Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana °C

Devlet başkanı Prometheus Okulu’nu ziyaret etti

Devlet başkanı Prometheus Okulu’nu ziyaret etti
REKLAM ALANI
23.08.2023
A+
A-

 

 

 

Olaylar

Astana, Kazakistan

Devlet başkanı Prometheus Okulu’nu ziyaret etti

2023

Almatı şehri

Kassym-Jomart Tokayev’in Almatı’ya yaptığı çalışma gezisi, Prometheus Okulu ziyareti ile devam etti.

 

 

 

 

Başkan sınıflar, doğa bilimleri laboratuvarı, yazarın okul konularını öğretme yöntemleri Daryn Go, Booky-Wooky ve eğitim kurumunun altyapısı hakkında bilgi aldı.

 

 

 

 

Prometheus Okulu 9 Kasım 2022 tarihinde 840 öğrenci kapasitesi ile açılmıştır. Okulun alanı 12 bin metrekareden fazladır. Bu okula yapılan toplam yatırım 5,2 milyar tengeyi buldu.

Okulun her yıl sayısını artırmayı planladığı düşük gelirli ailelerden gelen yetenekli öğrencilerin eğitimi için eğitim bursları tahsis edilmektedir.

 

 

 

Devlet başkanına Aydınlanma Gücü Grubu fonu tarafından yürütülen projeler hakkında da bilgi verildi. Okulun denetleme kurulu başkanı ve fonun yöneticisi Dosym Beşbay’a göre, 1.400 öğrenci için tasarlanan PhysTech okulunun açılması için çalışmalar sürüyor. Bu okul, mezunlarını dünyanın önde gelen teknik üniversitelerine kaydetmeyi amaçlayacaktır. İnşaat çalışmalarının bu yıl Kasım ayında tamamlanması planlanıyor. Yatırımların hacmi 3,9 milyar tenge.

 

 

 

 

Devlet başkanı, Prometheus Okulu’ndaki öğrencilere eğitim ve öğretim için ilginç bir format kaydetti. Başkan öğretmenlere başarılar diledi ve çalışmalarının toplum için önemine dikkat çekti.

 

 

 

 

geri gelmek geri gelmek

kaynak:https://www.akorda.kz/ru/glava-gosudarstva-posetil-shkolu-prometheus-school-187326

 

 

REKLAM ALANI