Farsça konuşan ülkelerin kültürel etkinliğine katılım
.2024
Öncesi
Sonraki
https://x.com/MOFA_Tajikistan/status/1837396070411784562
19 Eylül 2024 tarihinde, Afganistan, Tacikistan ve İran dâhil olmak üzere Farsça konuşan ülkelerin diplomatik misyonlarının girişimiyle, diplomatik dergi “Society Magazine” işbirliğiyle, Avusturya Cumhuriyeti hükümet makamlarının temsilcileri, Viyana merkezli diplomatik misyonlar ve uluslararası ve bölgesel örgütlerin katılımıyla “Mirasları Aydınlatmak: Farsça Konuşan Ülkelerin Kültürel Mirasını Kutlamak” başlıklı Farsça konuşan ülkelerin kültürel etkinliği düzenlendi.
https://x.com/MOFA_Tajikistan/status/1837396070411784562
Etkinliğin açılış töreninde konuşma yapan Tacikistan Cumhuriyeti Avusturya Büyükelçisi İdibek Kalandar, etkinliğe katılan konukları selamladı ve katılımcılara Tacik halkının kadim tarihi ve kültürü ile UNESCO’nun somut ve somut olmayan dünya mirası listelerinde yer alan anıtlar hakkında bilgi verdi.
Ulusal sergide ziyaretçilere UNESCO Somut Miras Listesi’nde yer alan 4 eser ve Tacikistan’ın bu örgütün Somut Olmayan Miras Listesi’nde yer alan 3 ulusal geleneği tanıtıldı.
Etkinlikte ayrıca konuklar Tacikistan’ın ulusal mutfağını tatma, müzisyen ve dansçıların ulusal müzik ve dans gösterisini izleme fırsatı buldular.
Bu etkinliğin, Farsça konuşan ülkelerin girişimiyle üçüncü yıldır Viyana’da düzenlendiğini belirtmekte fayda var.
https://x.com/MOFA_Tajikistan/status/1837396070411784562
Tacikistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nın sosyal medyadaki resmi sayfaları:
Facebook’tayız : www.facebook.com/mfa.tj
Twitter’dayız : twitter.com/MOFA_Tajikistan
Instagram’dayız : instagram.com/mfa_tjk
Avusturya
kaynak:https://mfa.tj/en/main/view/15767/participation-in-cultural-event-of-persian-speaking-countries
https://x.com/MOFA_Tajikistan/status/1837396070411784562
TÜRK MİLLİ KUVVETLER VAKFI GENEL BAŞKANI DR. FATİH ŞİMGA`DAN MEVLANA HAFTASI MESAJI
BM Genel Kurulu, Tacikistan’ın 2027 Uluslararası Hukuk Okuryazarlığı Yılı hakkındaki kararını kabul etti
Su Dostları Grubu Toplantısı
Birleşik Rusya, çocuklu ailelere yönelik yeni bölgesel destek önlemlerinin uygulanmasını denetleyecek
Birleşik Rusya’nın desteğiyle ülke genelindeki 800 öğrenci yurdu yenilenecek
“Sumanak mutfağı kültürü” adaylığının İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsilî Listesine kaydedilmesi