Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana °C

Dışişleri Bakanının CICA Bakanlar Konseyi Gayri Resmi Toplantısına Katılımı

Dışişleri Bakanının CICA Bakanlar Konseyi Gayri Resmi Toplantısına Katılımı
REKLAM ALANI
23.09.2023
A+
A-

 

 

 

 

Dışişleri Bakanının CICA Bakanlar Konseyi Gayri Resmi Toplantısına Katılımı

.2023

Öncesi
Sonraki

 

 

 

21 Eylül 2023 tarihinde, BM Genel Kurulunun 78. oturumunun marjında, Tacikistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Sayın Sirojiddin Muhriddin, Etkileşim ve İşbirliği Konferansı Dışişleri Bakanlarının Gayri Resmi Toplantısına katılarak bir konuşma yaptı. Asya’da Güven Artırıcı Önlemler (CICA).

 

 

 

 

Bakan Muhriddin konuşmasında, CICA’nın var olduğu süre boyunca çok boyutlu işbirliğinin etkili ve gelecek vaat eden bir mekanizması olduğunu, güven artırıcı önlemleri kolaylaştırdığını, iyi komşuluk ve çağdaş zorluklara karşı yapıcı yaklaşımlar sağladığını kaydetti.

 

 

 

 

Bakan ayrıca Tacikistan’ın su ve iklim alanındaki küresel girişimlerinin önemini vurguladı ve CICA üye ülkelerini “Sürdürülebilir Kalkınma için Su, 2018″ Uluslararası Eylem On Yılı’nın uygulanmasına ilişkin Üçüncü Üst Düzey Konferansta aktif rol almaya davet etti. -2028” Haziran 2024’te Duşanbe’de düzenlenecek.

 

 

 

Tacikistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nın sosyal medyadaki resmi sayfaları:

Facebook’tayız : www.facebook.com/mfa.tj _

Twitter’dayız : twitter.com/MOFA_Tajikistan _

Instagram’dayız : instagram.com/mfa_tjk _

Amerika Birleşik Devletleri

kaynak:https://mfa.tj/en/main/view/13413/participation-of-the-foreign-minister-in-the-informal-meeting-of-the-cica-ministerial-council

 

 

 

 

REKLAM ALANI