Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana °C

Devlet başkanı Jetysu bölgesinin kültür ve spor tesislerini denetledi

Devlet başkanı Jetysu bölgesinin kültür ve spor tesislerini denetledi
REKLAM ALANI
29.10.2023
A+
A-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Olaylar

İş gezileri

Devlet başkanı Jetysu bölgesinin kültür ve spor tesislerini denetledi

2023

Jetysu bölgesi

 

 

 

Kassym-Jomart Tokayev, Cetysu ilçesinin Karatal ilçesine bağlı Kalpe köyünü ziyaret etti. Toplam 739 metrekare alana sahip, 200 kişilik olarak tasarlanan Kültür Evi ile tanıştı. Burada yaratıcı kulüpler de faaliyet gösterecek.

 

 

 

Başkan daha sonra Kalpe Köyü’ndeki spor kompleksini gezdi. Tesisin toplam alanı 887,7 metrekaredir. Modüler binada spor salonu, çocuk oyun alanı ve egzersiz alanı bulunmaktadır.

 

 

 

Devlet Başkanı’nın bir sonraki ziyaret hedefi Taldykorgan’da yakın zamanda inşa edilen kapalı buz pateni pisti Jetysu Arena oldu ve burada sporcularla sohbet etti.

 

 

 

Spor kompleksi tamamen bireysel bir girişimci tarafından inşa edilmiş ve Cumhuriyet Bayramı’nda açılmıştır. Toplam yatırım yaklaşık 900 milyon tenge tutarındaydı. Girişimci Mukhametzhan Serikula’ya göre kompleks, sakinlerin kısa pist sürat pateni, hokey ve artistik patinaj gibi kış sporlarına katılmasına olanak tanıyor. Ayrıca burada Paralimpik kızak hokeyi için koşullar oluşturuldu. Ülkede bu tür hokey için tasarlanmış iki buz sahası bulunmaktadır; bunlardan biri Astana’da, diğeri ise Taldykorgan’da bulunmaktadır.

 

 

 

Tesisin toplam alanı 2235,8 metrekaredir. Kompleks, yıl boyunca sürekli bir eğitim sürecine olanak tanıyan buzdolabı, buz makinesi ve spor ekipmanları dahil olmak üzere profesyonel teknolojik ekipmanlarla donatılmıştır. Buz arenası, Kontinental Hokey Ligi ve Ulusal Hokey Ligi’nin uluslararası standartlarını karşılamaktadır.

 

 

 

Kassym-Jomart Tokayev, girişimciye ülke yararına yaptığı faaliyetlerden dolayı şükranlarını sundu.

Sporcularla yaptığı görüşmede Cumhurbaşkanı, devletin bu alana destek vermeye devam edeceğini kaydederek, gençlerin spora aktif katılımını memnuniyetle karşıladı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

geri gelmek geri gelmek

kaynak:https://www.akorda.kz/ru/glava-gosudarstva-osmotrel-obekty-kultury-i-sporta-oblasti-zhetysu-2793211

 

 

 

 

REKLAM ALANI