Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana °C

Haydar Aliyev’in 100’üncü yılı dolayısıyla Bişkek’te gala konseri düzenlendi

Haydar Aliyev’in 100’üncü yılı dolayısıyla Bişkek’te gala konseri düzenlendi
REKLAM ALANI
04.12.2023
A+
A-

 

 

 

Haydar Aliyev’in 100’üncü yılı dolayısıyla Bişkek’te gala konseri düzenlendi

2023

Haydar Aliyev’in 100’üncü yılı dolayısıyla Bişkek’te gala konseri düzenlendi

 

 

 

Bişkek’te A. Maldybaev adını taşıyan Kırgız Devlet Ulusal Akademik Opera ve Bale Tiyatrosu, modern Azerbaycan devletinin kurucusu, Türk dünyasının seçkin devlet adamı Haydar Aliyev’in 100. yıl dönümü anısına “Dostlug” gala konserine ev sahipliği yaptı.

 

 

 

Kırgız Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’na bağlı Devlet Dili ve Dil Politikası Ulusal Komisyonu tarafından Diaspora Çalışmaları Devlet Komitesi’nin desteğiyle düzenlenen konsere devlet kurumları, yerel toplum ve Azerbaycan diasporasından temsilciler katıldı.

 

 

 

Kırgız Cumhuriyeti’nde “Haydar Aliyev Yılı” kapsamında düzenlenecek etkinlikler planı doğrultusunda gerçekleştirilen konser öncesinde Kırgızistan-Azerbaycan Dostluk ve İşbirliği Derneği Başkanı Akif Alaferdov, Kırgızistan’ın ünlü isimlerinden TV sunucusu Assol Moldokmatova ve Azerbaycan Devlet Dil Komisyonu İzleme Merkezi Müdürü, Cumhuriyet Filoloji Doktoru Profesör Sevinj Aliyeva konuştu. Dünya siyaset tarihinde özel bir yere sahip olan seçkin devlet adamı Haydar Aliyev’in, vatanının, halkının ve Türk dünyasının milli çıkarlarını korumak adına yaptığı paha biçilmez ve eşsiz hizmetlerden bahsettiler. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in parlak bir kişiliğin siyasi seyrini başarıyla sürdürdüğü kaydedildi. Diasporayla Çalışma Devlet Komitesi’nin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı’nın diasporamız, milli ve kültürel mirasımızla ilgili talimatlarını üst düzeyde yerine getirdiği vurgulanarak, Bişkek’te yapılan çok sayıda toplantıda Azerbaycan diasporasının bir kez daha şahit olduğu vurgulandı. Bu.

 

 

Kırgızistan Halk Sanatçısı Ernis Asanaliev yönetimindeki “Oino” orkestrası tarafından gerçekleştirilen konserde, Azerbaycan ve Kırgızistan’ın seçkin bestecilerinin eserleri seslendirildi: Kara Garayev, Fikret Amirov, Tofik Kuliev, Muslim Magomayev, Kaly Moldobasanov ve Aksubay Atabayev, ve iki ülkenin halk dansları olan “Shattyk” ve “Iveria” toplulukları tarafından icra ediliyor. Şarkılar Azerbaycan Halk Sanatçısı Gulyaz Mamedova, Kırgız sanat ustaları Elgiz Beisembayev, Tair Beysheev, Polina Popikova ve Zhanybek Zhoomartbekov tarafından seslendirildi.

Dinleyicilerin ilgi ve alkışlarıyla karşıladığı konserin ardından konuşan Diaspora Çalışmalarından Sorumlu Devlet Komitesi Başkanı Fuad Muradov ve Kırgız Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına bağlı Devlet Dili ve Dil Politikası Ulusal Komisyonu Başkanı Kanybek Osmonaliev, şunları söyledi: Ülkelerimiz arasında dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin kurulmasında ve güçlendirilmesinde büyük lider Haydar Aliyev’in büyük rolü, Kırgızistan’da onun kutlu anısını yaşatmak için uygulanan projelerin açık bir örneği olarak gösterildi. Azerbaycan ve Kırgızistan cumhurbaşkanlarının, Türk dünyasına ilişkin milli lider hayallerini üst düzeyde hayata geçirerek halklarımız arasındaki birliği daha da güçlendirdiği kaydedildi.

FOTOĞRAF GALERİSİ

 

 

 

 

Arkadaşlarınıza ilk tavsiye eden siz olun

DİĞER HABERLER

kaynak:https://diaspor.gov.az/ru/news-detail/biskekde-heyder-eliyevin-100-illik-yubileyi-munasibetile-tenteneli-konsert-kecirilib-3855

 

 

 

 

REKLAM ALANI