Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana °C

HÜKÜMETİN KURULUŞU AYLARCA SÜRMESİN!

HÜKÜMETİN KURULUŞU AYLARCA SÜRMESİN!
REKLAM ALANI
29.09.2021
A+
A-

ALMAN İŞ DÜNYASI SOL KOALİSYON İSTEMİYOR VE HÜKÜMETİN HIZLA KURULMASINI TALEP EDİYOR!

Yeni Posta’nın bugünkü haberine göre; Alman işverenler sol bir hükümete karşı çıkarak, Armin Laschet’in başbakanlığında bir koalisyon için harekete geçilmesini istiyor. Ayrıca Federal Almanya’da iş dünyası, genel seçimden sonra hızlıca hükümet kurulması çağrısı yaptı.

Yeni Postanı’nın konuyla ilgili haberinin ayrıntısı:

Almanya Dış Ticaret Birliği (BGA), Alman Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Birliği (BVMW) ve Aile İşletmeleri Birliği, genel seçim sonuçlarının Alman ekonomisine etkisini değerlendirdi.

BGA Başkanı Anton Börner, yaptığı açıklamada, seçim sonuçlarının “ülkede sol ittifaka karşı açık bir işaret” olduğunu belirtti. Börner, “Şimdi seçilmişlerin bir uzlaşı bularak, gecikmiş kararların üstesinden kararlılıkla gelen bir ittifak kurmaları gerekiyor” dedi.

Almanya’da kurumsal vergi reformuna, bürokrasinin azaltılmasına ve daha fazla dijitalleşmeye ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Börner, “Serbest piyasaya, küresel serbest ticarete ve AB’nin güçlendirilmesine kararlı şekilde bağlı bir federal hükümete ihtiyacımız var” görüşünü dile getirdi.

HÜKÜMETİN KURULUŞU AYLARCA SÜRMESİN!

BVMW Genel Sekreteri Markus Jerger de “zor bir seçim sonucunun“ ardından, reforma yoğunlaşan bir hükümet kurmak üzere harekete geçilmesini istedi. Her şeyden önce şirketlerin gelecekleriyle ilgili “güvenli bir planlamaya” ihtiyacı olduğunu hatırlatan Jerger, “Bir ekonomi merkezi olarak Almanya, aylarca süren bir hükümet kurmayı göze alamaz” ifadesini kullandı.

Aile İşletmeleri Birliği Başkanı Reinhold von Eben-Worlee ise Alman federal hükümeti kuracak partilerden ekonomide “doğru bir yönü” belirlemesini istedi. Alman şirketlerinin ekonomide doğru planla istihdam oluşturacaklarını ve vergi ödeyeceklerini belirten Eben-Worlee, “İklimi koruma ve dijitalleştirme gibi konularda da ancak Alman şirketleri yeniden uluslararası rekabette daha rekabetçi hale gelirse başarılı olunur” değerlendirmesinde bulundu.

Ülkede olası vergi artışlarının şirketlerin yatırımlarını ve dolayısıyla çalışan sayısını olumsuz etkileyeceğini ifade eden Eben-Worlee, kurulacak hükümetten vergi artışlarından kaçınmasını istedi.

Almanya’da 2017’de yapılan genel seçimden sonra koalisyon görüşmeleri yaklaşık 6 ay sürmüştü.

PROF. DR. ABDURRAHİM VURAL -ALMANYA

REKLAM ALANI