenilenebilir ve yeşil enerji potansiyelinin 200 gigawatt’ı aştığını, yakın gelecekte Azerbaycan’ın 5 megawatt yenilenebilir enerji kaynağı üretme imkanına sahip olacağını söyledi. Bu bağlamda Azerbaycan’ın Hazar Denizi ile Karadeniz’i birbirine bağlayan yenilenebilir yeşil enerji koridoru oluşturma girişiminde bulunduğunu, bölge ülkeleriyle bu yönde ortak işbirliklerinin hayata geçirildiğini vurguladı.

Devletimizin başkanı, Azerbaycan’ın fosil yakıt ihraç eden bir ülke olmasına rağmen yeşil geçişin öncelikli yön olarak tanımlandığını belirtti.

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ülkemizin yabancı yatırımcıları çekmesi, doğal kaynakların çıkarılması, elde edilen gelirlerin etkin kullanılması ve kalkınmaya hizmet edilmesi yönünde tecrübeye sahip olduğunu vurguladı.

Konuk, Azerbaycan’ın kalkınma deneyiminin dünyanın diğer ülkeleri için de ilginç olabileceğini kaydetti.

Akhim Steiner, Azerbaycan’ın yeşil geçiş dönüşümünün COP29’a ev sahipliği yapma konseptiyle tamamen örtüştüğünü, ülkemizin örneğinin uluslararası topluma sunulacağını vurguladı.

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev Akhim Steiner’i COP29 konferansına davet etti.

Konuk daveti minnetle kabul etti.

Toplantıda, Azerbaycan’ın kalkınma programının bölgesel ulaşım koridoru ve Orta Koridor, tarım, turizmin geliştirilmesi, gıda güvenliğinin sağlanması, su kaynaklarının etkin yönetimi ve diğer alanları kapsadığı bildirildi.

Görüşmede, toprakların mayınlardan temizlenmesi konusunda Azerbaycan ile UNDP arasındaki işbirliğinin derinleştirilmesinin önemine değinilirken, bu alanda UNDP ile ortaklaşa Bakü’de düzenlenen yıllık konferansın önemi vurgulandı. UNDP ile birlikte Azerbaycan’ın küresel insani mayın temizleme konusunda bölgesel eğitim merkezi rolünün geliştirilmesi konusunda görüşmeler yapıldı.

Konuk, UNDP’nin insani mayın temizleme alanında Azerbaycan ile işbirliği yapmaya hazır olduğunu kaydetti.

Topraklarımızın işgalden kurtarılmasından bu yana Ermeniler tarafından gömülen mayınların patlaması sonucu 350’den fazla vatandaşımızın öldüğü ve yaralandığı bildirildi.

Akhim Steiner, XI. Küresel Bakü Forumu’nun önemine değinerek, bu etkinlik kapsamında yapılan tartışmaların önemine değindi.

Büyük boyutlu görseller
TÜM YAZILAR
HABERLER
BELGELER
VİDEOLAR
RESİMLER

kaynak:https://president.az/az/articles/view/65352

 

 

 

REKLAM ALANI