Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana °C

Devlet başkanı Batyl toytarys-2023 stratejik komuta ve personel askeri tatbikatlarını ziyaret etti

Devlet başkanı Batyl toytarys-2023 stratejik komuta ve personel askeri tatbikatlarını ziyaret etti
REKLAM ALANI
06.09.2023
A+
A-

 

 

 

Olaylar

Çalışma gezileri

Devlet başkanı Batyl toytarys-2023 stratejik komuta ve personel askeri tatbikatlarını ziyaret etti

2023

Almatı bölgesi, çöp sahası “Bereg”

 

 

 

Kazakistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Silahlı Kuvvetler Başkomutanı Kassym-Jomart Tokayev’in öncülüğünde Bereg eğitim sahasında Batyl Toytarys-2023 stratejik komuta ve kurmay askeri tatbikatları gerçekleştirildi.

Kassym-Jomart Tokayev tatbikatı gözlem kulesinden izledi.

Silahlı manevraların başlamasından önce Tümgeneraller Bolat Zhurabaev ve Almaz Dzhumakeyev, savunma operasyonunda Özel Harekat Kuvvetleri ve Hava Saldırı Kuvvetlerinin kullanımına ilişkin Devlet Başkanına rapor verdi.

 

 

Hava Saldırı Kuvvetlerinin tugay taktik grupları, havacılığın desteğiyle ve Kara Kuvvetleri ve Özel Harekat Kuvvetleri birimleriyle işbirliği içinde, su bariyerini aşarak karşı yakada belirlenen düşman hattını ele geçirmek için taktik eylemler geliştirdi .

Özel Harekat Kuvvetleri ve Ulusal Muhafız birimleri, sahte bir düşman tarafından “ele geçirilen” Kapchagai hidroelektrik santralini kurtardı. Acil Durumlar Bakanlığı’nın alt bölümlerinin güçleri, insan yapımı bir felaketin sonuçlarının ortadan kaldırılmasını gerçekleştirdi, nüfusa insani yardım sağlamak için önlemler aldı.

 

 

 

Silahlı Kuvvetler Genelkurmay Başkanlığı tarafından geliştirilen tek plan ve plana göre, tatbikat alanlarında birliklerin stratejik olarak yeniden gruplandırılması gerçekleştirildi.

Özellikle Deniz Kuvvetleri, havacılık ve Özel Harekat Kuvvetlerinin desteğiyle Hazar Denizi sularındaki ekonomik faaliyet nesnelerinin güvenliğini sağlamıştır. İlgili ortak muharebe eğitimi görevleri Almatı, Karaganda, Kuzey Kazakistan bölgeleri ve Abay bölgesinin eğitim alanlarında gerçekleştirildi.

 

 

 

Manevraların tamamlanmasının ardından Başkomutan, askeri personele seslendi. Devlet başkanı, ilgili birimlerin hazırlık düzeyini son derece takdir etti.

Cumhurbaşkanı, bu tür askeri tatbikatların zor bir jeopolitik durumda yapılmasının önemine dikkat çekti.

– Günümüzde küresel savunma sisteminde büyük çaplı değişiklikler yaşanıyor. Modern savaş yöntem ve teknikleri, özellikle de hibrit savaş türleri yaygınlaşıyor. Saldırılar yalnızca askeri değil aynı zamanda bilgilendirici, psikolojik, politik, ekonomik ve diğer türden de olabilir. Bu nedenle Kazakistan Silahlı Kuvvetlerinin her türlü zorluğa hazır olması gerekiyor. Modern bir profesyonel ordunun temel şartı budur. Bizim tek bir Anavatanımız var; Kazakistan! Ülkemizin, topraklarımızın ve vatandaşlarımızın güvenliğini ve korunmasını sağlamak ortak kutsal görevimizdir” dedi Kassym-Jomart Tokayev.

 

 

 

 

 

Devlet Başkanına göre ordumuzun son derece profesyonel, hareketli ve en zorlu muharebe görevlerini yerine getirmeye hazır olması gerekiyor.

“Bunun için de yüksek teknolojili silahlarla, kaliteli askeri teçhizatla donatmak, mühimmatını eksiksiz sağlamak temel olarak önemli. Son Mesajımda, yerelleştirme payı yüksek bir üretim döngüsü oluşturmak için öncelikli bir görev belirledim. Zırhlı araçlar, insansız hava araçları, modern hafif silahlar; bunların hepsini ülkemizde üretebiliriz ve üretmeliyiz. Genel olarak askeri-endüstriyel kompleks, ordumuzun savaş kabiliyeti için güvenilir bir temel sağlamalıdır” diye vurguladı.

 

 

 

 

 

 

Kassym-Jomart Tokayev’in belirttiği gibi Silahlı Kuvvetlerin etkinliğindeki ana faktörler, subayların ve personelin savaş becerileri ve moralidir.

– Birliklerin eğitimi ve komutanların profesyonelliği konusunda artan talepler var. Bu nedenle modern muharebe koşullarında alt birimlerin ana güçlerden ayrı olarak özerk hareket etmeye hazır olması gerekir. Komutanlar ve şefler kararlı olmalı, makul inisiyatif göstermeli, verilen görevleri çözmede yaratıcı olmalı, cesaret, kararlılık ve yemine bağlılık örneği göstermeli ve kusursuz bir rol model olmalıdır. Ordunun gücü disiplindedir! Ve burada komutanların rolü çok önemlidir. Silahlı Kuvvetlerde eğitimin, tutarlılığın ve düzenin yüksek düzeyde tutulması gerekmektedir. Başkan, her askerin kendisine emanet edilen silah ve teçhizata mükemmel bir şekilde hakim olması, bunları savaşta ustaca kullanması, kararlılık, cesaret ve cesaret göstermesi gerektiğini özetledi.

 

 

 

 

 

 

Devlet Başkanı, Muharebe Bayrağını törenle Özel Harekat Kuvvetleri komutanlığına teslim etti.

“Batyl toytarys-2023” askeri tatbikatları sırasında, devlet ve askeri yetkililerin savunma operasyonu gerçekleştirmeye hazır olup olmadığı kontrol edildi. Karargâhta her düzeyde alınan kararlar birlikler tarafından eksiksiz olarak uygulanmıştır. Tatbikata 8 bin asker ve 600 silah ve askeri teçhizat katıldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

geri gelmek geri gelmek

kaynak:https://www.akorda.kz/ru/glava-gosudarstva-posetil-strategicheskie-komandno-shtabnye-voennye-ucheniya-batyl-toytarys-2023-58266

 

 

REKLAM ALANI